Koçer: Bu yanlıştan dönülsün

Koçer: Bu yanlıştan dönülsün

27.06.2024 10:39:27

Silivri esnaflarının çadır uygulamasına gösterdiği tepkiyi dile getiren SİBESO Başkanı Nuray Koçer, “Çeşitli illerden gelmiş insanlar Silivri'de iş yapıyorlar zaten. Kendi esnafımız, kayıtlı, düzenli iş yapanların çıkarını korumak zorundayız. Bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz” dedi.

Hatay Künefe Kebap Festivali kapsamında Silivri Devlet Hastanesi otoparkında kurulan alışveriş çadırı, yerel esnafı kızdırdı. Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer, esnafların şikayetleriyle karşılaştığını belirterek, “Sabahtan beri üyelerimizden gelen telefonlara yetişmeye çalışıyorum. ‘Bize yazık günah değil mi?' diye tepki gösteriyorlar” dedi.
Esnafların tepkisini dile getiren Koçer, “Vergisini ödeyen, çoğu zaman siftah bile yapamayan esnafımız haklı. Bu yanlıştan dönmeli” şeklinde konuştu.
Hürhaber'e açıklamada bulunan Koçer, esnafın çadır uygulamasına olan tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Devlet Hastanesi otoparkına çadır kurmasına tepki gösteren esnaf, ‘Bize yazık günah değil mi?' diye soruyor. Esnaflar, ‘Gün geliyor siftah edemiyoruz. Ama her yıl düzenli olarak vergimizi ödüyoruz. Ancak şehir dışından gelenler çadırda para kazanıyorlar. Böyle adalet olur mu? Bizim hakkımızı kim koruyacak' diye soruyorlar. Bizim Oda olarak üyelerimizin hakkını ve rekabet şartlarındaki adaleti gözetmemiz lazım. Çadır izni verilmesi doğru değil.”
Koçer, ayrıca şu ifadeleri kullandı: “Çeşitli illerden gelmiş insanlar Silivri'de iş yapıyorlar zaten. Kendi esnafımız, kayıtlı, düzenli iş yapanların çıkarını korumak zorundayız. Bu yanlıştan dönmesini bekliyoruz.”

Sevginar SALİ

 

  1. Silivrili esnaf Silivrili esnaf

    Bir yanlış varsa ortada çözecek olan sizsiniz kimden çözüm bekliyorsunuz.biyle bir organizasyonun kurulacağı önceden belliydi ve buna müdahale etmediniz.sorun sizde siz çözeceksiniz ve müsaade ermeyecektiniz.ortada bir yanlış varsa o yanlışı yapanda sizsiniz çözecek olanda sizsiniz.esnafi ziyâret edin biraz esnafı koruyun çözüm uretin her yıl aidat almakla olmuyor.esnafin büyük yarası stopajın kalkması için çaba gosterin

YORUM YAP