Koçer’den Pazar tatili açıklaması

Koçer’den Pazar tatili açıklaması

3.07.2024 14:19:46

SİBESO Başkanı Nuray Koçer, “Hafta tatili uygulaması (Pazar tatili) 1 Temmuz tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olup, konu ile ilgili detaylar bu hafta içi İstanbul Valiliği ile yapacağımız toplantı neticesinde netleşecek ve siz değerli esnafımıza detaylı bilgi verilecektir" açıklamasını yaptı.

Ticaret Bakanlığı Berber, kuaför ve güzellik salonu çalışma saatlerine ilişkin yeni düzenleme getirdi.
Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonu işletmelerinin haftanın bir günü kapalı olması yönünde yeni bir düzenleme getirdi. Bakanlık tarafından konuyla ilgili yapılan basın açıklamasına göre, bu karar 18 Ağustos 2022 tarihinde alınmış ve 1 Temmuz 2024 itibarıyla yürürlüğe girmiştir.
Bakanlığın açıklamasında, sektör paydaşları tarafından iletilen talep ve önerilerin titizlikle değerlendirildiği, ülke genelinde berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde karar alındığı belirtildi. Kapalı olacak günün her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak valilikler tarafından belirleneceği vurgulandı. Bu düzenlemeye uymayan işletmelere idari yaptırım uygulanacağı açıklandı.
SİBESO BAŞKANI NURAY KOÇER'DEN AÇIKLAMA
Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, yeni düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Koçer, "Esnafımıza hayırlısı olsun. Hafta tatili uygulaması (Pazar tatili) 1 Temmuz tarihi itibariyle yürürlüğe girecek olup, konu ile ilgili detaylar bu hafta içi İstanbul Valiliği ile yapacağımız toplantı neticesinde netleşecek ve siz değerli esnafımıza detaylı bilgi verilecektir" dedi.

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP