Koçer: Tek ihtiyacımız olan şey çalışkan olmak

Koçer: Tek ihtiyacımız olan şey çalışkan olmak

30.09.2024 11:31:24

Ahilik Haftası dolayısıyla Hürhaber'e konuşan SİBESO Başkanı Nuray Koçer, Ocak 2024 tarihinden bu yana 350 açılış ve 200 kapanış kaydettiklerini belirterek, “Herkes için zor bir dönem içerisindeyiz. Ancak dayanışma ve birlikle her türlü zorluğun üstesinden geldik, yine geleceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi “Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. Servet ve onun tabii neticesi olan refah ve saadet yalnız ve ancak çalışkanların hakkıdır” dedi.

Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer'den Ahilik Haftası dolayısıyla Hürhaber'e açıklamada bulundu. 2014 yılından bu yana, üç dönemdir Oda çalışmalarını özenle yürüttüklerini belirten Koçer, 4 bin üyelerinin refahı için canla başla mücadele ettiklerini ifade etti.
AHİLİK GELENEĞİNİN ÖNEMİ
Koçer, “Ahilik, yüzyıllardır esnaf ve sanatkarlarımızın dürüstlük, ahlak ve dayanışma ilkeleri çerçevesinde şekillenen en köklü geleneklerimizdendir. Yerel esnafla yapılan her alışveriş, yalnızca ekonomiye katkı sunmakla kalmaz, toplumsal bağları da güçlendirir. Bu değerler, toplumsal birlik ve beraberliğin en güçlü dayanaklarıdır” dedi.
AHİ EVRAN-I VELİ'NİN ÖĞRETİLERİ
“Ahilik Teşkilatı'nın kurucusu Ahi Evran-ı Veli'nin sevgi, hoşgörü, saygı ve yoksula sahip çıkmayı öğütleyen düşünceleri, yüzyıllardır toplumumuzda ahlaklı ticaretin temeli olmuştur” diyen Koçer, “Bu kadim öğretiler, günümüz toplumlarının ihtiyaç duyduğu ekonomik ve sosyal adalet ilkeleriyle uyum içerisindedir” ifadelerini kullandı.
ESNAF VE SANATKARLARIMIZIN YEREL EKONOMİDEKİ ROLÜ
Koçer açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Küçük esnaf ve sanatkarlarımız, sadece ekonomik faaliyetlerde bulunmakla kalmayıp, sosyal yapının da ayrılmaz bir parçasıdır. Her alışveriş yerel üretimi desteklerken, toplumsal refaha katkıda bulunur. Ahilik kültürü, esnafımızla toplum arasındaki bağları güçlendiren en önemli unsurdur.”
“TEK BİR ŞEYE İHTİYACIMIZ VAR, ÇALIŞKAN OLMAK”
Odaya, Ocak 2024 tarihinden bu yana 350 açılış ve 200 kapanış kaydettiklerini belirten Koçer, “Herkes için zor bir dönem içerisindeyiz. Ancak dayanışma ve birlikle her türlü zorluğun üstesinden geldik, yine geleceğiz. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi “Yalnız tek bir şeye ihtiyacımız vardır, çalışkan olmak. Servet ve onun tabii neticesi olan refah ve saadet yalnız ve ancak çalışkanların hakkıdır"” hatırlatmasını yaptı.
BAŞKANLIK DÖNEMİNDE AHİLİK RUHUNU YAŞATMA VURGUSU
“Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı olarak görev yapmaktan onur duyuyorum” diyen Koçer, “Oda yönetimi ve tüm üyelerimiz ile güçlü bir ekibiz. Ahilik Haftası vesilesiyle esnafımızın Ahilik değerlerini geleceğe taşıyacağına olan inancımı bir kez daha vurguluyor, tüm esnaf ve sanatkarlarımızın bu anlamlı haftasını kutluyorum” şeklinde konuştu.
DAYANIŞMANIN GÜCÜ VE AHİLİK RUHU
“Esnaf ve sanatkarlarımızla her zaman iç içe, dayanışma ve güven ilkeleri çerçevesinde çalışıyoruz. Esnafımız, toplumun temel yapı taşlarıdır. Dayanışma ve karşılıklı saygı ile güçlü bir toplumun inşasında önemli rol oynuyorlar. Ahilik ruhunu yaşatarak toplumsal barışı ve ekonomik gelişimi birlikte sağlamaya devam edeceğiz” diyen Koçer, esnaf ve sanatkarlarımızın toplum için taşıdığı önemin altını çizdi.
Sevginar Sali

YORUM YAP