Kuloğlu: Çiftçimiz kazanırsa ülkemiz kazanır

Kuloğlu: Çiftçimiz kazanırsa ülkemiz kazanır

16.05.2024 11:26:30

Silivri Tarım Kredi Kooperatif Müdürü İskender Kuloğlu, “Kıymetli çiftçilerimiz, sizin ellerinizde bu bereketli topraklar yoğruldu. Tarlaya düşen her tohum sizinle hayat buldu. Durmadınız, çalıştınız, emeklerinizi alın terinizle harmanladınız. Siz ektiniz, biz doyduk. Bu aziz milletin köklü ve asil tarihinde daima sizlerin izi oldu. Bu zor şartlarda. Emeklerinizi nasırlı ellerinizle harmanladınız. İyi ki varsınız” diyerek 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Gününü kutladı.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü programında konuşan Silivri Tarım Kredi Kooperatif Müdürü İskender Kuloğlu, çiftçilere olan saygı ve takdiri ifade ederek zorlu koşullara rağmen üretimdeki kararlılıklarını vurguladı. Kuloğlu, çiftçilerin tarımsal üretimdeki önemine ve ülke ekonomisi için taşıdıkları değere dikkat çekerek, desteklenmesi zorunluluğuna işaret etti.
KULOĞLU: TARIM HER ZAMAN EKONOMİK GÜCÜ TEMSİL ETMEKTEDİR
Silivri Tarım Kredi Kooperatif Müdürü İskender Kuloğlu'nun 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü konuşması aynen şu şekilde: “Uluslararası Tarımsal Üreticiler Federasyonu (IFAP) tarafından 1984 yılında 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü ilan edildi. O tarihten beri ülkemizde ve dünyanın çeşitli ülkelerinde 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü olarak kutlanmakta. Bugün biz de bu anlamlı günde ilçemizin tarım paydaşları olarak burada bir arada bulunmaktan son derece mutluyum. Tarım her zaman ekonomik gücü temsil etmektedir.
ÇİFTÇİLERİN ÖNEMİ VE ATATÜRK'ÜN SÖZÜNE VURGU
Cumhuriyetimizin Kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk "Köylü Milletin Efendisidir" diyerek tarımsal üretim yapan çiftçilerimizin önemine dikkat çekmiştir.
“BU BEREKETLİ TOPRAKLARDA ÜRETMEK BOYNUMUZUN BORCU”
Çiftçimiz, yağmur, çamur demeden zor tabiat koşullarına göğüs gererek üretiyor. Tüm zorluklara rağmen tarlasından, bağından, bahçesinden, ahırından, ağılından kopmuyor.
Bütün dünyanın gıptayla baktığı, medeniyetin beşiği, bu bereketli topraklarda üretmek boynumuzun borcu. Çiftçilerimiz bunun bilinciyle üretiyor. Bizler de çiftçilerimizin bu önemli görevi yerine getirirken yaşadığı zorlukların bilincinde olarak elimizden geldiğince çalışma arkadaşlarımızla ve kurumumuzla birlikte onların yanında olmaya çalışıyoruz.
TARIMIN ÜLKE EKONOMİSİNDEKİ ROLÜ
Tarımsal olarak dünya ülkeleri arasında en ön sıralarda yer alan ve bu anlamda büyük bir potansiyele sahip olan ülkemizin parlayan bir yıldızı olarak göze çarpan tarımın, sanayi ve hizmet sektörüyle birlikte ele alınarak, daha da ileri bir seviyeye ulaştırılması, ülkesel kalkınmanın sürekliliği bakımından, dikkatle ele alınması ve planlanması gereken bir konudur. Ülkemizin ve milli ekonominin devamlılık içerisinde gelişerek güçlü ve refah içinde bir ülke olması için, çok önemli bir yere sahip olan tarım sektörünün ve çiftçilerimizin sorunlarının bilinmesi ve bunlara gerçekçi çözümler üretilmesi sürdürülebilir tarım stratejileri ile mümkün görülmektedir.
Tarımsal üretimin her kademesinde el emeği ve alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğinin artırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, sürdürülebilir kalkınma için bir zorunluluktur.
ÇİFTÇİLERE DESTEK VE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ
Unutmayalım, ki çiftçimiz kazanırsa ülkemiz kazanır. Kıymetli çiftçilerimiz, sizin ellerinizde bu bereketli topraklar yoğruldu. Tarlaya düşen her tohum sizinle hayat buldu. Durmadınız, çalıştınız, emeklerinizi alın terinizle harmanladınız. Siz ektiniz, biz doyduk. Bu aziz milletin köklü ve asil tarihinde daima sizlerin izi oldu. Bu zor şartlarda. Emeklerinizi nasırlı ellerinizle harmanladınız. İyi ki varsınız. İyi ki bu topraklara can suyu oldunuz. Bu vesileyle 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günümüzü kutluyorum. Gece gündüz üretimini sürdüren bütün çiftçilerimizi saygı ve sevgi ile selamlıyor. Bol bereketli bir yıl diliyorum."
Sevginar Sali

YORUM YAP