Kültür Merkezi kursiyerleri Çini ve Seramik eserlerini sergiledi

Kültür Merkezi kursiyerleri Çini ve Seramik eserlerini sergiledi

10.09.2024 14:52:06

Kültür Merkezi kursiyerleri, Çini ve Seramik eserlerini sergileyerek sanatseverlerin beğenisine sundu.

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi kursiyerleri tarafından hazırlanan Çini ve Seramik Sergisi, 10 Eylül 2024 tarihinde Oğuz Aral Sanat Galerisi'nde düzenlenen açılışla sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Kültürel mirasın bir parçası olan çini ve seramik sanatını gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen bu sergi, ilgiyle karşılandı.
Açılış törenine, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Hatice Gözen, Silivri Belediyesi Kültür Müdürü Meral Terlikçi, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Silivri Şube Başkanı Adnan Gürcan, Silivri Sanat Platformu üyeleri, kursiyerlerin aileleri ve çok sayıda sanatsever katıldı. Katılımcılar, kursiyerlerin aylarca süren çalışmaları sonucunda ortaya çıkan birbirinden değerli eserleri inceleyerek, çini ve seramik sanatının inceliklerini gözlemleme fırsatı buldular.
KÜLTÜR MERKEZİ'NİN EĞİTMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİ TAKDİR TOPLADI
Serginin ana teması olan çini ve seramik eserler, Silivri Belediyesi Kültür Merkezi'nde eğitim veren deneyimli eğitmenler Rüya Arslan ve Ayşe Balkanlı'nın rehberliğinde hazırlandı. Yaz döneminde eğitim alan kursiyerler, geleneksel Türk sanatlarının modern formlarını yansıtan çalışmalarını sergide sunarak büyük beğeni topladılar.
Meclis Üyesi Hatice Gözen, eğitmenlere Silivri Belediyesi adına Teşekkür Belgesi takdim etti.
Gözen konuşmasında, “Bu gibi sergiler, yeteneklerin ortaya çıkmasına ve kültürel değerlerimizin geleceğe taşınmasına vesile oluyor. Hayırlı olsun.” diyerek kursiyerleri tebrik etti.
SERGİ 18 EYLÜL'E KADAR ZİYARETE AÇIK
Silivri Belediyesi'nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında açılan sergi, 18 Eylül 2024 tarihine kadar Oğuz Aral Sanat Galerisi'nde ziyarete açık olacak. Sergiyi gezmek isteyenler, hafta boyunca galeriyi ziyaret ederek çini ve seramik sanatının bu özgün örneklerini görme fırsatına sahip olabilecek.
Renginar SALİ

YORUM YAP