Kültür Üniversitesi eliyle sağlık taraması yapılacak

Kültür Üniversitesi eliyle  sağlık taraması yapılacak

13.11.2023 11:57:44

Silivri Belediye Başkanlığı ile İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi iş birliği çerçevesinde Skolyoz ve Femoral Anteversiyon taraması gerçekleştirilecek.

Silivri Belediye Meclisi Kasım toplantısının ikinci oturumunda Hukuk Komisyonuna havale edilen, “Silivri Belediye Başkanlığı ile İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi” arasında Sağlık İlişkili Araştırma, Uygulama, Skolyoz ve Femoral Anteversiyon taraması ile eğitimlerinin yapılmasına dair ortak hizmet projesine onay verdi.
Hukuk Komisyonu “Belediyemiz ile “İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi” arasında belirtilen protokol şartları doğrultusunda ortak hizmet projesi gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda Belediye Başkanına yetki verilmesi, komisyonumuzca oy birliği ile uygun görülmüştür” derken karar meclisten oybirliği ile geçti.
YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ
Başkan Volkan Yılmaz, gündem maddesi ile alakalı söz alarak, “İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Silivri Belediyesi bir iş birliği protokolü ile gerçekleştireceğimiz bir çalışma. Özellikle çocuklarda teşhisi erken yapıldığında tedavisi mümkün olan Skolyoz, halk dilinde ‘çarpık bacak' diye bilinen rahatsızlıkların teşhisine yönelik tarama ve tedavisine yönelik olacak.
İstanbul Kültür Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'ne kıymetli iş birlikleri için Silivrili vatandaşlarım adına teşekkür ederim.”
Sevginar Sali

YORUM YAP