Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ülke genelinde gerçekleştirdiği 4. Ulusal Öğretim Materyalleri Geliştirme Yarışmasına finalist olarak katılma şansı elde etmiş ve Tokat'a gitmiştim. 6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen projeye, ülkemizin çeşitli yerlerinden onlarca öğretmen birbirinden değerli materyalleriyle katıldılar. Bir yandan kendi geliştirdiğim materyali tanıtırken, bir yandan da bu güzel Anadolu şehrinin güzelliklerini yakından tanıyordum. Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü son derece güzel ve özenli bir organizasyonla konuklarını ağırlıyordu. Mihmandar okul müdürlerimiz sanki bize bir dostumuzun evine konuk olduğumuz hissini yaşatıyordu. Milli Eğitim Müdürümüz Levent Yazıcı Beyi bu organizasyonda daha yakından tanıma fırsatı elde ettim. Tokat'ta, biz öğretmenleri karanfillerle karşılayan, Tokat hatırası atkı hediye eden; gelen öğretmenlerle tek tek ilgilenen Levent Yazıcı Müdürümüz çok kısa bir süre içinde, tüm katılımcı öğretmenlerin gönlünde taht kurmuşlardı. Birçok eğitimci dost ve arkadaşımın ilk müfettişi, öğretmeni, müdürümüz Sayın Levent Yazıcı Beyefendinin İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini tebrik ediyorum. Bu köşe yazısı vasıtasıyla, güzel İstanbul'umuza tekrar hoş geldiniz; diyorum.
1988 yılında Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi'nden, 2000 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü'nden mezun olan Sayın Levent Yazıcı; 2006 yılında, İnönü Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Bilimleri Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. 1989-2011 yılları arasında farklı illerde öğretmenlik, eğitim yöneticiliği ve eğitim müfettişliği/başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.
İstanbul'da Eğitim Müfettişleri Başkanlığı görevini yürütürken 2012 yılında Tokat İl Milli Eğitim Müdürü olarak atan Sayın Yazıcı'nın; birçok çalışma ve projelerde yer aldığı bilinmektedir: 2010 yılında Eğitim Müfettişi Yeterliklerinin Belirlenmesi amacıyla Bakanlık EARGED merkezli yürütülen çalışma; 2009-2011 yılları arasında yürütülen Tokat Eğitim Müfettişleri Başkanlığı görevi kapsamında, planlama ve uygulama çalışmaları ile özgün olarak geliştirilen “Denetim Yeterliklerini Artırma Projesi”; 2013 yılında, Okul müdürlerinin yaptığı farklı uygulamaların sözlü ve yazılı olarak sunulması, diğer okul yöneticileri için örneklik teşkil etmesi ve böylece okul müdürlerinin yönetim okur-yazarlığına katkı sağlaması amacıyla düzenlenen Okul Yöneticileri Kongresi; Öğretmenlerin materyal geliştirmelerinin desteklenmesi ve sınıf içi uygulamaların zenginleştirilmesi amacıyla Bakanlık tarafından yaygınlaştırılan “Ulusal Özgün Öğretim Materyalleri Geliştirme Çalışmaları”; Özel eğitimin güçlendirilmesi amacıyla geliştirilen “Özel Çocuklar İçin Özgün Projeler”; Birleştirilmiş sınıflarda niteliğin geliştirilmesi amacıyla Tokat genelinde yürütülen “Birleştirilmiş Sınıflar Birleşerek Büyüyor Projesi”; Okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla Tokat genelinde yürütülen “Okullu Okulsuz Okuyoruz Yazıyoruz Projesi”; Anne-baba yoksunluğu çeken öğrencilerin akademik yönden desteklenmesi amacıyla yürütülen “Öğretmenimin Yüreği Projesi”; Öğrencilerin yazılım üretme ve kodlama becerilerini geliştirmek amacıyla Tokat genelinde yürütülen “Bir Yazılım Masalı Projesi”; Öğrencilerimizin devamsızlıklarının azaltılarak desteklenmeleri amacıyla Tokat genelinde yürütülen “Öğrenci Dostu Okul Projesi”; Milli ve manevi değerler kapsamında yürütülen “Tek Yürek Projesi”, Öğrencilerin okullarında spor, müzik ve halk oyunları çalışmalarına etkin olarak katılabilmeleri amacıyla yürütülen “Okulumda Spor, Müzik, Halk Oyunları Projesi”; Yurt ve pansiyonlarda kalan öğrenciler için hayata geçirilen “Yurdumun Değerleri Projesi”; Okullarda ortak sınav haftaları, anlayarak hızlı okuma kursları, okul/ilçe öz değerlendirme günleri ve öğrenci devamsızlığının takibi bileşenleriyle uygulanan “ROTA Projesi”; Ara sınıflarda olup okuma yazma güçlüğü çeken öğrencilere okuma-yazma becerisi kazandırılması amacıyla uygulanan “Bir Harf Bir İnsan Projesi”; Öğretmen ve yöneticiler arasında akademisyen ve lisansüstü çalışma yapan öğretmenlerin desteğiyle uygulanan “Makale Paylaşım Günleri ve STEM Uygulamaları” bunlardan bazılarıdır. Ayrıca; 2005-2011 yılları arasında yürütülen il kalite geliştirme ekibi ve il kalite kurulu üyeliği görevleri ile kalite bilincinin okul ve kurumlara kazandırılması çalışmaları kapsamında ulusal dereceler elde edilmiş; 2013-2018 yılları arasında gerçekleştirilen çeşitli çalışmalar Bakanlık 'Yenilikçilik Ödülleri' kapsamında ödüllendirilmiştir.
Tekrar hayırlı olmasını diliyor; saygılarımı, selamlarımı gönderiyorum.
Hoşça Kalın.