Leylekler göç yolunda Silivri’de konakladı

Leylekler göç yolunda Silivri’de konakladı

17.08.2023 11:21:42

Çevre bilimci ve çiftçi Melike Müezzinoğlu, göç yolunda 1500 ve 3000 bireylik iki Beyaz leylek grubunun Silivri Kınalı'da konakladığını paylaştı.2_63

Farklı tarım uygulamalarının mimarı olarak tanıdığımız Sultan Çiftliği sahibi Melike Müezzinoğlu, çevre bilimci olarak yıllardan bu yana leyleklerin göç yolu olan ilçemiz koşullarını yakından takip ediyor.
MÜEZZİNOĞLU: GECELEMEK VE BESLENMEK İÇİN YİNE SİLİVRİ'Yİ SEÇTİLER
Geçtiğimiz gün Silivri'de konaklayan leylek grupları hakkında gazetemize özel açıklamada bulunan Müezzinoğlu şu paylaşımda bulundu: “Beyaz leylekler, binlerce kilometrelik uzun göç yolunda, gecelemek ve beslenmek için yine Silivri'yi seçti.
Sonbahar göçünde Avrupa'dan gelen binlerce beyaz leylekler, Silivri semalarında göründü. Silivri'lerimizin coşkulu sosyal medya paylaşımları ile havada görülen leylekler, E-5 ile TEM arasındaki tarlalara yöneldiler.
“ÇİFTLİKTE TOPLAM 876 BEYAZ LEYLEK GECELEDİ”
Burada bulunan Sultan Çiftliği'nin ekolojik tarım alanı, doğal gölet ve arboretum ağaçları arasında gecelemek isteyen leylekler ağaçlarda konacak yer bırakmadı.
Ağaç tepelerinde yer yer çekişmeli mücadele yaşanırken, yer bulamayan bazı leyleklerin, son 10 yılda civarda kurulan RES Enerji Nakil Hatları üzerindeki yüksek gerilim direkleri ve telleri ile yaşam dansını ise nefesimizi tutarak izledik. Çiftlikte toplam 876 beyaz leylek geceliyor.
“KINALI'DA 1500 VE 3000 BİREYLİK İKİ BEYAZ LEYLEK GRUBU KONAKLADI”
Güneşin ilk ışıkları ile beslemeye inecek olan beyaz leylekler, yeryüzü ısınırken oluşan termal akımları kullanarak yükselip, toplaşacaklar.
Dün Kınalı üzerinde 1500 ve 3000 bireylik iki Beyaz leylek grubu konakladı.1_19
“SİLİVRİ'NİN DOĞAL VE EKOLOJİK ALANLARININ KORUNMASI ÖNEMLİ”
Kuzey Avrupa'dan, kıta Afrika'ya olan uzun yolculuklarını, toplamda 8 durakla gerçekleştiren beyaz leylekler için, Silivri'nin doğal ve ekolojik alanlarının korunması önemli. Yolları açık olsun.”
Renginar SALİ

YORUM YAP