Mahmut Hamdemirci: Filistin’deki gelişmeler ekonomiyi gölgede bıraktı

Mahmut Hamdemirci: Filistin’deki gelişmeler ekonomiyi gölgede bıraktı

4.10.2024 15:30:40

Saadet Partisi Silivri İlçe Başkanı Mahmut Hamdemirci, Hürhaber Gazetesi'ne yaptığı değerlendirmede, son dönemde Filistin'deki gelişmelerin ekonomiyi gölgede bıraktığını ve Türkiye'nin bu gelişmelerden doğrudan etkilendiğini vurguladı.

Türkiye ve ilçemizdeki gelişmeleri Hürhaber'e yorumlayan Saadet Partisi İlçe Başkanı Mahmut Hamdemirci, merhum Genel Başkanları Necmettin Erbakan'ın zaman içinde ne kadar haklı ve büyük bir lider olduğunu, gündemimizdeki gelişmelerin kanıtladığını söyledi.
HAMDEMİRCİ: ERBAKAN HOCA 40 YIL ÖNCE UYARDI
Hamdemirci, Cumhurbaşkanı'nın mecliste yaptığı konuşmada İsrail saldırılarının nihai hedefin Türkiye olduğunu belirttiğini dile getirerek, konunun ciddiyetine ve bu tehlikeye 40 yıl öncesinden dikkat çekmeye çalışan merhum liderleri Necmettin Erbakan'ın ileri görüşlülüğüne dikkat çekti.
Hamdemirci, “Filistin'deki son gelişmeler, ekonominin en büyük sorun olmasına rağmen tüm dikkatleri bu sorunun üzerine çekti. Son zamanlardaki olaylar, özellikle Müslümanlara yapılan baskılar, ekonomiyi gölgede bıraktı. İran'ın müdahalesi gibi meşru müdahaleler, bölgedeki gerilimi daha da tırmandırdı. Cumhurbaşkanı'nın mecliste yaptığı konuşmada, İsrail saldırılarının nihai hedefinin Türkiye olduğunu söyledi. Erbakan Hoca, 40 yıl önce bu konular hakkında uyarılarda bulunmuştu. Ben de onun bir talebesiydim. Şimdi anlıyoruz ki, hocamızın o zamanki uyarıları ne kadar doğruymuş” dedi.
"ERBAKAN HOCA'NIN
TEKNOLOJİ VE SAVUNMA VİZYONU DEVAM EDİYOR"
Hamdemirci, Erbakan Hoca'nın teknolojiye ve savunma sanayine yönelik vizyonunun bugün hâlâ geçerli olduğunu belirtti. Hoca'nın yıllar önce yaptığı uyarıların, özellikle savunma sanayindeki gelişmelerle ne kadar yerinde olduğunu dile getirdi. “Erbakan Hoca, teknolojinin büyük bir nimet olduğunu söylerdi. ‘Siz bir uçak yapmaya çalışırsınız ama düşmanınız o sırada 80 tane yapar' derdi. Teknolojiyle yarışmak zor, ama doğru kullanıldığında birçok sorunun çözümünde etkili olabilir. Siber saldırılar, İran ve Lübnan'da gördüğümüz gibi, büyük bir tehdit haline geldi. Erbakan Hoca, yıllar önce bu konuda da uyarılar yapmıştı. Şimdi herkes onun ne kadar büyük bir lider olduğunu kabul ediyor. 20-30 yıl önce bu meseleleri gündeme getirdi ve doğru bir vizyon sundu” şeklinde konuştu.
"SİHA PROJELERİ ERBAKAN HOCA'NIN MİRASIDIR"
Saadet Partisi Silivri İlçe Başkanı, Türkiye'nin savunma sanayisindeki SİHA projelerinin Erbakan Hoca'nın temellerini attığı projeler olduğunu vurguladı. “Erbakan Hoca'nın projeleri hâlâ devam ediyor. Örneğin, SİHA projeleri onun döneminde başlatıldı ve bugün Bayraktar gibi projelerle başarıya ulaşıldı. Mecliste de bu konular gündeme getirildi. Hoca, 'Arz-ı Mev'ud' tehlikesinden bahsetmişti. Bugün Cumhurbaşkanı yeni bir şeymiş gibi söylüyor. Oysa Erbakan Hoca 50 yıldır bunları anlatıyor” dedi.
"D-8 PROJESİ GÜÇLÜ BİR İSLAM BİRLİĞİ VİZYONUYDU"
Hamdemirci, Erbakan Hoca'nın kurduğu D-8 İslam Birliği projesinin ne kadar önemli olduğunu ve ne yazık ki bu projenin üzerine gidilmediğini ifade etti. “D-8 gibi İslam Birliği projeleri de onun döneminde hayata geçirildi. Ne yazık ki bu projelerin üzerine gidilmedi, ama eğer gidilseydi, bugün savunma sanayimiz ve İslam birliği daha güçlü olurdu. Erbakan Hoca, D-8 projesini başlatıp, bu birlikteliği oluşturdu. O zaman gençliğe bu projelerin önemini anlatmıştı. Ben de gençlik yıllarımda Aydın'da okurken, Milli Gençlik Vakfı'nın düzenlediği konferanslara katıldım. Hocamız, siyonizmin tehlikelerinden ve İslam Birliği'nin gerekliliğinden bahsetmişti. O zamanlar, bu güçlerin dünyayı paylaşma planlarının kapımızı çalacağını tane tane anlattı. Ve dediği gibi, D-8'i kurarak bu birliği sağlamaya çalıştı” diye ekledi.
"DENK BÜTÇE İLE İSRAF VE FAİZ AZALDI"
Ekonomi konusuna da değinen Hamdemirci, Erbakan Hoca'nın 1996 yılında denk bütçe uygulamasıyla ülkenin zenginliğinin ortaya çıktığını ve israf ile faiz oranlarının azaldığını belirtti. “Denk bütçenin gücü Cumhuriyet'ten sonra kurulan sistemin değişiminden geliyor. Biz de belediyeyi aldığımızda, gelirleri ve harcamaları bir sistemde toplayarak, kaçakları önlemeyi hedefledik. Bütün gelirleri tek bir yerde topladıktan sonra, gerekli harcamalar da oradan yapılacak. Bu aslında Erbakan Hocamızın hayata geçirdiği havuz sistemiyle aynı mantıkta. Gelirler bir yerde toplanıyor, giderler de oradan karşılanıyor. Böylece sağdan soldan gelirleri hortumlayanlar engellenmiş oluyor. O dönemde Erbakan Hoca faizi de düşürdü, israfı da önledi. Dediği gibi, para ülkemizde varmış da haberimiz yokmuş, sadece kaçakları önleyerek ülkemizin ne kadar zengin olduğunu gördük” dedi.
"YÖNETİM ZİHNİYETİ BAŞARIYI GETİRİR"
Hamdemirci, Erbakan Hoca'nın yönetim anlayışının her şeyin temelinde yatan faktör olduğunu belirterek, başarı için doğru bir yönetim zihniyetinin gerekliliğini vurguladı. “Geçmişte bu sistemi kuramayanlar, Erbakan Hocamızın bunu nasıl başardığını merak etti. O da dedi ki: ‘At sahibine göre kişner, sen nasıl yönetirsen öyle gider.' Bu söz aslında her şeyin yönetim zihniyetine bağlı olduğunu vurguluyor. Siyasetçi doğru kafayla yönettiğinde sonuç da farklı olur” dedi.
"ÇİFTÇİLER ZOR DURUMDA, TARIM SEKTÖRÜ ÇÖKMÜŞ VAZİYETTE"
Hamdemirci, Türkiye'de tarım sektörünün büyük bir kriz içinde olduğunu belirterek, çiftçilerin artık ürettikleri ürünleri satmakta zorlandığını ve tarımın çöküşe doğru gittiğini ifade etti. “Yeni dünya düzeninde birçok şeyi değiştirmeye çalışıyorlar; nakitsiz, cinsiyetsiz ve mülkiyetsiz bir dünya hedefleniyor. Büyük sıfırlama (Great Reset) sürecine girdiklerinde, mülkiyet kavramını tamamen ortadan kaldıracaklar. Biz Türkler olarak tarım ve hayvancılık gibi temel üretim alanlarında zor günler geçiriyoruz. 2008'de 2 liraya sattığımız ürün, bugün 9 liraya satılıyor ama enflasyon almış başını gitmiş, buna rağmen çiftçimiz emeğinin karşılığını alamıyor. Çiftçiler artık ürettiği malı satmakta zorlanıyor” şeklinde konuştu.
"YEREL YÖNETİMLER BORÇ İÇİNDE"
31 Mart yerel seçimlerinin ardından Silivri'de değişen bir şeyin olmadığını söyleyen Hamdemirci, Silivri Belediyesi'nin borç yükü altında olduğunu ve bu borç yüküyle hizmet veremeyeceğini ifade etti. “Belediyeler borç içinde. Silivri Belediyesi'nin bile 1.5 milyar TL borcu var. Bu borç yükü altında kimse doğru düzgün hizmet veremez. İstediğiniz kadar iyi projeler yapın, bu sistem bozuk olduğu sürece işler yürümez. Borçlar ödenmeden, israf ve adam kayırma sona ermeden gerçek bir değişim mümkün değil. Biz Saadet Partisi olarak sistemi eleştiriyoruz çünkü kişi değişse bile, bozuk bir sistemde doğru işler yapılamaz” diyerek sözlerini noktaladı.

Sevginar SALİ

YORUM YAP