
ARAÇ İADE EDİLMEDİ, TANSİYONUN DÜŞMESİ BEKLENİYOR
Yetkililerden alınan aracın iade edildiği, yerine daha makul bir fiyatta aracın alınacağı, kalan miktarın da tüm öğrencileri kapsayan projelerde kullanılacağı bilgisi dün gazetemiz haberinde yer aldı. Dün bu bilgiler tam tansiyonu düşürecekti ki ortaya gizli plan iddiaları çıktı. İddialara göre aracın iade edilmediği, gözlerden uzak tutulduğu, birkaç aylık bir süre gibi kullanılmayıp yükselen tansiyonun düşmesinin bekleneceği öğrenildi.
İLÇE MEM ÇIKMAZA GİRDİ
Dernek üyelerine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tepkiler sürerken, eğitim camiası konunun takipçiliğinde kararlıyken, hayırseverlerin de ilgisini çekmiş ve sorgulamalar sürerken, sorumluların umursamazlığı ve cesaretleri şaşkınlık yarattı. Çözüm üretememeleri konuyu çıkmaza soktu. Böylesine komik ve geçici bir çıkış yolu bulan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin Silivri’yi tanımamaları, bir megakent olarak görüp yapılanların toplum tarafından fark edilmeyeceği, hatalarının üstünü bu şekilde örtebileceklerini sandıkları düşünülüyor. Eğitim camiası tarafından yöneticilik vasıflarının sorgulanma noktasına gelen yetkililerin, ilçemizde bulundukları görev süresi içerisinde sorunlar artmış, bürokratik işlemlerin zamanında uygulanmadığı, işleyişin durma noktasına geldiği, okullarda yöneticiler arasında ciddi kavgalara varan disiplinsizlik hat safhaya ulaştığı edinilen bilgiler arasında. Müfettişlerin eksik olmadığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün lüks merakının tercihi olan makam aracıyla ilgili tartışmaların uzayacağı tahmin ediliyor.
GÜVEN: İLÇE MEM’İN MAKAM ARACINA İHTİYACI YOKTU
Eğitim Bir-Sen Silivri Temsilcisi Yusuf Güven’e lüks makam aracının alımıyla ilgili görüşünü sorduk. Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün böyle bir araca ihtiyacının olmadığını söylerken, yapılanlara bir anlam veremediğini söyledi. Güven, "İkram Kayapınar döneminde de Ahmet Ay döneminde de bir araç mevzusu çıktı gidiyor. Ben bu müdürlerin araba merakını anlamıyorum. Ben nasıl kendi aracımla okuluma gelip gidiyorsam onlar da öyle yapmalı. Dernek kurulacağı zaman da sendikalar olarak fikrimiz soruldu. Biz karşıydık. Böyle bir derneği tasvip etmiyoruz. Araç alınırken de bize sorulmadı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün zaten araca ihtiyacı yok.”
İlçemizdeki gündemi eğitimcilerin belirlediği, eğitim camiasında tansiyonun giderek yükseldiği, siyasilerin bile gölgede ve pasif kaldığı bir döneme girildiği apaçık. Bakalım gelişmeler ne gösterecek?
Renginar M.SALİ