Meclis bir ay aradan sonra toplanıyor

Meclis bir ay aradan sonra toplanıyor

1.09.2024 12:53:42

Silivri Belediyesi, 2 Eylül 2024 Pazartesi günü Eylül ayı meclis toplantısının gündemi belli oldu.

Silivri Belediyesi, 2 Eylül 2024 Pazartesi günü gerçekleştireceği Eylül ayı meclis toplantısının gündemini açıkladı. Toplantı, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu başkanlığında saat 10.30'da başlayacak ve önemli maddeler masaya yatırılacak.

Toplantının gündeminde öne çıkan başlıklar arasında, Silivri Belediyesi bünyesinde İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü'nün oluşturulması, çeşitli belediyelerle kardeş şehir ilişkilerinin kurulması, imar plan tadilatları ve belediyenin faaliyetlerine dair önemli konular yer alıyor.
İnovasyon ve Teknoloji Müdürlüğü'nün oluşturulması, teknoloji ve inovasyon çalışmalarının daha etkin yürütülmesi amacıyla gündeme alındı. Ayrıca, belediye kadrolarında yapılacak derece değişiklikleri de toplantıda görüşülecek.
Silivri Belediyesi, Sinop Gerze, Edirne Havsa ve Yalova Çiftlikköy belediyeleri ile kardeş şehir ilişkisi kurmayı planlıyor. Bu adım, belediyeler arası iş birliğini güçlendirmek ve kültürel bağları kuvvetlendirmek amacıyla atılacak.
Toplantıda ayrıca, Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi, Gümüşyaka Mahallesi, Yeni Mahalle, Alibey Mahallesi ve Gazitepe Mahallesi'nde yer alan çeşitli parsellerin imar planlarına yönelik değişiklik önerileri görüşülecek.
Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikasına belediyenin üye olması ve temsil yetkisi verilmesi, amatör ligde faaliyet gösteren spor kulüplerine ve diğer branşlara nakdi yardım yapılması, otopark ücret tarifelerinin revize edilmesi de diğer gündem maddeleri arasında bulunuyor.
Ayrıca, toplantıda Silivri'nin yetiştirdiği ve ilçede ikamet eden milli sporcu İrem Kurt ile LGS birincisi Emir Efe Dilli'nin ödüllendirilmesi de görüşülecek. Belediye, Ege ve Marmara Belediyeler Birliği ile Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği'ne üyelik konularını da masaya yatıracak.

YORUM YAP