Meclis üyesi tutuklandı

Meclis üyesi tutuklandı

21.05.2024 11:19:29

Tefecilik operasyonu ile gelen gözaltı ve tutuklama Silivri siyasi kulislerini hareketlendirdi.

Tefecilik suçlaması ile gerçekleştirilen operasyonda göz altı haberi hafta sonu Silivri gündemi ve siyasi kulislerde yankılandı.
TUTUKLU YARGILAMA KARARI
İstanbul'da tefecilik operasyonunda gözaltına alınan, aralarında CHP'li Silivri Belediye Meclis Üyesi Rıza Aksu'nun da bulunduğu 5 şüpheli, Pazartesi günü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Silivri'de maddi sıkıntı içerisindeki kişilere borç para verip, karşılığında mağdurların taşınmazlarına el koydukları gerekçesiyle hareket eden bir şebekenin izini sürdü. Operasyon sonucunda, Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Rıza Aksu'nun da aralarında bulunduğu 5 kişiye yönelik çıkardıkları mahkeme tutuklu yargılama kararı verdi.
MECLİSTE DURUM NE OLABİLİR?
Aksu'nun tutuklu yargılanması kararı ile gözler Silivri Belediye Meclisi'ne çevrildi. Aksu'nun tutukluluk sürecinde izinli sayılması da mümkün, istifa etmesi halinde ise yerine Yaprak Orhanoğullarından meclis kadrosuna dahil olabilir.
RESMİ AÇIKLAMA YAPILMASI BEKLENİYOR
‘Yargılama süreci kesinleşinceye kadar hiç kimse haksız yere suçlanmaz'la birlikte konuyla ilgili gelişmeler kamuoyunda merakla izleniyor, siyasi etkileri değerlendiriliyor.

Sevginar SALİ

YORUM YAP