Mektebim’de “Eğitime yön veren liderler buluşması”

Mektebim’de “Eğitime yön veren liderler buluşması”

14.08.2023 12:38:33

Bu bir tanıtımdır

Türkiye'nin dört bir yanındaki kampüslerden gelen Mektebim Koleji yöneticileri, 10-11-12 Ağustos 2023 tarihinde, Silivri'de ‘Eğitime Yön Veren Liderler Buluşması'nda bir araya geldi.
Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, "Değer Yaratma ve Sürdürülebilir Büyüme" konulu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.
KALKO: İNANCIMIZI KARŞILIĞINI KISA SÜREDE ALMAYA BAŞLADIK
Kalko, sözlerine başlarken Mektebim ailesine yeni katılan üyelerin gurur vesilesi olduğunu paylaştı ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “İki yıl önce 10 kampüsle sürece tekrar başladığımızda, yaşanan ekonomik krizde, sektörün daha iyiye gitmediği bu döngüde, sektörün içindeki arkadaşlarımız markanın çok fazla büyüme imkanı olmadığını düşünüyorlardı. Benim ve ekibimin bu konuda çok ciddi bir inancı vardı. Bunun karşılığını da çok kısa sürede almaya başladık.
“40'A YAKIN KAMPÜSÜMÜZ VE 17 BİN CİVARINDA ÖĞRENCİMİZ VAR”
Şu anda Türkiye'de 40'a yakın kampüsümüz, yaklaşık 17 bin civarında öğrencimiz var. Her geçen gün ailemize yeni üyeler katılmaya devam ediyor. En son Gebze kampüsümüz ailemize katıldı. Daha önce olmadığımız şehirlerde de kampüs açtık. En Batı'da Edirne'den, Doğu'da Van'da, Kuzey'de Sinop'ta, Güney'de İskenderun'da varız. İskenderun'daki okulumuzu depremzedelere tahsis ettik. Bu yüzden eğitime ara vermiş durumdayız. Mardin'de varız. O bölgelerde okul açmak için daha bir motive oluyorum. Mardin'deki okulumuz oradaki tek özel okul, ayrı bir manevi hazzı var. Bütün sınırlarımız bir vatan toprağa. Medeniyetler şehri Diyarbakır'da, peygamberler şehri Şanlı Urfa'dayız. Deprem yaşayan Malatya'da iki kampüsümüz var. Bir kampüsümüz vardı, ikinci kampüsümüzü depremden sonra açmış olduk. Samsun Çarşamba ve Sinop kampüslerimiz bu yıl ailemize katıldı. Ankara, Kayseri, Denizli, Kocaeli, İzmir Bornova ve Foça, İstanbul Pendik, Kağıthane, Güneşli ve Avcılar kampüsleri aramıza katıldı. Beykent Kolejimiz, Silivri Kampüsümüz, Çorlu Kampüsümüz, Kıbrıs'taki okulumuz devam ediyor.
Yeni eğitim-öğretim yılı için yeni anlaşmalar yapmakta olduğumuz Yozgat, Çorum ve Tokat gibi birçok farklı lokasyonla var olmaya devam ediyoruz.
Yaşanan kriz dönemlerinde kimi zaman negatif, kimi zaman da pozitif olarak bakılabilinir. Bir rüzgara karşı durduğunuz zaman evet, yürüyemiyorsunuz biraz geri gitmeniz gerekiyor, ama rüzgarı arkanıza aldığınız zaman sizi çok da etkilemez, bunu itici güç olarak da değerlendirebilirsiniz. Mektebim olarak bunu yapıyoruz.”
Mektebim Koleji CEO'su Elif Çağlayan, "Etkili Liderlik: İlham Vermek ve Değişimi Yönetmek" konulu konuşmalarına gerçekleştirdi.
Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Türker Toker, "Okul Yönetim Süreçlerinde Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları ve Kullanımı" konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
"Eğitime Yön Veren Liderler Buluşması'23" ün ikinci gününde, Anaokulu Koordinatörü Hayriye Üzümcü, "Dünya Benim Oyun Alanım Eğitim Felsefesi" konulu sunum yaptı.
İlkokul Koordinatörü Yağmur Öztürk, "Dünya Benim Keşif Alanım Eğitim Felsefesi" konulu konuşmasını gerçekleştirdi.
Yabancı diller Koordinatörümüz Sn. Damla Dönmez, "Dünyayı Okuyor Geleceği Yazıyoruz" konusuna değindi.
Uygulamalı Dersler Koordinatörü Büşra Gürbüz, "Mektebim Kolejinde Spor Kültür ve Sanat" konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
PDR Koordinatörü Müge Ertürk Berber, "Mektebim Kolejinde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik" konusu üzerine konuştu.
Anaokulu Koordinatörü Hayriye Üzümcü, "Dünya Benim Oyun Alanım Eğitim Felsefesi" konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
İlkokul Koordinatörü Yağmur Öztürk, "Dünya Benim Keşif Alanım Eğitim Felsefesi" konusu üzerine konuşma yaptı.
Uygulamalı Dersler Koordinatörü Büşra Gürbüz, "Mektebim Kolejinde Spor, Kültür ve Sanat" konulu sunumlarını gerçekleştirdi.
Ümit Kalko, “Türkiye geneli kampüslerimizin yöneticileri ile İstanbul Silivri'de “Değer Yaratma ve Sürdürülebilir Büyüme” temalı toplantımızı gerçekleştirdik. Eğitim içeriklerimizin kalitesini iyileştirme yönünde ciddi adımlar atıyoruz. Biz okullarımızla, öğretmenlerimizle, yönetici ve çalışanlarımızla yeni eğitim-öğretim sürecine güçlü bir şekilde hazırız
Renginar SALİ

YORUM YAP