Mektebim Okulları ailesi, 2017-2018 eğitim-öğretim dönemine Silivri'de yeni kampüs heyecanı ile hazırlanıyor.
Mektebim Okulları yönetici, öğretmen ve öğrencileri, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek olan Silivri'deki yeni kampüsüyle alan ile fiziki şartlar konusundaki iddiasını da geliştirerek sürdürüyor. Yeni imkânların da sunulduğu geliştirilen koşullarda, daha üstün başarılara imza atmaya hazırlanıyorlar.
Ümit Kalko'nun kuruculuğunda Türkiye genelinde 51 kampüsü, 160 okulu, 30 bin'i aşkın öğrencisi ve istihdam rekoruyla 6 bin'i aşkın personeliyle eğitim sektöründe her geçen yıl daha da büyüyen Mektebim Okulları, önümüzdeki süreçte 16 yeni kampüsünü daha açmaya hazırlanıyor. Mart ayında protokol üyelerinin katılımıyla ilçemizde düzenlenen davette yeni eğitim yatırımlarının tanıtımını yapılan Mektebim Okulları'nın Silivri Kampüsü inşaatı hızla ilerliyor ve 2017-2018 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek.
MEKTEBİM SİLİVRİ KAMPÜSÜ ÖZELLİKLERİ
Yaklaşık 10.000 m2'lik bir kapalı alanda okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi, Anadolu Fen Lisesi ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nin bulunduğu ve sosyal tesisleri ile sosyal ve fiziksel gelişimi destekleyen altyapı oluşturuluyor. Mektebim Okulları Silivri Kampüsünde, akıllı ekran ve akıllı tahtalarla donatılmış teknolojik sınıf ve branş dersliklerinin yanı sıra Kapalı Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Kapalı Basketbol Sahası, Buz Pateni Pisti, Kütüphaneler, Konferans Salonu ve Laboratuvarlar yer alacak.
MEKTEBİM FEN LİSESİ TABAN PUANI
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan Merkezi Sistem Ortak Sınavların Yerleştirmeye Esas Puanların açıklanmasından sonra 14 Temmuz 2017 tarihi itibariyle Yerleştirme İşlemleri için Tercihler alınmaya başlandı. Mektebim Okulları Fen Lisesini tercih etmek isteyenlerin bilgisine sunulmak üzere taban puanının 450 olduğu açıklandı.
“BİLİMSEL DÜŞÜNCEYİ TEMEL ALAN ÖĞRENCİLER YETİŞTİRİYORUZ”
Mektebim Okulları Silivri Kampüsü eğitimcileri, eğitim modelleri ve hedefleri hakkında şu bilgileri paylaştı: “Mektebim'de; değişime ve gelişime açık, öğrenmekten keyif alan, kendine güvenen, soran, sorgulayan, araştıran, projeler üreten, takım çalışmasına yatkın, en az bir yabancı dili çok iyi konuşabilen, lider karakterli, muhakeme yeteneği gelişmiş, bilimsel yönteme inanan öğretmen kadromuzla bilimsel düşünceyi temel alan öğrenciler yetiştiriyoruz.
Mektebim öğrencileri, okul öncesinden üniversiteye kadar “Bütünsel Eğitim Yaklaşımı” ile kendilerini keşfederek, başarılı bir geleceğe adım adım yürüyor, okul öncesinde “Dünya Benim Oyun Alanım”, ilkokulda “Dünya Benim Keşif Alanım”, ortaokulda “Dünya Benim Proje Alanım” ve lisede “Dünya Benim Yaşam Alanım” felsefesiyle öğrenmeyi kalıcı hale getiriyorlar.
Mektebim olarak, Common European Framework (Avrupa Dil Çerçevesi) ile çalışmalar yapıyor, akademik müfredatımızı konuşmayı temel alan etkinlik takvimi ile destekliyoruz. Silivri Kampüsümüzde kapsamlı bir eğitim hizmeti sunuyor, toplumun gelişim ve değişimine katkıda bulunabilmek için özgür, sorgulayıcı düşünceyi benimseyen; nitelikli, çağdaş, demokratik bireyler yetiştirmeye devam ediyoruz.
2017-2018 Eğitim-öğretim yılında Silivri'deki yeni binamızda, çağdaş ve modern eğitimin yeni imkânlarıyla, yeni başarılara imza atmaya hazırlanıyor, büyük heyecan duyuyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun.”
MEKTEBİM OKULLARI ANAYASASI
Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko, eğitim kurumlarının bir Anayasası olduğunu paylaşırken bununla ilgili şunları söyledi: “Mektebim olarak 2011 yılından beri Türkiye'nin birçok yerinde hızlı bir şekilde eğitim yatırımlarına başladık. Biz aslında 2006 yılında kurslarla girdiğimiz eğitim sektörüne 2011 yılında kuruculuğa başlamıştık. Mektebim Okullarını kurduğumuz zaman kendimize bir anayasa belirlemiştik. Dört maddelik Mektebim Anayasası… Anayasamızın 1. Maddesi: Mektebim'de eğitim yatırımcısı olduğumuz müddetçe milletimizin tüm kesimlerine eşit mesafede duracağız. 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra kısmen değiştirdik. Dedik ki, “Vatanını ve milletini seven tüm kesimlerine eşit mesafede duracağız.” 2. Madde: Eğitimden kazandığımızı eğitime yatıracağız. 3. Madde: Eğitim dışında başka hiçbir sektörde yatırımcı olmayacağız. 4. Madde: Yukarıdaki ilk üç madde değiştirilemez, değiştirmek teklif dahi edilmez. Bizler bir eğitim kurumu olmak istiyoruz. Vatansever, akıl ve bilim yolundan giden, muasır medeniyetleri kendine hedef edinmiş bir eğitim kurumu olmak istiyoruz. Kısa sürede hızlı büyümemizin sebepleri bu anayasada yatıyor. Hızlı büyüdük çünkü çok emek verdik, çok çalıştık. Eğitimden kazandığımızı geri tekrar eğitime yatırdık. Eğitim dışında hiçbir sektöre odaklanmadık. Sadece işimizi geliştirerek iyi yapmaya devam ettik ve edeceğiz.
“SADECE SINAVLARDA BAŞARILI OLAN NESİLLER YETİŞTİRMEYELİM”
Çocuklarımızı özel eğitim kurumlarına gönderirken bir takım beklentiler ile hareket ediyor velilerimiz. Akademik veya sınavlarda başarılı olması veya yabancı dil eğitimini çok iyi alsın gibi hedefleriniz var. Yeteneklerini keşfetsin, onları geliştirsin gibi öncelikler var… Özel okullardan beklediğiniz bu ve benzeri süreçlerin farkındayız ve bütün eğitim sistemi ile politikalarımızda bunları takip ediyoruz. Her zaman şunu söylüyorum sınavlar önemlidir, hayatımızın yadsınamaz bir gerçeğidir ancak sadece sınavlarda başarılı olan nesiller yetiştirmeyelim. Liseler eşit olmadığı sürece illa bir sınav sistemi olmak zorundadır. Aslına bakarsanız geçmiş yıllara göre sınav sistemleri biraz daha adil olmaya da başladı; eskiden tek sınavda hayatınız belirleniyordu. Şimdi sınavlar çoğaldı, okul puanı da devreye girdi.
Şunu özellikle vurguluyorum; çocuklarımız geleceğimiz. Eğer geleceğimizi onlara emanet edeceksek sadece sınavlarda başarılı olan nesiller yetiştirmeyelim. Sosyalleşmeyen, sanatı, kültürü, milletinin tarihini bilmeyen, spor yapmamış, tiyatroya, sinemaya gitmemiş bir kültürle yetiştirdiğimiz çocuklar sınavda başarılı olurlar ama hayatta olamazlar. Kendini geliştirmemiş, girişimci, sosyal olmayan, hata yapmaktan korkmayan, inisiyatif almaktan korkmayan, icat çıkartan nesil istiyorsak bu imkanları çocuklarımıza verelim.
“BURADA HİÇBİR KUŞA YÜZMEYİ, HİÇBİR BALIĞA UÇMAYI ÖĞRETMEYECEĞİZ”
Diğer bir husus özellikle lise çağına geldiğimizde çocuklarımıza meslek seçimi konusunda bir takım yönlendirmeler yapıyoruz. İyiliği için söylüyoruz muhtemelen de ama kendi isteklerinizi çocuklarınıza empoze etmeye çalışmayalım. Bizim adını aldığımız Millet Mekteplerinin girişinde çok güzel bir söz vardır: “Burada hiçbir kuşa yüzmeyi, hiçbir balığa uçmayı öğretmeyeceğiz.” Çocuklarınızın yetenekleri, ilgisinin arkasında durun, destek olun. Yönlendirmeler yapın ama son aşamada kararı çocuğunuza bırakın. O hayatı o yaşayacak, sizin çocuğunuz aynı zamanda da bir birey. Sanatı, sporu, kültürü elimizden geldiği kadar destekliyoruz.”
TEOG BAŞARISINA BURS
Mektebim Okulları, TEOG Yerleştirmeye Esas Puanlarında elde edilen başarıyı bursla ödüllendirdiğini duyurdu. Bu imkandan yararlanmak isteyenlerin okula başvurması gerekmekte.
MEKTEBİM OKULLARI TANITIM OFİSİ HİZMETİNİZDE
Alipaşa Mahallesi, Necati Kartal Sokak, No: 1/4 Silivri adresinde bulunan yeni kampüs binası tamamlanmak üzere. 2017-2018 Eğitim-öğretim yılına Mektebim Okullarına kayıt yaptırmak isteyen, Silivri sahili Atatürk Meydanı'nda yer alan tanıtım ofisine başvurabilir. Burada görev yapan yetkililerden kayıtlar ve eğitim sistemi hakkında bilgi alınabilir.
Renginar SALİ