Salgının etkisinde 2020 üretim, yatırım ve ihracat sürecini değerlendiren Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, “İleri teknoloji hijyenik kilit sistemleri üzerine yoğunlaştık. Bu konuda Çinlilerin yerini doldurmaya kararlıyız” dedi.
Özellikle Batılı ülkelerin, salgın nedeniyle Çin yerine alternatif tedarikçi ülke arayışına girdiklerini belirten Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, “Özellikle Avrupa'dan, bölge ülkelerden ve Balkanlar'dan salgın öncesine kadar Çin'den kilit sistemleri tedarik eden firmalar, bu süreçte bizzat bizimle iletişime geçtiler” şeklinde konuştu ve “Geleneksel yöntemin dışında uzaktan kumandayla çalıştırılan kilit sistemleri tercih edilmeye başlandı. Toplu alanlarda kullanılan kilitlerde plastik, hijyenik plastiğe çevrilerek antibakteriyel ürünler hayata geçirildi” dedi.
MERTÖZ: SAĞLIK OLGUSU ARTIK HEMEN HER ÜRÜN GRUBUMUZDA ODAK NOKTAMIZ
Mesan Kilit Genel Müdürü Mustafa Mertöz, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Artık geleneksel yöntemin dışında bir uzaktan kumandayla çalıştırdığınız kilit sistemi tercih ediliyor. Toplu alanlarda kullanılan kilitler için yurt içinden ve yurt dışından talep geldi. Ürünlerde de plastiği hijyenik plastiğe çevirdik. Antibakteriyel ürünler uygulamasını hayata geçirdik. Sağlık olgusu artık hemen her ürün grubumuzda odak noktamız.
“ÜLKEMİZİN TOPLAM İHRACATINA VERDİĞİMİZ KATKIYI ARALIKSIZ SÜRDÜRMENİN GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ”
100 ülkeye ihracat yapan bir Türk şirketi olarak ülkemizin toplam ihracatına verdiğimiz katkıyı aralıksız sürdürmenin gayreti içerisindeyiz” şeklinde konuştu.
“SALGIN SÜRECİNDE İHRACATTA YENİ PAZARLARA AÇILDIK”
2019'da bu yıl için planladıkları yatırım miktarının yüzde 70'ini gerçekleştirdiklerini belirten Mertöz, “İlk 8 ayda 1,5 milyon Euro yatırım gerçekleştirdik. Salgın sürecinde ihracatta yeni pazarlara açıldık ve dönem itibariyle 100 ülkeye ulaştık.
“ÇİNLİLERİN YERİNİ DOLDURMAYA KARARLIYIZ”
İleri teknoloji hijyenik kilit sistemleri üzerine yoğunlaştık. Bu konuda Çinlilerin yerini doldurmaya kararlıyız. Özellikle Batılı ülkeler, salgın nedeniyle Çin yerine alternatif tedarikçi ülke arayışına girdi. Özellikle Avrupa'dan, bölge ülkelerden ve Balkanlar'dan salgın öncesine kadar Çin'den kilit sistemleri tedarik eden firmalar, bu süreçte bizzat bizimle iletişime geçtiler. Yılın ilk 8 ayında bu anlamda ciddi bir talep gördük. Bu da, kırılan küresel tedarik zincirinde Türkiye'nin ciddi anlamda avantaja sahip olduğunu gösteriyor. Bunu ülke olarak sürdürülebilir hale getirebilirsek ihracat ve cari denge denkleminde ciddi ivme kazanabiliriz.”