Mesleki ve Teknik Eğitim Politikaları masaya yatırıldı

Mesleki ve Teknik Eğitim Politikaları masaya yatırıldı

23.08.2024 10:45:22

İlçe Kaymakamı Tolga Toğan başkanlığında, sektör temsilcileriyle Mesleki ve Teknik Eğitim Politikalarının belirlenmesiyle ilgili bir toplantı düzenlendi.

Silivri'de mesleki ve teknik eğitimin geleceğine yön vermek amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. İlçe Kaymakamı Tolga Toğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, sektör temsilcilerinin yanı sıra eğitimciler, oda ve dernek başkanları da katılım gösterdi.
Selimpaşa Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin ev sahipliğinde geçtiğimiz gün yapılan toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, şube müdürleri, okul müdürleri, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş bir araya geldi.
Toplantıda, ilçedeki mesleki ve teknik eğitim politikalarının belirlenmesi ve geliştirilmesi amacıyla atılacak adımlar masaya yatırıldı. İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak, bölgedeki iş gücü ihtiyacına uygun eğitim programlarının geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Sektör temsilcileri de bu süreçteki taleplerini ve beklentilerini dile getirerek, iş birliğinin artırılması yönünde görüşlerini paylaştı.
Toplantı, eğitim ve sanayi dünyası arasında köprüler kurularak, Silivri'de nitelikli iş gücü yetiştirilmesi için ortak adımlar atılması yönünde mutabakat sağlanmasıyla sona erdi.
Renginar SALİ

YORUM YAP