Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, üreticilerin ihtiyacı olan mezbaha konusunu İBB'yi baypas ederek Tarım Bakanlığı ile yapmaktan başka bir çaresinin kalmadığını söyledi.
Yerli ve Milli Sertifikalı Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni düzenleyerek çiftçilerimize bu sene de arpa desteği vermeyi sürdüren Başkan Volkan Yılmaz, mezbaha takibini sürdürüyor.
“PAYLAŞARAK ÜRETMEYİ DESTEKLERSEK ÜSTESİNDEN GELEMEYECEĞİMİZ HADİSE YOK”
Küçük Sinekli, Büyük Sinekli ve Fener'de mezbaha konusunda İBB ile yaşadıkları çıkmazı Tarım Bakanlığı ile çözmeye hazırlandıklarını paylaşan Başkan Volkan Yılmaz konuya ilişkin gelişmeleri şöyle ifade etti: “Bu yıl kurban ve et fiyatlarını gördünüz. Çok daha vahim durumlarla karşılaşmamak için üretmemiz lazım. Hayvancılığı artırmamız gerek. Kaç baş hayvan var diye sordum, olanın 20-30 kat fazla olabilir. Bu, teşvikle, kooperatifçilikle, yerel idarelerin desteğiyle mümkün. Bir araya gelip dedikoduyu, fitneyi yapmaz paylaşarak üretmeyi desteklersek üstesinden gelemeyeceğimiz hadise yok.
“MEZBAHA OLMADIĞI İÇİN CANLI HAYVAN PAZARINDAKİ CANLILIK YAKALANAMADI”
Bizden Hayvan Pazarı istediniz. Size söz verdik. İstanbul'daki tek Canlı Hayvan Pazarı ve Kurban Kesim yerini sizlere sunduk. Üzülerek görüyorum Hayvan Pazarımızın olduğu günlerde beklenen ilgi ve alaka yok. Soruyoruz. İş mezbahaya çatıyor. Canlı Hayvan Pazarı'nın yakınında bir mezbaha olmadığı için pazardaki canlılık yakalanamadı.
“BİTİRİLMİŞ VE İHALESİ YAPILMIŞ MEZBAHAYI DÖRT YILDIR AÇAMAYAN YÖNETİM”
Mezbaha yapalım dedik, görev yetki ve sorumluluk İBB'de. İBB'ye nasıl kreşler için yer verdik, mezbaha için de Ekrem Bey'e yer verelim gelsin yapsın. Defaten söyledim. Siyaset bir kenara gel köylüye bir hizmet yap. Belediyeye ait yeri sana vereyim, gel Hayvan Pazarı'nın yanı başına bu mezbahayı yap. Bu işin siyaseti olmaz dedim. Ne ‘hayır' ne de ‘evet' dediler. Cevap alamazsanız ‘hayır' olarak okursunuz. Kendimiz yapmak için yetki istedik. Onu da vermediler. Yazmış olduğumuz son yazıya da Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı, “Bizim Çatalca Kestanelik'te bir mezbahanın olduğu ve Silivri, Çatalca, Arnavutköy'de hizmet verdiği için Silivri'ye bir mezbahanın yapılmasını uygur görmüyorum.” cevabı verdi. Hayvancılıkla uğraşanlara soruyorum Çatalca'da size hizmet veren bir mezbaha var mı? Yok. Yazıda olduğundan ve hizmet verdiğinden söz ediliyor. Ya Çatalca'daki Kadir Topbaş döneminde yüzde 85'i yapılan, yüzde 15'i de İmamoğlu tarafından bitirildiği halde dört yıldır kapalı olan mezbahanın açık olduğunu zannediyorlar yada kelime oyunu yapıyorlar. Bitirilmiş ihalesi yapılmış mezbanın dört yıldır açamayan bir yönetimden bahsediyoruz. Kimse de dertlenmez mi, biz bu köylünün yüzüne nasıl bakacağız diye. Bu kahvehaneye geldiklerinde kendilerine sorun. Kaldı ki Çatalca'da olsa bile, Silivri'nin ihtiyacını karşılayacak mini bir mezbası olsun.
“HER BELDEDE MEZBAHADAN 5 İLÇEYE REVA GÖRÜLEN 1 TANE KAPALI”
Eskiden Cellaliye Kamiloba'nın, Gümüşyaka'nın, Değirmenköy'ün, Selimpaşa'nın mezbahası vardı. Her beldede mezbahadan şimdi beş ilçeye reva görülen bir tane o da kapalı.
“SİYASETÇİLERE HESAP SORUN”
Hangi anlayışla bu şehri yönetiyorsunuz? Bırakın kardeşim bir deli var onu da yapacak. Parası da var. Niye müsaade etmiyorsunuz? Arkadaşlar, gelen siyasetçilere bunu da sorun. Silivri Belediyesi ilçeye bir mezbane yapmak istiyor, siz buna neden engel oluyorsunuz? Benden de, geleceklerden de hesap sorun. ‘Ben yaparım olur' zihniyetine karşı çıkın. Biz de böyle yapıyorsak bize de karşı çıkın. Şapkamızı önümüze koyup düşünelim.
“TARIM BAKANLIĞIMIZLA GÖRÜŞMELERE BAŞLADIK”
Mezbaha işini Tarım Bakanlığı ile görüşmelere başladık. İBB'yi bypass etme dışında bir seçenek bırakmadılar. Kaçak da yapacak halim yok. Tarım Bakanlığı ile görüşüp çalışmalarımızı yürüteceğiz.”
Sevginar Sali