Sevginar Sali

MHP’de neler oluyor?

İlçe Başkanlığına İl Yöneticisi Hakan Bakmaz'ın atanacağı haberinin ardından, Salı günü Silivri siyaset kulislerinde en çok yankılanan soru “MHP'de neler oluyor?” oldu.
8 yıldır İlçe Başkanlığı görevini yürüten Zafer Yalçın değişebilir tabii ama bunun bir kongre sürecinde olması, siyasi nezaket açısından daha uygun olurdu kuşkusuz. MHP'ye teşkilat yönetimi dersi vermek niyetinde değilim; bunun ne kadar boşuna bir uğraş olduğunu bilecek kadar siyasi temayüllere vakıf herkes. Ancak, yerel dinamikler hiçe sayılarak yapılan bu atamanın pek parlak bir siyasi istikbal vaat etmediğini öngörmek için biraz Silivri siyasetini bilmek yeterli.
Hakan Bey çok iyi bir insan olabilir ama burası Silivri! Yeni İlçe Başkanı gelmeden “Partiye kayyum atandığı” söylentisi yayıldı bile.
Zafer Yalçın, son seçimleri kaybeden bir ilçe başkanı olabilir ama 2019'da MHP'ye, İstanbul'da 50 yıllık tarihinde ilçe belediyesi kazandıran ekibin de içindeydi. Ha, bunun için il yönetimine alındı denilebilir. Peki yerine atanacak isim, MHP Silivri'den kime soruldu, danışıldı?
Lafı eğip bükmeye gerek yok, dosdoğru söyleyelim ve gündeme notumuzu düşelim.
Bugünkü şartlarda söz konusu atama, MHP'nin Silivri'de ‘yeniden iktidar umudu'na dair kapının teşkilat eliyle kapatılması anlamını taşır.
Yerel dinamiklerden uzak bir Başkan ile Silivri siyasetine yön vermek ve etki etmek imkansız olacağından, sadece meclis ayağı ile MHP'nin güçlü bir iddia ortaya koyması güçleşir.
Bu adım, AK Parti açısından sevindirici bir haber. Aynı zamanda, Cumhur İttifakı kapsamında Silivri'nin MHP'ye bırakılma sürecinin sona erdiğine dair kuvvetli bir umut.
Değişiklik ve esasen yöntemi, CHP açısından siyasi rakibinin yerel iktidar ile arasında giren derin bir uçurum.
Cinayetler çözülürken dedektifler öncelikle bundan yarar sağlayacak kişilere odaklanır. AK Parti ve CHP'yi, yani Silivri'de yerel iktidarın en önemli aktörlerini sevindiren bu gelişmenin yerindeliğine MHP neye göre karar verdi acaba?!
“MHP, Silivri'de yeniden iktidar olmakla ilgilenmiyor” algısını düzeltmek, yeni ilçe başkanının önündeki ilk gündem maddesi olacak. Bununla ilgilenir mi, göreceğiz.
Volkan Yılmaz iktidarını muhafaza edemedi belki ama örnek belediyeciliği baki. Zafer Yalçın kusursuz bir ilçe başkanıydı demeyeceğim. Hepimiz kadar hataları, hepimiz kadar iyilikleri de olmuştur. Silivrililerin kendinden olana gösterdiği müsamahanın zerresini dışardan gelenlere göstermeyeceğini biz biliyoruz; son atamaya imza atanlar da öğrenecek.
Yalçın, ‘Kazanırken iyiydi, kaybederken mi kötü oldu' meselesine de girmeyeceğim. İktidar ve parayla sınanmayan kimseyi gerçekten tanıyamazsınız. Sonsuza kadar ilçe başkanı mı kalacaktı? Hayır.
Şunu biliyorum ki, bir hata başka bir hata ile düzeltilmez ve ‘taş yerinde ağırdır.'
MHP'nin Silivri mirasına gerektiği gibi sahip çıkmasını ummaktan başka artık yapılacak bir şey yok.
Hayırlı olsun!

YORUM YAP