MHP’den Yılmaz’a Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi teşekkürü

MHP’den Yılmaz’a Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi teşekkürü

5.12.2023 11:53:29

Aralık meclisinde MHP Grubu adına konuşarak bir çok konu üzerinde duran Sultan Aşkın, Başkan Yılmaz'a  Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi hizmeti için teşekkür etti.

Milliyetçi Hareket Partisi grubu adına 2023 Yılı Aralık Ayı I.Birleşimi toplantısında söz alan Av.Sultan Aşkın, birçok konuya değindi.
AŞKIN: SİLİVRİ'MİZ İÇİN HAYIRLI OLSUN
Aşkın konuşmasına yerel seçimler aday adaylarını tebrik ederek şu sözlerle başladı: “Silivri'mize hizmet için yola çıkan gerek Belediye Başkan aday adaylarımızın, gerekse Belediye Meclis Üyesi aday adaylarımızın adaylıklarının Silivri'miz için hayırlı olmasını diliyorum.
BAŞKAN YILMAZ'A FOTOĞRAFÇILIK VE YEŞİLÇAM SERGİ EVİ TEŞEKKÜRÜ
Türkan Şoray, Şemsi İnkaya, Suzan Avcı, Hilmi Taşdemir gibi Yeşilçam'ın efsane isimlerini Silivri'de misafir ettiğimiz, TBMM Başkanvekili Sayın Celal Adan'ın da katılımları ile Cuma günü açılışını gerçekleştirdiğimiz, Tevfik Onater Konağı'nda yer alan Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi 500'ü aşkın antika fotoğraf makinesi, Yeşilçam sinemasına ait posterler, sinema makineleri, Yeşilçam oyuncularına ait maketlerin yer aldığı 1.000'e yakın eser ve Ünlü Fotoğrafçı Ara Güler'e ait silikon heykeli de Silivri halkımızın ziyaretine sunuyor. Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evimizin hizmete açılmasını sağlayan ve katkı sunan, başta Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz olmak üzere Onater ailesine, hayırserver Nakipoğlu ailesine, Efemera Koleksiyoneri Sayın Ulvi Sulaoğlu ve Fotoğraf Makinesi Koleksiyoneri Sayın İzzet Ünal Engin'e teşekkür ediyorum. Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi Silivri'mize hayırlı uğurlu olsun.
ŞOFÖRLERİMİZE KAZASIZ SEYİR VE HAYIRLI KAZANÇLAR
Kıymetli şoförlerimizin Dünya Şoförler Günü'nü kutluyor, kazasız belasız seyir ve hayırlı kazançlar diliyorum.
“KAZAKİSTAN CUMHURİYETİ'NİN BAĞIMSIZLIĞININ 32. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”
16 Aralık Orta Asya'nın kalbi olan kardeş ülke Kazakistan'ın bağımsızlığının 32. yıl dönümünü, Türk devletlerinin gücüne güç katan Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığa kavuştuğu bu kutlu günde kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum.
“BİZLERE GÖREVLER DÜŞÜYOR”
1992 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilan edilen Uluslararası Engelliler Günü toplumun her alanında engelli bireylerin haklarını ve refahını teşvik etmeyi ve engelli bireylerin durumuna dair politik, sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamın her alanında farkındalık arttırmayı amaçlamaktadır. Unutmayalım ki engellilik, birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşüyor.
“ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HAYATLARI KOLAYLAŞTI”
Silivri'mizde geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz, Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'ın “Engel ifadesini zihinlerden söküp atacak bir tesisi inşa ederek, Silivri'de yaşayan özel bireylerimizin hizmetine sunduk” diye ifade ettiği Türkiye'nin en kapsamlı ve en donanımlı eğitim merkezlerinden biri olan Gülsen & Ökkeş Nakipoğlu Engelsiz Yaşam ve Eğitim Merkezimiz ile ne kadar gurur duysak az.
15.000 metrekare alan üzerinde 3 bloktan oluşan merkez içerisinde; Engelsiz Eğitim Merkezi, Aile ve Engelsiz Yaşam Merkezi, Bizdensize Sosyal Market, ERYAP Aşevi, Sosyal Yardım Mağazası, Yaşlı Koordinasyon Merkezi başta olmak üzere tam 60 hizmet alanı ile Silivri'de yaşayan engelli vatandaşların hayatları kolaylaşmış oldu.
BAŞKAN YILMAZ VE NAKİPOĞLU AİLESİNE TEŞEKKÜR
Engelliler günü vesilesi ile bu devasa hizmetin hayata geçmesinde emeği olan başta Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz olmak üzere, hayırsever Gülsen & Ökkeş Nakipoğlu çiftine ve Nakıpoğlu ailesine Silivrimiz ve grubumuz adına bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.
MADENCİLER GÜNÜ
Karanlık yerlerde, aydınlık bir gelecek bırakmak için çalışan, ülkemizin yer altı kaynaklarını gün ışığı ile buluşturan, çıkardıkları cevherle yarınımızı aydınlatan madencilerimizin 4 Aralık Dünya Madenciler Gününü kutluyor, bir avuç kömür için bir ömür veren madencilerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum.
TARIM TOPRAKLARININ KORUNMASI İÇİN MÜCADELE VEREN BAŞKAN YILMAZ'A TEŞEKKÜR
5 Aralık Dünya Toprak Günü. Sürdürülebilir gıda güvenliği ve beslenme hedefleri, iklim değişikliğiyle mücadele için sağlıklı topraklara ihtiyacımız var. Bu nedenle, Dünya ve daha yaşanılabilir bir ülke bırakabilmemiz için bütün zenginliklerin en büyük kaynağı olan topraklarımızı, Aşık Veysel'in gönül gözü ile gördüğü "benim sadık yârim kara topraktır" dediği dizelerinde insanoğlu için toprağın önemini vurguladığı gibi çoraklaştırmadan, yok olmasına fırsat vermeden el ele vererek korumalıyız. Bu vesile ile Silivri Belediyesine, Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a da, göreve geldiği günden itibaren tarımsal arazilere yapılan kaçak yapılara geçit vermeyerek; tarım topraklarının korunması için verdiği mücadeleler nedeniyle ve tarımın Silivri'de geliştirilmesi için çiftçimize, köylümüze ve hayvancımıza verdiği destekler için kendisine bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum.
“KADINLARIMIZ HER ALANDA BAŞARIYLA GÖREV ALMAKTA”
5 Aralık 1934 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde “Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı”nın teslim edildiği yasanın kabulü ile her yıl “Kadın Hakları Günü” olarak kutlanmakta.
Siyasi olarak seçme ve seçilme hakkına diğer Avrupa ülkelerinden daha önce,1930'larda sahip olan Türk kadınları toplumsal yaşamın her alanında yer edinmeyi başarmış, mücadele vererek diğer haklarına da sahip çıkmıştır. İtalya'da1945, Fransa'da 1944, Belçika'da 1960, İsviçre'de 1971 yılında kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle Türkiye ve Türk kadınları diğer medeniyetlere de öncü olmuştur.
Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi ve cesaretlendirilmesi, söz sahibi olmaları, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat olanaklarından faydalanmaları çok büyük önem taşımaktadır.
1934 yılından günümüze kadar kadınlarımız, eğitimden sağlığa; yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına, siyasetten ekonomiye, sanattan spora kadar hayatın her alanında başarıyla görev almışlar ve almaya da devam etmektedirler.
ATATÜRK'E ŞÜKRAN VE MİNNET
Türk Kadınına seçme ve seçilme hakkının tesliminin 89. yılında, toplumumuzun temelini oluşturan hemcinslerimin 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü kutlar bu vesile ile başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere emeği geçen herkese bir Türk kadını olarak şükran ve minnetlerimi sunuyorum.
“MEVLANA'YI ŞÜKRANLA ANIYORUM”
7-17 Aralık Mevlana Haftası… Büyük mutasavvıf Hz. Mevlana, 13. yüzyılda tüm insanlığa yaptığı çağrıyla aşk, sevgi, hoşgörü ve birlik olmaya dayanan bir hayat felsefesinin yerleştirilmesinde önemli bir rol oynamıştır.
Fikirlerinin tüm insanlığa yol göstermesi temennisiyle bu düşünce adamının vuslata erişinin 750.Yılında kendisini şükranla anıyorum.
DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ
10 Aralık Gününü İçine Alan Hafta: İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası. İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin 1948'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık'ta Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaya başlamıştır. İnsan Hakları Günü'nde, ırk, renk, din, cinsiyet, dil, siyasi veya diğer görüşler, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğum veya diğer statüler sebebiyle ayrım gözetmeksizin herkesin doğal insan haklarına sahip olduğunu ilan eden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 500'den fazla dile çevrilerek, dünyanın en çok çevrilen belgesi unvanına sahip olmuştur. Beyannamede yer verilen ilkeler 1948'de olduğu gibi günümüzde de güncelliğini korumakta.
SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI
Yıl 1914...Yer Sarıkamış...Allahuekber dağlarının yer yer 2-3 bin rakımlı geçitlerinde ısı sıfırın altında 30 dereceye kadar düşüyordu. Türk askerlerinin büyük bölümü ise çölden gelmişti ve üzerlerinde yazlık üniformalar vardı.1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında Kars'ı Ruslardan geri almak için harekata katılan 60 bin asker donarak olmak üzere 78 bin şehit verdik.
Rus Kafkas Ordusu Kurmay Başkan Vekili Sarıkamış'ta gördüklerine anılarında şöyle yer veriyor."İlk sırada diz çökmüş 9 kahraman. Mavzerleriyle nişan almışlar, tetiğe asılmak üzereler ama asılamamışlar... İkinci sırada cephane taşıyanlar var, sandıkları bir avuçlamışlar ki, kainattan hırslarını almak istiyor gibiler. Öylesine kaskatı kesilmişler... Ve sağ başta Binbaşı Nihat. Dimdik ayakta, başı açık, saçları beyaza boyanmış, gözleri karşıda... Allahuekber dağlarındaki son Türk müfrezesini teslim alamadım. Bizden çok evvel, Allah'larına teslim olmuşlardı."
Sarıkamış şehitlerimizi Hakk'a yürüyüşlerinin 109. yılında rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhunuz şad olsun.
MEKANLARI CENNET OLSUN
Vatanından kilometrelerce uzakta, Almanya'da şehadete eren ülkücü şehidimiz Necati Uygur'u rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhu şad mekanı cennet olsun.
Türk milliyetçiliğine ilham olmuş vatan şairimiz Namık Kemal'i,
Ömrünü Türk milliyetçiliği fikrine adamış, dava ve fikir adamı Hüseyin Nihal Atsız'ı,
Türk sinemasının usta oyuncusu Adile Naşit'i,
İstiklal şairimizi Mehmet Akif Ersoy'un vefatlarının senei devriyesinde rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun.
Sözlerime son verirken Milliyetçi Hareket Partisi grubumuz adına Aralık ayı meclis toplantısında alacağımız kararların Silivri'miz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP