MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın’dan 12 Eylül mesajı

MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın’dan 12 Eylül mesajı

13.09.2024 10:35:22

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Silivri Meclis Üyesi, aynı zamanda MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, 12 Eylül 1980 askeri darbesinin yıl dönümünde bir mesaj yayınladı. Aşkın, 12 Eylül'de demokrasiye ve milli iradeye zincir vurulduğunu vurguladı. Mesajında Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in bu süreçte yaşadığı mağduriyetlere ve direnişe dikkat çekti.

Sultan Aşkın, mesajında şu ifadelere yer verdi: "12 Eylül 1980'de demokrasi ve milli iradeye zincir vurulmuş, masumlar ve mücadelesi haktan, halktan ve hakikatten yana olan Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in iman erleri utanç verici muamele ve mağduriyetlere maruz kalmışlardır. Hücrede diz çökmeyen, sehpada da baş eğmeyen, milletinin varlığı için boyunlarına urgan takılmasına razı olan Bozkurtlarımızı rahmetle anıyorum. Ne sizleri unuttuk, ne kara eylülleri."
Sultan Aşkın'ın bu mesajı, darbenin 44. yıl dönümünde ülkücü camianın acı hatıralarını tekrar gündeme taşıdı. Ülkücülerin darbe döneminde yaşadıkları zorluklar, mağduriyetler ve gösterdikleri direnç, Aşkın'ın mesajında vurgulandı.
Sevignar Sali

YORUM YAP