Sevginar Sali

MHP’nin yeni yüzü

Malumunuz üzere, kısa bir süre evvel MHP'de sürpriz bir ilçe başkanlığı değişikliği oldu. Görev değişikliğinden ziyade, Zafer Yalçın'ın yerine atanan isim şaşırtıcıydı. Esas mesele, hepimizin aşina olduğu bir ilçe başkanının yerine çok azımızın tanıdığı birinin gelmesiydi.
“Adamın görevi belli, az bilinen, çok tanınan neyin derdi bu?” diyebilirsiniz. Sözünü ettiğimiz kişi, MHP'nin yeni İlçe Başkanı Hakan Bakmaz. Kendisi bir siyasetçi (laf aramızda, öyle böyle de değil, bu konuya döneceğim). Siyasetin sermayesi insandır. Siyaset yapacaksanız, insanların sizi sevmesi ve güvenmesi lazım. Bunun temelinde de onların sizi tanıması vardır. Kimse tanımadığı kişiyi sevmez ve güvenmez.
Dün Hakan Bakmaz'ı makamında ziyaret ettim. Biraz daha ağırdan alırdım (yerine geldiği arkadaşımıza vefa — saçma biliyorum — içgüdüsüyle) ama kiminle tanıştıysa hakkında övgüyle söz edilmesi merakımı fazlasıyla uyandırdı. Zafer Yalçın, yeri doldurulamayacak bir ilçe başkanı değildi; her şeye rağmen yıllardır Silivri'de siyasetin tozunu (siyasetçi-gazeteci ilişkisinden kaynaklı ayrılmaz ikili olmanın etkisiyle) birlikte yutmuş olmanın getirdiği bir bağlılık ve alışkanlık vardı. İlçe Başkanlığı görevi burada sona ermiş olabilir, ancak dostluğumuz baki kalacaktır.
Hakan Bakmaz, nezaketi elden bırakmayan, konuşmasını bilen ve sözlerini ustalıkla seçen ve tartan biri. Onun değerlendirmelerini dinlerken, ifadelerini ne denli büyük bir hassasiyetle seçtiğini, görevini devraldığı ve devredeceği kişilerle ilgili gösterdiği özeni hissettiriyor.
Kişisellik ve egosal eğilimlerden uzak. Hakan Bey, yalnızca usta bir siyasetçi adayı olmakla kalmayıp, eğer oyunculukta da bu denli iddialı değilse, bizi hareketli ve verimli günler bekliyor demektir.
MHP'nin yeni ilçe başkanını ‘kesseniz' damarlarından kan yerine ‘teşkilat' akar. MHP'ye “Silivri'yi biz biliyoruz” havasıyla girdim, “MHP bambaşka bir dünya” algısıyla çıktım. MHP, buraya iş olsun diye birini göndermemiş, ‘kafa adamlarından' birini görevlendirmiş.
“MHP, Silivri defterini kapattı” diyenlerin, ilçemizdeki siyasi gelişmeler karşısında şaşkınlıkları daha da artacak gibi görünüyor.
Zafer Yalçın'ın görevinin sona ermesini, “Volkan Yılmaz'ın geri dönüşü için tutunacak dal bırakmama” operasyonunun bir parçası olarak yorumlayanlar da var. Hakan Bakmaz'ın ilk basın açıklamasında ne Yalçın'ın ne de Volkan Yılmaz'ın adını geçirmemesi, bu teoriyi destekler nitelikte yorumlandı. Kısa ama derin bir sohbet gerçekleştirdiğimiz Bakmaz'ın, ne Yılmaz ne de Yalçın ile bir sorunu olmadığını gördüğümü söyleyebilirim. Tamamen durum tespitine odaklanmış, teşkilat görev ve sorumluluklarının bilincinde hareket eden bir siyasetçi profili çiziyor.
Tanrı'nın bize istediğimiz değil, ihtiyacımız olan insanları gönderdiği sözünü burada not düşmeden geçemeyeceğim.
MHP ve Silivri için Hakan Bakmaz'ın İlçe Başkanlığı hayırlı, uğurlu olsun.

YORUM YAP