'Milletin iradesinden daha büyük güç yoktur'

'Milletin iradesinden daha büyük güç yoktur'

21.10.2024 13:57:10

BALCIOĞLU'NDAN AK PARTİ VE MHP'YE YANIT:
"Milletin iradesinden daha büyük güç yoktur"
AK Parti ve MHP'nin stratejik plan ve tahmini bütçe değerlendirmelerini yanıtlayan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, muhalefetin sert eleştirilerine karşılığını ‘oybirliği' kararlarına dayandırarak yumuşatarak, “Milletin iradesinden daha büyük bir güç yoktur. En büyük güç, milletin verdiği karardır. 31 Mart seçimlerinde Silivri halkı iradesini ortaya koydu ve %60'a yakın oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara getirdi. Ama biz rozetimizi çıkardık ve tüm Silivri halkının belediye başkanı olma sözünü verdik” şeklinde yanıtladı.

Silivri Belediye Meclisi'nin Ekim ayı 3. birleşiminde 2025-2029 Stratejik Planı ve 2025 yılı tahmini bütçesi görüşüldü. Toplantıda, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun sunduğu 8 stratejik amaç ve 25 hedeften oluşan plan, AK Parti ve MHP gruplarının eleştirileriyle karşılaştı. Stratejik planın ve bütçenin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Balcıoğlu, muhalefetin eleştirilerine yanıt verdi. Konuşmasında ekonomik zorluklar, projelerin sürdürülebilirliği, personel yönetimi ve makam aracı konularına değindi.
"MİLLETİN İRADESİNDEN DAHA BÜYÜK GÜÇ YOKTUR"
Başkan Balcıoğlu, muhalefet eleştirilerine seçim sonuçlarını hatırlatarak yanıt verdi: "Milletin iradesinden daha büyük bir güç yoktur. En büyük güç, milletin verdiği karardır. 31 Mart seçimlerinde Silivri halkı iradesini ortaya koydu ve %60'a yakın oy oranıyla Cumhuriyet Halk Partisi'ni iktidara getirdi. Ama biz rozetimizi çıkardık ve tüm Silivri halkının belediye başkanı olma sözünü verdik."
“EKONOMİK POLİTİKALAR NEDENİYLE ENFLASYONU ÖNGÖREMİYORUZ”
2025 yılı tahmini bütçesine yönelik eleştirilere Balcıoğlu, ekonomik belirsizliklerin bütçe yönetimindeki zorlukları artırdığını vurgulayarak yanıt verdi: "Ekonomik politikalar nedeniyle enflasyonu öngöremiyoruz. Gelirimiz olmadan bütçeyi 10 milyar da yapsak, 100 milyar da yapsak kağıt üzerinde kalır. İller Bankası'ndan gelen payların kesilmesi de bütçe planlarımızı zorluyor."
Buna rağmen belediyenin mali yükümlülüklerini aksatmadığını belirten Balcıoğlu, "Maaş ödeyemezsin dediler ama 6 aydır maaşları ve ikramiyeleri düzenli olarak ödüyoruz" dedi. Ayrıca çalışanların maaşlarında yaptığı iyileştirmeyi de hatırlattı: "İlk üç ayda personele toplamda 3.000 TL zam yaptık. Önceki dönemde yapılan toplu iş sözleşmesindeki %10'luk zammı %20'ye çıkardık."
"GENÇLİK MERKEZİ %70'E ULAŞTI"
Başkan Balcıoğlu, önceki dönemde başlatılan projelerin sürdürüldüğünü belirtti: "Gençlik Merkezi gibi projelerde %70 seviyesine ulaştık ve çalışmalara kesintisiz devam ediyoruz. Biz, taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun deriz ve projeleri bırakmadan sürdürürüz."
“ARAÇ TARTIŞMASINI BÜYÜTMENİN BİR ANLAMI YOK”
Toplantının dikkat çeken konularından biri, belediyeye hibe edilen lüks makam aracı üzerine yaşanan tartışmaydı. AK Parti ve MHP grupları, bu araca itiraz etmiş ve gereksiz harcama olarak nitelendirmişti. Eleştirilere yanıt veren Balcıoğlu, Silivri'nin büyüyen yapısına ve yoğun iş temposuna dikkat çekti: "Silivri artık bir metropol. Tabelada 250 bin yazıyor ama nüfus 300 bine dayandı; yazın bu sayı 1 milyona çıkıyor. Haftada en az iki gün İstanbul'a gitmek zorundayım. Bu hafta dört kez gidip geldim. Büyükşehir Belediyesi'nin programlarına katılmak ve Ekrem Başkan'ı takip etmek zorundayım. Yolda zamanla yarışıyoruz."
Makam aracının gerekliliğine vurgu yapan Balcıoğlu, "Silivri'yi temsil eden bir belediye başkanının yolda kalması kabul edilemez. Daha önce birkaç kez araç arızası nedeniyle yolda kaldık ve programlara yetişemedik" dedi. Güvenlik konusuna da dikkat çekerek, "Önceliğimiz güvenliktir. Kimse belediye başkanının yolda kalmasını ya da Allah korusun bir kazaya karışmasını istemez. Bu yüzden araç tartışmasını büyütmenin bir anlamı yok." ifadelerini kullandı.
“GEÇMİŞ BELEDİYE BAŞKANLARI HAKKINDA KONUŞMAK BENİM ÜSLUBUM DEĞİL”
Başkan Balcıoğlu, kendisinden önceki belediye yönetimlerini eleştirmeyi doğru bulmadığını belirtti: "Geçmiş belediye başkanları hakkında konuşmak benim üslubum değil. Taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ederim. Kimseyi iyi ya da kötü şekilde değerlendirmem."
"DEMOKRASİ SEÇENLERİN VE SEÇİLMEYENLERİN YÖNETİMİDİR"
Konuşmasının sonunda demokratik yönetim anlayışına vurgu yapan Balcıoğlu, şöyle devam etti:
"Demokrasi, yalnızca seçenlerin değil, seçmeyenlerin de var olduğu bir sistemdir. Halk bizi %60 oyla seçti, ancak biz herkesin belediye başkanıyız ve bu anlayışla yönetmeye devam edeceğiz."
OY BİRLİĞİNE TEŞEKKÜR
Başkan Balcıoğlu, stratejik planın ve bütçenin oy birliğiyle kabul edilmesinden memnuniyetini dile getirerek tüm meclis üyelerine teşekkür etti:
"Kararlarımız Silivri için hayırlı olsun. Tüm arkadaşlarıma oy birliğiyle aldığımız bu kararlardan dolayı teşekkür ediyorum."

 

YORUM YAP