Mümün: Büyük zafer için tüm şartlar hazır

Mümün: Büyük zafer için tüm şartlar hazır

16.05.2024 11:36:55

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Derneğinde konuşan Kırcali Belediye Başkanı Erol Mümün, 9 Haziran'daki seçimleri tarihi olarak nitelendirirken çifte vatandaşları HÖH'e sahip çıkmaya davet ederken, “Büyük zafer için tüm şartlar hazır” dedi.

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Dernek üyeleri ile buluşmasında 9 Haziran'da Bulgaristan'da gerçekleştirilecek Milletvekili seçimleri ile ilgili oy kullanmanın çift vatandaşlar için bir görev olduğunun altını çizen Kırcali Belediye Başkanı Erol Mümün, hükümete dışarıdan destek vererek HÖH olarak emeklilik, vatandaşlık ve ehliyetler ile ilgili sorunları çözdüklerini belirtti.
Başkan Bey, hükümet ortağı olmayı başardıkları takdirde gerçekleştirecek iyileşmelerin bu kapsamda değerlendirilmesi gerektiğini hatırlattı.
YEREL SEÇİMLER İÇİN TEŞEKKÜR ETTİ
Konuşmasına 29 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilen yerel seçimlerde HÖH ve kendisine destek veren seçmenlere teşekkür ederek başlayan Mümün, “9 Haziran'da milletvekili seçimlerimiz var. Biz siyasetçiler her seçimi önemli olarak değerlendiririz ancak önümüzdeki süreç ‘tarihi' olma özelliği ile anlatılabilir” dedi.
“HÖH ÇOK ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTI”
HÖH'ün 1990 yılında kuruluşundan bu yana Bulgaristan'da azınlık ve Türklerin haklarını tek başına savunduğunun altını çizen Mümün, çok zor bir sorumluluğu yerine getirmeyi başardığını vurguladı. Bulgaristan'da iki yıldır yaşanan siyasi krize rağmen son hükümetin HÖH'ün dışardan desteğiyle 9 ay ayakta kaldığını belirtti ve bu süreçte gerçekleştirilenlere işaret etti. “Bulgaristan, demokratik rejime geçtiğinden beri sayısız parti kuruldu ve birçoğu siyaset sahnesinden hatırlanmayacak şekilde silinip gitti. Ancak HÖH hayata kaldı ve önemli başarılara imza attı.
“OYLARINIZI KULLANIN, HÖH'E SAHİP ÇIKIN”
Onları anlatmaya geçmeden önce 24 Şubat'ta bir Kurultayımız oldu burada Cevdet Çakırov ve Delyan Peevski genel başkan seçildiler. Peevski, Bulgaristan'na sayılacak otoriteler arasında ilk üçe rahatlıkla giren bir isim. Önünde açılmayacak bir kapı, çözümünü sağlayamayacağı hiçbir sorun yok. İşte biz bu eş genel başkanlık sürecinin ardından göçmenlerin askerlikteki yıllarının emeklilikte sayılması, siyasi mağdurların cezaevindeki sürelerinin emekliliklerine sayılmasını, ehliyet yenileme konusundaki pürüzlerin ortadan kalkmasını, vatandaşlıkta getirilmek istenen Bulgarca sınavın getirilmemesini sağladık. Ve çok daha önemli başka bir şey daha oldu bu süreçte. Daha önce asla bizim aklımızın ucundan bile geçmeyecek olan bir şey; Hükümet HÖH Belediyelerine büyük yatırım bütçeleri verdi” diyen Kırcali Belediye Başkanı bu imtiyazların sürmesi ve daha fazlasının sağlanması için çift vatandaşları oy kullanmaya ve HÖH'e sahip çıkmaya davet etti.
“İKİNCİ PARTİ OLMA ŞANSIMIZ ÇOK YÜKSEK”
Sahip oldukları 38 milletvekili sayısın 45-46'ya çıkardıkları taktirde bu seçimlerde Bulgaristan'ın ikinci partisi olmaları için şartların oldukça elverişli olduğunu belirten Mümün, “Mevcut iktidar partileri çok yıprandı. HÖH'ün bu seçimlerden ikinci parti olarak çıkma şansı çok yüksek. Partimiz ve Bulgaristan'a sahip çıkarak bu tarihi seçimi mutlaka değerlendirmeliyiz” dedi.
BU SEÇİMDE BULGARİSTAN'DA OTURMA SÜRESİ ŞARTI YOK
Oy verme işleminin mümkün mertebe Bulgaristan'a bağlı bulunan adreslerde gerçekleşmesi gerektiğini söyleyen Mümün, “Bu seçimde Bulgaristan'daki adreste ikamet etme süre sınırı da yok. Türkiye'deki sandıklarda kullandığınız oylar da geçerli ancak Bulgaristan'da yerinde kullanılan oylar daha etkin sonuç almamızı sağlıyor” hatırlatmasını da yaptı.
“BÜYÜK ZAFER İÇİN TÜM ŞARTLAR OLUŞTU”
“Büyük zafer için tüm şartlar oluştu” diyen Kırcali Belediye Başkanı, Bulgaristan'a oy kullanmak için gelen çifte vatandaşlar sınırdan itibaren tüm kolaylıkların sağlanacağının da altını çizdi.
Sevginar Sali

YORUM YAP