“Ne üretirseniz onu satabilirsiniz”

“Ne üretirseniz onu satabilirsiniz”

14.08.2023 12:12:50

Akören'de yerli ve milli arpa tohum dağıtımında köylülere seslenen Başkan Volkan Yılmaz, üretimin önemine değinerek, “20 Milyonluk İstanbul gibi bir pazarın yanı başındasınız. Ne üretirseniz onu satabilirsiniz. Bunun kıymetini bilmeyip tembellik edersek, topraklara sahip çıkmazsak, bize yazıklar olsun. Çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için, tüm dünyaya örnek olacak bir hikayeyi burada yazabiliriz. Dedelerimiz bu hikayeyi yazdı” dedi.3_254

Silivri Belediyesi, 10 Ağustos 2023 tarihinde Kurfallı ve Bekirli'den sonra Akören Mahallesi'nde de Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Töreni düzenledi. Siyasi parti ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, oda temsilcileri ve çiftçiler törene katılım sağladı.
Silivri Belediyesi, Çiftçiye Tohum Desteği Projesi kapsamında kendi arazilerinde yetiştirdiği yerli, milli ve sertifikalı tohumluk arpaların dağıtımına hız kesmeden devam ediyor. Silivri Belediyesi tarafından Kurfallı, Bekirli ve Akören mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenleri ile 335 çiftçiye 1 milyon 340 bin TL değerindeki 67 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle toplam 3.350 dönüm araziye ekim yapabilecek. Ürünlerini teslim alan çiftçiler destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti. Silivri Belediyesi bu yıl yaptığı tohumluk arpa dağıtımları ile üreticilere doğrudan 12 milyon TL'nin üzerinde destek olacak. Dağıtılan 600 ton tohumluk arpa ile Silivri'de yaklaşık 30.000 dönüm arazi yerli, milli ve sertifikalı tohumluk arpa ile buluşacak. Ayrıca tohumluk arpaların systiva ile ilaçlanmasını sağlayan Silivri Belediyesi hem tohumun kalitesini artıracak hem de çiftçileri 1 milyon TL'lik ilaçlama maliyetinden kurtarmış olacak.4_199
YILMAZ: NE ANLAMLI BİR İŞ YAPTIĞIMIZI HATIRLATTIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER
Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Akörenli çiftçilere şu sözlerle seslendi: “Akören'de özlenen bir tablo: hanımefendiler ön sıralarda, hemcinslerim beyefendiler arka sırada. Hanımefendiler iyi ki varsınız. Sizlerin olması, işe elinizin değmesi o kadar önemli ki. Türk kadının elinin değdiği yer bir başka güzel ve tertipli oluyor. Bizimle beraber olduğunuz, projeleri destek verdiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum. Ne kadar doğru ve anlamlı bir iş yaptığımızı bize hatırlattığınız için ayrıca teşekküre diyorum.6_100
“GAZİ MUSTAFA ATATÜRK'ÜN SÖZLERİNDEN HAREKET ETTİK”
Bu yola çıktığımda esasında yapayalnızdım. Bıkmış, usanmış, dertli, kederli, olmaz, yağmur yağmaz, sular kesilir gibi hep bir mazeretle tarımdan uzaklaşmaya yüz tutmuş, köylerin cazibelerinin düştüğü, orada yaşamın zorlaştığı, evlilik çağına gelen gençlerimizin burada yaşamayı tercih etmediği bir durumla karşı karşıyaydık.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün milletin efendisi olarak ilan ettiği köylüyü, çiftçiyi ve Türk ekonomisinin kalkınmasının kırsaldan başlaması gerektiği hareketle yola çıktık.”7_28
Başkan Yılmaz, Silivri'ye bütüncül bir anlayışla hizmet verdiklerini, Türk tarımına ve tohumuna destek sunmak üzere çalışmalara başladıklarını anlattı. Yerli, milli ve sertifikalı Türk tohumlarının önemine dikkat çekti.
Yılmaz, “Tarım topraklarını koruyamazsak, yarın öbür gün vatanı da koruyamayız” dedi ve Belediye olarak ürettikleri tarım projeleri ve yaptıkları çalışmalardan söz etti. Tarımsal çalışmalarda Türkiye genelindeki belediyelere önderlik ettiklerini ve örnek olduklarını anlattı.
“BÜYÜK BİR HİKAYE YAZMANIN ARİFESİNDEYİZ”
Başkan Yılmaz, farkındalık yarattıklarını ve yolun çok başında olduklarını paylaştı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Tekrar ekilebilecek topraklarımızın olduğunu, tarımdan para kazanabileceğini, tarımla yaşanabileceğini, yaşamın idame ettirmekten ziyade bolluk ve bereketin, refahın artabileceğinin farkına vardık. Bunu el ele, gönül gönüle yaptık. Silivri ve Akören olarak büyük bir hikâyeyi yazmanın arifesindeyiz.”
Yılmaz, Silivri'nin tekrar İstanbul'un gıda ve hayvancılık üssü, aile işletmelerin, mandıraların, kooperatiflerin kurulduğu hedeflerinden söz etti.
“İSTANBUL GİBİ BİR PAZARIN YANI BAŞINDASINIZ, NE ÜRETİRSENİZ ONU SATABİLİRSİNİZ”
Başkan Bey, üretimin önemine değinerek, “20 Milyonluk İstanbul gibi bir pazarın yanı başındasınız. Ne üretirseniz onu satabilirsiniz. Bunun kıymetini bilmeyip tembellik edersek, topraklara sahip çıkmazsak, koruyamazsak bize yazıklar olsun. Çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için, tüm dünyaya örnek olacak bir hikayeyi burada yazabiliriz. Dedelerimiz bu hikayeyi yazdı” dedi.12_7
AKÖREN'E YAPILAN HİZMETLER
Başkan Yılmaz, mahalleye yapılan hizmetler hakkında şunları söyledi: “Akören Mahallesi'ndeki okulun tuvaletlerinin yenilenmesinden tutun, kütüphanenin, Bilgisayar Odasının, Tiyatro Salonunun yapımına fiziki şartlarının yenilenmesine kadar yaptık. Eksiklerimiz var mı var…
“EVİMİZE, BARKIMIZA, KÖYÜMÜZE SAHİP ÇIKALIM”
Her yeri parke taşı yapalım, muslukları altından yapalım ama bu köyde üretim olmazsa ölü köy haline döner. Onun için evimize, barkımıza, köyümüze sahip çıkacağız.”
Başkan Yılmaz, tarım arazilerine yapılan kaçak yapılarla ilgili yürüttükleri mücadeleyi anlattı, köydeki imar planlarıyla ilgili çalışmalara değindi.
AKÖRENLİ ÇİFTÇİLERE 40 TON ARPA TOHUMU
Akörenli 200 çiftçiye, ekonomik değeri 1 milyon 350 bin TL olan, 40 ton Arpa Tohumu dağıtımı yapıldı.
Başkan Yılmaz, üretmek isteyen herkese destek olmaya devam edeceklerini paylaştı, ilave talebinde bulunanlara da yardımcı olacaklarını söyledi.
Sevginar Sali

YORUM YAP