Necip Sarıbekir Lisesi’nde Kariyer Günleri öğrencilere yön veriyor

Necip Sarıbekir Lisesi’nde Kariyer Günleri öğrencilere yön veriyor

13.05.2024 11:12:40

Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Kariyer Günleri'nin 2. Gününde etkinlik ve buluşmalar devam etti. 

Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, kariyer planlaması ve üniversiteye hazırlık sürecinde öğrencilere rehberlik etmek amacıyla düzenlediği Kariyer Günleri etkinliğinin ikinci gününde Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Tunahan Basatlı'yı konuk etti.
Tunahan Basatlı, öğrencilere üniversiteye giriş süreci, yetenek sınavı aşamaları ve mezun olduğu Resim Bölümü'nün çalışma alanları hakkında kapsamlı bir bilgi verdi. Özellikle üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik değerli önerilerde bulunan Basatlı, öğrencilerin merak ettiği konuları içtenlikle yanıtladı.
Etkinliğin devamında, "Elim Sende" projesinin ilk adımı atıldı. 12/B Bilişim Teknolojileri öğrencileri Gülpembe Çidem ve Gürkan Yıldırım, 9., 10. ve 11. sınıf bilişim öğrencileriyle deneyimlerini paylaştılar. Staj seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaları ve üniversiteye hazırlık sürecinde yapılabilecekleri aktaran öğrenciler, katılımcılara önemli bilgiler verdi.
Son olarak, Yazılım Geliştirme Uzmanı Tufan Güngör, bilişim sektörünün geldiği son noktayı ve yazılımcı olmanın önemini vurguladı. Öğrencilerin merak ettiği konuları cevaplayarak etkili bir söyleşi gerçekleştiren Güngör, gençlerin kariyer yolculuğuna ışık tuttu.
Etkinlik sonunda, Okul Müdürü Ahmet Sevgin, katkı sağlayan tüm konuklara teşekkürlerini ileterek etkinliğin verimli geçmesine katkı sağlayan herkese şükranlarını sundu. Necip Sarıbekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin düzenlediği Kariyer Günleri, öğrencilere gelecekleri hakkında daha net bir bakış açısı kazandırırken, onları doğru yönlendirmeye devam ediyor.
Renginar SALİ

YORUM YAP