Sevginar Sali

Normalleşme

Temmuz ayı meclisinin ilk oturumunda toplantı öncesinde Başkan Bora Balcıoğlu, sırasıyla bütün meclis üyeleri ile selamlaştı. Bu fasıl canlı yayına yansımadı muhtemelen ama meclisin havasında etkisini gösterdi. Balcıoğlu'nun gülen yüzü, pozitif yaklaşımı önüne konulacak pek çok olumsuzluğu yumuşatmaya yaradığı gibi otorite kurmak hususunda da kendisine eksi yazıyor.
Bu yazıyı yazma sebebim, CHP'li Meclis Üyesi Hatice Gözen'in oturum öncesi özellikle, geçen ay yine mecliste sevimsiz bir tartışma yaşadığı MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın'ın oturduğu izleyici sıralarına kadar gelerek selamlaması ve bu kez gösterdiği nezaket aslında.
Normalleşme!
Bu kelimeyi ulusal basın ile ilgili sıkça duyuyoruz bu aralar. CHP Lideri Özgür Özel'in zaman zaman yerden yere vurulduğu gayreti hiç de öyle yabana atılacak türden değil. Kutuplaşmalar, kavga ve çekişmelerin bizi getirdiği durum ortada. Bir de karşılıklı konuşarak, birbirimizi dinleyerek, ortak şekilde ve nezaketle hareket ederek denemekte yarar var bence.
MHP'nin Silivri siyasetinde iktidar yolundaki kilit konumu belli bir şey. MHP'nin desteğini alan, ki bu büyük bir çoğunlukta CHP olurdu, ilçemizde iktidar konumuna yerleşti. 2019 seçimleri MHP'yi iktidar olarak konumlanmak açısından olağanüstü bir istisna olmakla kalmadı, Volkan Yılmaz'ın eser ve hizmet üreten belediyeciliği gelecek için, gün geçtikçe de güçlenen, sağlam bir temelin oluşturulmasını sağladı.
AK Parti 2019'da MHP'ye verdiği desteği 2024'te geri çekerek, iki ittifak ortağı arasında alacak verecek siyaset hesabını bir bakıma kapatmış oldu. CHP'nin bugünkü muktedirleri iktidarda liderlik konumunu korumak için öncelikle kendi içlerinde baş gösteren iç çatışmayı savaşa vardırmadan çözüme kavuşturmalı. Sonra da yıllardır yerel iktidarlarının en güçlü destekçilerini en kuvvetlisinden en güçsüzüne kadar tutma kabiliyetini geliştirmeli. Bir söz vardır hani “İnsanın en zayıf zamanı kendini en güçlü hissettiği andır” diye. CHP'yi 31 Mart yerel seçimlerinde iktidara taşıyan %53'ün önemli bir bölümü 3 ayın ardından söylenmeye başladı.
Çok uçuk gelecek belki ama çıktığımız son seçim şartlarında ben mesela Salim Çavdar, Sultan Aşkın, Melih Yıldız'ın başkan yardımcılığını da mümkün kılan bir düzen içinde Silivri'nin yönetimine daha da güvenle bakabilirim. Seçildikten sonra örneğin bütün siyasi parti ilçe başkanlarını büyük bir nezaketle ziyaret eden bir Belediye Başkanı gözümde daha da çok değer kazanırdı. CHP'nin birbirinden kıymetli başkan aday adaylarının seçilmiş Başkan tarafından onurlandırılması güçlü bir referans oluştururdu. Hatta bütün geçmiş dönem belediye başkanları ile sağlıklı, kent adına verimli bir iletişim geliştirmeye gayret gösteren Başkan'a saygım artardı.
Bora Balcıoğlu bugün kaçarak, öteleyerek, hissettiğinden farklı davranarak başa çıktığını sandığı her şey, herkes ile eninde sonunda yüzleşmek zorunda kalacak. Yüz yüze gelme koşullarını kendi belirleme fırsatı varken kullanması hayrına olur. Balcıoğlu'nun hayrına olan her şey Silivri'ye faydalıdır ve tersi. Kendi yönetim sürecinde yaşadığı tüm olumsuzluklar bu kentin huzuru, mutluluğu ve gelişiminden götürür.
Silivri birlikte güzelse, ayrışmanın değil içtenlikle bütünleşmenin yollarını arayalım…

  1. Özcan  Büyükoglu Özcan Büyükoglu

    Halide Avlu nun Başkan yardımcılığı hala resmileşmedi.2 başkan yardımcısından erkek olan Encüman Başkanı adının yanına BAŞKAN YARDIMCISI yazılırken Halide Avlu 6 komisyonda adı karşısında ÜYE diye geçiyor.Bir şeyler dönüyor.Yakında meydana çıkar.Bilgin olsun.İnternette Belediyenin sayfasına girmen lazım selamlar

YORUM YAP