Odak Koleji 8’inci eğitim yılına girdi

Odak Koleji 8’inci eğitim yılına girdi

20.08.2024 11:57:25

Bu bir tanıtımdır

Silivri'nin değeri Odak Koleji, yönetim kurulu, yönetici, öğretmen ve okul çalışanlarının katılımıyla gurur ve coşku içinde 8'inci eğitim-öğretim yılı açılış programını gerçekleştirdi.

Odak Koleji, geçtiğimiz gün Selimpaşa Konak'ta 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış programını düzenledi. Odak Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, yönetim kurulu üyeleri Gülgün Narinç, Ayça Erkmen, Kampus Müdürü Eyüp Can Balaban, yöneticiler, öğretmenler ve okul çalışanları bir araya geldi.
YAZICI: SEKİZİNCİ YIL DİLE KOLAY!
Açılış konuşmasını gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Yazıcı, şu ifadelerine yer verdi: “Bu yıl sekizincisini düzenlediğimiz 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış ve oryantasyon programımıza hepiniz hoş geldiniz. Evet, zaman nasılda su gibi akıp gidiyor değil mi?
Sekizinci yıl dile kolay! Su gibi aktı gitti. Yedi yıl bitti. Hepimizin hayatı öyle değil mi! Geçmişe bakıyorsun iyisiyle kötüsüyle her şey çok hızlı akıp gitmiş.
Şair ne güzel söylemiş;
“Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir;
Bir sinema filmini otalama iki saat sürer. Eğer film iyi ise iki saatin nasıl geçtiğini anlamayız. Allah korusun çok büyük umutlarla gittiğiniz bir film, birde hayal kırıklığı yaratırsa o iki saat geçmek bilmez. Bu duyguyu hepimiz biliriz. İşte bu yedi yıl, bizim için iki saatlik iyi bir sinema filmi gibi akıp gitti.
Bir de tabi iki saatlik bir film için harcanan emek ve zaman davar. Hikâye oluşturma, senaryo, teknik hazırlıklar, ekip oluşturma, oyuncu seçimleri, mekân belirleme, yapım aşaması vs. Bunlar çok uzun süre emek isteyen işler ama her şey o iki saatte biter.
“HER BİR EMEK VEREN ARKADAŞIMA AYRI AYRI TEŞEKKÜR EDERİM”
Kurumumuzda ise siz değerli öğretmen ve yöneticilerin emeği… Arka planda ne kadar büyük bir emek ve çalışma var. Her bir emek veren arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ederim. Şükranlarımı sunarım.
Bu yıl da aramıza yeni katılan öğretmenlerimiz var. Halen bizimle devam eden ancak pozisyonları değişen öğretmen ve yöneticilerimiz de var. Yeni gelenlere hoş geldiniz sorumlulukları artan yönetici ve öğretmenlerimize de bu yeni görevlerinde başarılar diliyorum.
“KENDİ YÖNETİCİLERİMİZİ YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ”
Yeri gelmişken söyleyeyim; Kurumumuzun en çok istediği şey yöneticilerini kendi içinden çıkarmaktır. Bu çok kolay bir şey değil. Şair 'eğer kolay olsaydı herkes o yoldan giderdi' demiş. Biz şimdiye kadar bunu yapabildik. Bundan sonra da yapmak istiyoruz. Kendi yöneticilerimizi yetiştirmeyi kurumumuzun karakterlerinin ayrılmaz bir öğesi olarak görüyoruz.
Biz kurum dışından bir yönetici de alabiliriz pekala.Bu yöneticiler iyi eğitim de almış olabilirler. Hatta çalıştığı kurumlarda çok başarılı da olmuş olabilirler. Ama genellikle de sonuç hüsrandır. Doku uyuşmazlığı, devamlı değişen öğretmen ve yönetici kadrosu, aidiyet duygusunun olmayışı vs.. Çoğaltabilirsiniz. O zaman eğitimde nitelikten bahsetme şansınız çok zayıf olur. Bu konuda sayısız örnekler ve tecrübeler var. Atalarımızın da bu konuda sözleri var. Bunlara girmiyorum.
“BAŞARILI OLMANIN VE BAŞARILI
KALMANIN EN ÖNEMLİ
KRİTERLERİNDEN”
Başarılı olmanın ve başarılı kalmanın en önemli kriterlerinden birini bu olarak görüyoruz. Kendi kurum kültürünüzü bilen ve ona sahip çıkan yöneticilerimizi yetiştirmekten ve onlarla çalışmaktan büyük bir keyif alıyoruz.
Bu demek ki; bu Kuruma gönlünü, emeğini veren değer katan herkesin önü açıktır. İstemeniz halinde hepiniz aynı zamanda birer yönetici adaylarısınız. Biz hepinizi böyle görüyor böyle davranıyoruz.
Bildiğiniz gibi her yıl eğitim-öğretim yılı başlangıcında bu toplantıyı yapıyoruz. Bu toplantı iki bölümden oluşmakta. Birinci bölümde Kurumumuzun geçmiş yılara ait genel bir değerlendirmesi. Gelecek döneme ait yenilikler, hedefler ve ikinci bölümde ise akademik ve teknik tanımlar ve çalışmalar.
YEDİ YIL ÖNCE DURUM NEYDİ?
Gelin şöyle samimi bir değerlendirme yapalım. Yedi yıl önce durum neydi; fabrikadan bozma kiralık bir okul binası. Düzeltilmesi gereken bir finansman yapısı. Çok detaya girmiyorum. Yapısal problemler vs. Ancak bu iki temel problem, yani kiralık bir binada eğitim-öğretim faaliyetinin yapılıyor olması ve güçlü bir finansman yapıya olan ihtiyaç doğal olarak kurumun geleceğine yönelik bazı soru işaretlerini ve endişeleri de beraberinde getiriyor idi.
HEDEFLER
Ve o yıllarda yedi temel hedef belirlemiş yedi temel tespit yapmıştık. Neydi bu hedefler kısaca hatırlayalım.
1. Güçlü olacak.
2. Sürekli ve kalıcı bir kurum olacak.
3. Güvenli bir liman olacaktır.
4. Kaliteli Eğitim-Öğretim hizmeti.
5. Çekim merkezi olacak.
6. Yönetici ve öğretmenlerimiz, ilçemize değer katacak.
7. Silivri'nin önemli bir değeri olacak.
YENİ HEDEFLER
Bu yıl da kendimize başka yeni hedefler koyduk. Bu hedefleri size dört başlık halinde açıklayabilirim.
1. İstiyoruz ki; Odak öğrencisi akademik başarısının yanında spor, sanat, yaşam becerileri, iletişim, genel kültür, insan ve tabiat ilişkileri, örf adetlerimiz konularında da daha güçlü kazanımlar edinsin. Gerçekten çok değerli ve güçlü bir akademik kadromuz var. Yeni eğitim öğretim planında bu konular üzerinde çalıştık ve akademik planımıza bu konuları ekledik.
Bu seneki Eğitim Planımızda bu konulara çok daha da fazla ağırlık vereceğiz.
2. Eko- school projesini başlattık; çevre dostu projeler üretip yeşil bayrak almayı hedefliyoruz. Bu sayede çocuklarımıza çevre ve doğa arsında daha empatik bir ilişki kurmayı hedefliyoruz.
Eko Okul (Eco-Schools) programı, sürdürülebilir çevre bilincini teşvik eden bir eğitim programıdır ve birçok fayda sağlar. İşte Eko Okul programının bazı önemli faydaları:
1. Çevre Bilinci: Öğrencilere çevre bilinci kazandırır, doğal kaynakları koruma ve sürdürülebilir yaşam alışkanlıkları geliştirme konusunda farkındalık sağlar.
2. Sorumluluk Bilinci: Öğrenciler, çevreyi koruma konusunda sorumluluk almayı öğrenirler. Bu, onlara toplumsal sorumluluk bilinci kazandırır.
3. İşbirliği ve Takım Çalışması: Program, öğrencilerin bir arada çalışarak çevresel sorunlara çözüm bulmalarını teşvik eder. Bu da işbirliği ve takım çalışması becerilerini geliştirir.
4. Akademik Başarı: Çevresel projeler ve etkinlikler, öğrencilere pratik deneyimler sunar ve bu sayede onların akademik başarılarına katkıda bulunur.
5. Toplumla Etkileşim: Eko Okul programları, öğrencilerin sadece okul içinde değil, aynı zamanda yerel topluluklarla da etkileşimde bulunmalarını sağlar. Bu, toplumsal dayanışmayı güçlendirir.
6. Enerji ve Su Tasarrufu: Okullarda enerji ve su tasarrufunun artırılmasına yönelik uygulamalar geliştirilir, bu da doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunur.
7. Sağlık ve Refah: Çevre dostu uygulamalar, öğrenci ve öğretmenlerin daha sağlıklı ve refah içinde bir ortamda eğitim almasını sağlar.
8. Küresel Farkındalık: Öğrencilere küresel çevre sorunları hakkında bilgi verilir ve bu sorunların çözümüne katkı sağlayacak beceriler kazandırılır.
Eko Okul programı, öğrencilerin ve okulun çevre dostu uygulamalarla daha sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamasına olanak tanır.
OYUN DOSTU OKUL PROJESİ
Bu sene uygulayacağımız ve çok önem verdiğimiz bir diğer proje de ‘Oyun Dostu Okul ‘projemiz. Bizim jenerasyonumuz bilir. Oyun oymamanın ne kadar önemli olduğunu. Oyun oynamanın fiziksel ve psikolojik kazanımlarını. Özellikle yaşadığımız dijital çağda maalesef çocuklarımız oyundan mahrum yetişiyorlar. Dolayısı ile oyun oymamanın kazanımlarından mahrum kalıyorlar. Ev ve okul sarmalı içinde sıkışıp kalmışlar... Madem sokaklar da o kadar güvenli değil. Oyun oynamak mümkün değil. O zaman biz de oyunları okula taşıyacağız. Okulumuzu aynı zamanda bir oyun alanına dönüştüreceğiz.
Protokolünü yaptık. Eğitim camiasının yakından tanıdığı, çocuk ve oyun konusunda yıllara sarih çalışmaları, kitapları ve seminerleri olan YEGAM(Yenilikçi Eğitim Araştırma Merkezi)Doç.Dr. Yavuz Samur Hoca ve ekibi ile mutabakata vardık. Bu sayede çocuklarımız yüzlerce oyun ile tanışıp bu oyunları oynayacaklar.
ÖĞRETMENLERİMİZ İÇİN EĞİTİM PROGRAMLARI
Öğretmenlerimiz için eğitim programları; Hangi konumda olursanız olun ne kadar çok bilirseniz bilin, ne kadar başarılı olursanız da olun. Biz olduk demek yok. Bilgi çok hızlı üretilip çok hızlı yayılıyor. Bizler de yönetici ve öğretmenler olarak Kurum olarak eğitimde yeni yol ve yöntemleri, yeni materyalleri takip ediyor ve bunun eğitimlerini yoğun bir şekilde alıyoruz. Hepimiz aynı zamanda iyi birer öğrenci de olmak zorundayız. Bu sene de yoğun eğitimlerimiz olacak.
“KURUMUMUZ BAŞARISINI İSTİKRARLI KADROSUNA BORÇLU”
Çocuklarımız için yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlattım. Peki ya öğretmenlerimiz. Şunu açıklıkla ifade etmeliyim ki; kurumumuz sürdürülebilir başarısını öğretmenlerine borçludur. İstikrarlı kadrosuna borçludur. Yüksek aidiyet duygusuna borçludur. Şöyle bir hafızanızı yoklayın. Pek az kurumda bu kadar istikralı ve uzun süre çalışan bir kadro bulabilirsiniz. Her sene değişen yönetici ve öğretmen kadrosu ile ne kadar başarılı olabilirsiniz. Nasıl bir kurum kültürü oluşturabilirsiniz. Kurumsal hafızayı ne kadar koruyabilir ve taşıyabilirsiniz... En önemlisi ne kadar güvenilir olabilirsiniz. Tabii ki yapamazsınız. Saman alevi olmaktan öteye geçemezsiniz.
Öğretmenlerimiz mutlu ve huzurlu olması bizim en temel odak noktamızdır. Sizlerin yaşam standartlarını olabildiğince yükseltmek istiyoruz.
Gerçekçi olmak gerekirse; Finans; Hayat standardımızın dolayısı ile huzurlu ve mutlu yaşamın parametrelerinden birisi. Kurumumuzun öğretmenlerimiz tarafından tercih edilme sebeplerinden biri de budur. Ama asla bununu yeterli görmüyor ve çitayı daha da yükseğe çıkarıyoruz.
“ÖZEL SAĞLIK SİGORTA POLİÇESİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ”
Bildiğiniz gibi bu yıl tüm yönetici ve öğretmenlerimize Özel Sağlık Sigorta Poliçesi'ni öğretmenler gününde öğretmenlerimize hediye ettik. Bunu Önümüzdeki yıl da devam ettireceğiz. Özel sağlık poliçesi bu zamana kadar eğitim sektöründe görülmüş duyulmuş görülmüş bir şey değildi. Eğitim alanında öncü olduğumuz takip edildiğimiz birçok konu gibi bu konuda da öncü olmak istediğimizi büyük bir memnuniyetle söylemek isterim. Sizlerin güzel geri dönüşleri için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizlerin özel hastanelerde kaliteli bir sağlık hizmeti alıyor olması da biz yöneticiler için de tarif edilemez bir hazdır.
YAZICI'DAN TEŞEKKÜR
Basınımıza, İlçe Milli Eğitim Müdürü, yöneticiler, Kemalettin bey başta olmak üzere Yazıcı Yapı ailesine teşekkür ederim.
2024-2025 Eğitim-Öğretim yılının ülkemiz, milletimiz ve Silivri'miz açısından hayırlı ve uğurlu bir yıl olmasını diliyorum.”
NARİNÇ: OKULUMUZ 8. EĞİTİM YILINDA İMRENİLEREK TAKİP EDİLEN BİR OKUL
Odak Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Gülgün Narinç, “Her yılın heyecanı, coşkusu başlangıçlara ayrı bir anlam yüklemektedir. Bugün de yeni eğitim-öğretim yılının okulumuz adına başlangıcının heyecanını yaşıyoruz.
Okulumuz 8. eğitim yılında, nice yönetici, girişimci, bilim insanı, sporcu, sanatçı yetiştireceği bilinciyle bölgemizde imrenilerek takip edilen bir okuldur. Kurumumuz, akademik çalışmalarıyla beraber üretmeye de önem veren ve takım çalışmasının da özendirildiği bir ortam yaratmaktadır. Bu amaçla okulumuz bölgemizde birçok öğrenciye burs vererek eğitimlerine destek vermektedir.
Şaman öğretisine göre yaşamak nedir?
Doğada hiçbir şey kendisi için yaşamaz.
Nehirler kendi suyunu içemez.
Ağaçlar kendi meyvelerini yiyemez.
Güneş kendisi için ısıtmaz.
Rüzgar kendisi için esmez.
Doğanın anayasasında ilk madde şudur; Her şey birbiri için yaşar. Birbiri içim yaşamam doğanın kanunudur.
Okulumuz da öğretmeni ve öğrencisi için var olmak felsefesiyle bölgemize ciddi anlamda değer katmakta.
“FARK YARATAN BİR EKİP OLMAMIZ BİZLERE GURUR VERMEKTE”
21. yy'ın en önemli kavramlarından biri olan ekip çalışması kurumumuzda anlamının hakkını sonuna kadar vermektedir. Kuruluşumuzdan itibaren okulumuza değer katan öğretmenlerimizle birlikte aramıza yeni katılan öğretmenlerimizle tazelenen enerjimizle yıldız bir ekibe sahip olmanın ve öğretmenlerimiz için de bir okul olan kurumumuzun, sürdürülebilir gelecek için kendi yöneticisini kendisinin yetiştirmesi stratejisiyle fark yaratan ekip olmamız bizlere gurur vermektedir.
Bir araya gelmek bir başlangıçtır.
Bir arada bulunmak gelişmedir.
Beraber çalışabilmek ise başarıdır.
Daima kadrosunun gücüne güvenen okulumuz hep daha ileriye gidecektir. Herkese beklentilerini aşan kaliteli bir yıl diliyorum.”
Narinç, konuşmasına yeni organizasyon şemasını aktarmakla devam etti.
ERKMEN: ADIMIZI YENİ BAŞARILARA YAZDIRACAĞIMIZ BİR YIL OLMASINI DİLİYORUM
Odak Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Ayça Erkmen, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: "Merhaba, her başlangıç umut dolu bir geleceğin habercisidir. İlerlemenin sırrı başlangıçlardan geçer. Bugün de yeni bir okul yılına başlamak üzere bir aradayız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da akademik başarılara imza atmış, istikrarlı kadromuzla yeni bir eğitim-öğretim dönemine başlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Hep birlikte yürüyeceğimiz yeni başarılara adımızı yazdıracağımız bir yıl olmasını diliyorum.”
Silivri'nin Değeri Odak Koleji yönetimi, yeni eğitim-öğretim yılın tüm paydaşlarına hayırlı olmasını diledi.
ODAK KOLEJİ'NİN LGS BAŞARILARI
Odak Koleji, 2018-2019-2020 yılarında LGS İlçe 1'ncilerini yetiştirdi. 2021 yılında en yüksek ilçe yerleştirme oranı, 2022 yılında 2 öğrencisi Türkiye 1'incisi oldu ve 2023 en yüksek ilçe yerleştirme oranıyla başarısını sürdürdü.
Renginar SALİ

 

YORUM YAP