Öğrenciler bilim ve sanat çalışmalarını sergiledi

Öğrenciler bilim ve sanat çalışmalarını sergiledi

6.06.2024 13:01:33

Geleceğin Yazarları Projesi, Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Eğitimde İyi Örnekler, Harezmi, TÜBİTAK 4006 Projeleri, bilişim ve teknolojiden 3 boyutlu tasarıma, robotik kodlamadan sanatsal faaliyetlere, geleneklerimizi anlatan masallardan ebru çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede öğrencilerimizin yetkinliklerinin yer aldığı Bilim ve Sanat Şöleni açıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı Bilim ve Sanat Şöleni'nin açılışını 6 Haziran Perşembe günü gerçekleştirdi. İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, İlçe Müftüsü İsa Sağlam, Belediye Başkan Yardımcısı Tan Kıroğlu, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Ebru Akgün Pekel, Halkla İlişkiler Müdürü Gizem Dönmez, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Silivri Eğitime Destek Platformu Başkanı Şerafettin Yıldırım, Silivri Emniyet ve Asayiş Derneği Başkanı Cengiz Yıldırım, Okul ve Kurum Müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Program, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
ARTAR: ŞENLİĞİMİZ BİR ADIM ÖTEYE TAŞINIYOR
Bilim ve Sanat Şöleni'ni açılış konuşması İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar tarafından gerçekleştirildi. Artar, şu sözlerine yer verdi “Değerli protokol üyeleri, kıymetli öğretmenlerimiz, geleceğimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı çok kıymetli öğrencilerimiz, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı Milli Eğitim Müdürlüğümüz Bilim ve Sanat Şöleni'ne hepiniz hoş geldiniz. Bugün, okullarımızın, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin büyük özveri ve emekle ortaya koyduğu projeleri inceleyecek ve çeşitli atölye etkinliklerine katılacaksınız.
Pandemi sonrası her yıl gerçekleştirdiğimiz şenliğimiz, bu yıl bir adım daha öteye taşınarak ürün ve atölye odaklı olarak gerçekleştirilmektedir. Bu süreçte öğretmenlerimiz, gözlerinin içi parlayan öğrencilerine meşale oldular ve onların öğrenmelerine, keşfetmelerine rehberlik ettiler. Bu ürünler, öğretmenlerimizin desteği ve öğrencilerimizin çabasıyla ortaya çıktı. İnanıyorum ki bugün projelerini sergileyen öğrencilerimiz, yıllar sonra yeni icatlarla ve dünya çapında ses getiren projelerle karşımıza çıkacaklardır.
“ÖĞRENCİLERİMİZİN YETENEKLERİ SERGİLENİYOR”
Birazdan stantları gezerken göreceğiniz projelerimizden bazıları şunlardır: Geleceğin Yazarları Projesi, Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Eğitimde İyi Örnekler, Harezmi, TÜBİTAK 4006 Projeleri. Ayrıca bilişim ve teknolojiden 3 boyutlu tasarıma, robotik kodlamadan sanatsal faaliyetlere, geleneklerimizi anlatan masallardan ebru çalışmalarına kadar geniş bir yelpazede öğrencilerimizin yetkinliklerini izleyeceğiz.
“GELECEĞİMİZİ İNŞA EDİYORUZ”
Göreve başladığımızdan bu yana her zaman öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin yanında olduk ve onlarla gurur duyuyoruz. Geleceğimizi inşa ettiğimizin farkındayız. Katılımlarınız için teşekkür ediyor ve sizleri stantları gezmeye davet ediyorum.”
TOĞAN: TEKNOLOJİ, SANAT VE BİLİMİN BAŞLADIĞI NOKTA
Silivri Kaymakamı Tolga Toğan da eğitimciler ve öğrencilerimizin çalışmasıyla düzenlenen Bilim ve Sanat Şöleni şöleninde bir konuşma yaparak katılımcılara önemli mesajlar verdi. Toğan şöyle konuştu: “Bir yıl boyunca okullarımızın, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin büyük bir enerji ve çabayla ortaya çıkardıkları, itinayla ve titizlikle buraya kadar taşıdıkları bu güzel ürünleri ve eserleri hep birlikte inşallah birazdan ziyaret edeceğiz.
Ülkenin teknolojisi, sanatı ve bilimi işte buralardan başlar. Buralardan başlayan bu güzel fikirler ve idealler eğer beslenir, sulanır ve özen gösterilirse yarının bilim insanları, teknoloji liderleri ve sanatçıları bu meydanlardan çıkacaktır inşallah. Bu memleketi ve bu milleti müreffeh günlere, çağdaş medeniyetler seviyesinin de üzerine çıkaracak nesiller, inşallah bu meydanlardan yetişecektir.
ÇALIŞMALARIN ÖNEMİ VE DESTEK
Bu anlamda yaptığınız çalışmaları son derece önemsiyoruz. Elimizden geldiği kadar bu çalışmalara destek vermek, öğrencilerimize ve eğitimcilerimize ışık olmak, onlarla birlikte çalışmak bizim için bir ödevdir. Bu güzel günde emeği geçen herkese, öncelikle tüm öğrencilerimize, onlara eşlik eden ve yol gösteren öğretmenlerimize, bu alanı hazırlayan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve katkılarından dolayı belediyemize teşekkür ediyorum.
“ŞENLİĞİMİZİN AMACINA ULAŞMASI DİLEĞİYLE”
Hepinize tekrar hoş geldiniz diyor, şenliğimizin güzel, huzurlu, eğlenceli geçmesini ve amacına ulaşmasını diliyorum. Hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”
Konuşmaların ardından okulların stantları gezildi, öğrencilerin proje çalışmaları incelendi ve etkinlikler yapıldı.
2023-2024 eğitim-öğretim yılı Bilim ve Sanat Şöleni, 7 Haziran 2024 tarihinde son buldu.
Renginar SALİ

 

YORUM YAP