“Öğretmenlerin mağduriyeti giderilmeli”

“Öğretmenlerin mağduriyeti giderilmeli”

29.07.2024 12:22:41

Eğitim İş Sendikası, “Öğretmenlerin mazerete dayalı atama duyurusundaki mağduriyet giderilmelidir” açıklamasında bulundu.

Eğitim İş Sendikası, öğretmenlerin mazerete dayalı atama duyurusundaki mağduriyetlerine dikkat çekerek giderilmesini talep etti.
Konuya ilişkin açıklama şöyle: “Milli Eğitim Bakanlığı 2024 Yaz Tatili Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu'nu yayınlamış, ancak bu duyuru ile öğretmenlerin aile birliğini sağlama konusundaki yükümlülüğüne aykırı davranarak mağduriyetlere neden olacak bir uygulamaya imza atmıştır.
Yapılan duyuruya göre, yıllardır mevcut olan büyükşehirlerde eş durumu mazeret atamalarında dikkate alınan ikametgaha göre yer değiştirme imkanı kaldırılmıştır. İkinci olarak ise memur olan eşlerin aile birliğine bağlı olarak yer değiştirmelerinde başka illerde birleştirme uygulamasına gidilmiş ve geçmişte uygulanan il/ilçe emri uygulamasından vazgeçilmiştir.
“UYGULAMALAR, ÖĞRETMENLERİN AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜ ZEDELEMEKTE”
Bu uygulamalar, öğretmenlerin aile bütünlüğünü zedelemekte ve ciddi mağduriyetlere yol açmaktadır. Öğretmenlerin aile birliğinin sağlanması, hem öğretmenlerin moral ve motivasyonunu artırmakta hem de eğitim kalitesine olumlu katkılar sağlamaktadır.
BAKANLIĞA ÇAĞRI: MAĞDURİYET GİDERİLSİN
Bakanlığı bu uygulamalardan geri dönmeye ve aile birliği mağduriyeti yaratmaması konusunda uyarmaktayız. Aksi halde yargısal süreçleri başlatacağımızı ilan ediyoruz.
Öğretmenlerin aile birliği ve huzuru, öğrencilerimizin eğitim kalitesini doğrudan etkilemektedir. Bu nedenle, MEB'in öğretmenlerin aile birliğini koruyan ve mağduriyetleri önleyen bir politika izlemesi gerekmektedir. Öğretmenlerin sesi duyulmalı ve bu mağduriyetler ivedilikle giderilmelidir.”
Renginar SALİ

YORUM YAP