“Öğretmenlik, bir hayat yazmaktır”

“Öğretmenlik, bir hayat yazmaktır”

27.11.2023 12:50:59

24 Kasım Öğretmenler Günü ilçe programında emekli öğretmenler adına söz alan İrfan Sırdaş Aile Eğitim Vakfı İlkokulu Müdürü/emekli öğretmenimiz Nazım Dalgıç, öğretmenliği şu sözlerle tanımladı: “Öğretmenlik sadece bir meslek değildir. Bir yaşam biçimidir. Bahçıvanlıktır, doktorluktur, avukatlıktır, marangozluktur, sanatkârlıktır, vatan bekçiliğidir. Öğretmenlik, tuttuğunuz minik ellerden bir insan büyütmek, bir hayat yazmaktır.”

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, Atatürk ve Türk devletine bağlılığımızın sembolü olan çelengin Atatürk Anıtı'na sunulmasıyla başladı.1_114
İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Demir, siyasi parti ilçe başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, daire müdürleri, siyasi partilerin diğer temsilcileri, muhtarlar, sivil topum örgüt temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katılanlar arasındaydı.3_336
İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü çelengi İlçe Müdürü Zekeriya Artar ve öğretmenler tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu. Cumhuriyet'imizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizin manevi huzurunda, Silivri Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Erdem Usta'nın komutuyla saygı duruşunda bulunuldu, akabinde Silivri Ortaokulu Müzik Öğretmeni Semra Ateş Koluaçık yönetiminde İstiklâl Marşı okundu.
İlçe Çelenk töreni burada sona erdi ve Silivri Ortaokulu tarafından hazırlanıp sunulan salon programına geçildi. Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirilen programa İlçe Kaymakamı Tolga Toğan ve eşi Gupse Toğan, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, protokolün diğer üyeleri, siyasiler, sivil toplum örgütleri, eğitimci, öğrenci ve veliler katıldı.
Program, Cumhuriyet'imizin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz ve ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Öğretmenler Günü mesajı okundu. 5_179
AKBAYRAM: ÖĞRETMENLLİK; HAYATINI OKULA, ÖĞRENCİYE ADAMAKTIR
Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Danamandıra Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni İrem Akbayram söz aldı. Akbayram, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Bugün bu kutlu günde benim gibi mesleğinin henüz ilk yıllarında, heyecanları yüzlerinden okunan bir grup genç meslektaşım adına bir konuşma yapmak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Böyle güzide bir topluluğun karşısına çıkmanın beni heyecanlandırdığını da sizlerle paylaşmak isterim. Öncelikle hepinizi sonsuz saygı ve sevgilerimle selamlıyorum.
Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde gelecek nesillerimizi yetiştirmek için özveriyle çalışan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum.
Öğretmenlik meslek olmanın ötesinde bir yaşam tarzıdır. Hayatını okula, öğrenciye adamaktır. Mutluluğun öğrencinin başarısı, mutsuzluğun ise öğrencinin üzüntüsü olmasıdır. Model olmaktır; attığın her adımda ben öğretmenim diyerek topluma örnek davranışlar sergilemektir.
“ÖĞRETMENLİK SANATTIR VE BU SANATIN ADI TOPLUMA YÖN VERME SANATI”
Öğretmenlik aslında bir sanattır ve bu sanatın adı topluma yön verme sanatıdır. Peki, bu kadar mı? Tabi ki hayır. Bunun yanında öğretmenler sorunun değil, çözümün parçası olur dolayısıyla tecrübeli öğretmenler bizim gibi yeni öğretmenlere davranışlarıyla, tecrübeleriyle yol gösterici olurlar.
“YENİ ÖĞRETMEN MODELİ AYNI ZAMANDA MUSTAFA KEMAL MODELİDİR”
Son olarak da yeni öğretmenlerden bahsetmek istiyorum. Yeni öğretmen modeli aynı zamanda bir Mustafa Kemal modelidir. Yüzyıllardan beri süregelen yanlışlıklar karşısında bile onun gibi dimdik durabilmenin hikâyesidir. Onun dün kara tahta başında başlattığı eğitimdeki yenileşme hareketini bugün bilgisayar ekranı karşısında devam ettirebilme şuurunda olmaktır.
“Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü okuduğunda sınıfta bir öğrenciyi değil top yekün bir milleti eğittiğini, bir milletin ruh dünyasına şekil verdiğini bilecek kadar geniş bir vizyon sahibi olmanın ifadesidir.
Bu vesileyle, vatanımızın kurtarıcısı ve modern eğitim sistemimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk'ün manevi huzurunda saygı ile eğiliyor, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü canı gönülden kutluyorum.” 6_118
DALGIÇ: ATATÜRK'ÜN İZİNDE GURURLA TAŞIDIĞIM MESLEĞİMİN KUTSAL BAYRAĞINI GENÇLERE
Emekli öğretmenler adına İrfan Sırdaş Aile Eğitim Vakfı İlkokulu Müdürü/emekli öğretmenimiz Nazım Dalgıç konuştu. Dalgıç, konuşmasında şu sözlerine yer verdi: “Öncelikle böyle güzel bir günde, böyle güzel bir atmosferde bulunmanın gururu ve mutluluğu içindeyim.
Şu an karşınızda yıllarını öğretmenliğe adamış bir emekli büyüğünüz olarak duruyorum. Başöğretmenimiz Mustafa Kemal'in izinde senelerce gururla taşıdığım mesleğimin kutsal bayrağını bugün burada yemin edecek genç meslektaşlarıma onurla, gururla teslim ediyorum.
“ÖĞRETMENLİK, TUTTUĞUNUZ MİNİK ELLERDEN BİR İNSAN BÜYÜTMEK, BİR HAYAT YAZMAK”
Genç arkadaşlarım, yürüyeceğiniz yol zorludur. Ama öğretmenlikte yorulmak yoktur. Bilesiniz ki yolun etrafı dünyanın bütün çiçekleriyle doludur. Öğretmenlik sadece bir meslek değildir. Bir yaşam biçimidir. Bahçıvanlıktır, doktorluktur, avukatlıktır, marangozluktur, sanatkârlıktır, vatan bekçiliğidir. Öğretmenlik, tuttuğunuz minik ellerden bir insan büyütmek, bir hayat yazmaktır.
Sizin gibi gencecik ışık saçan öğretmenlerimi görünce ilk günkü gibi heyecanlanıyorum. Tekrar tekrar mutlu oluyorum. Bir vefa örneği sergileyip bana bu güzel insanlara hitap etme olanağı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Günümüz kutlu olsun. Saygılarımla…”9_24
Adaylığı kaldırılan öğretmenlerin Yemin Töreni gerçekleştirildi.
Şehit Öğretmenler, sinevizyon gösterimi eşliğinde anıldı.
Şehit öğretmenlerimiz adına Silivri Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Osman Özyurt Hatim Duası etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gamze Aktaş, “Ben Öğretmenim” adlı şiiri okudu. 10_17
Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerimizden; bağlamada Hamit Bora ve Zühtü Uğur, gitarda Cihan May, solo eserde Halim Ceylan eserlerini icra etti. 12_8
Emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgeleri takdim edildi.11_11
Silivri Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Erdem Usta'nın yönetiminde ilçemiz öğretmenlerinin hazırladığı halk oyunları gösterisi sahnelendi. 14_213_5
ÖDÜL TÖRENİ
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Voleybol Turnuvası etkinliğinde 1'nci olan Silivri Ortaokulu takımının kaptanı Beden Eğitim Öğretmeni Selçuk Yılmaz ödüllendirildi.
24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Şiir yarışmasında İl Birincisi olan 80. Yıl Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Selin İmrek, Resim yarışmasında 1'inci olan 80.Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğrencisi Buğlem Selin Çomakoğlu ve Kompozisyon yarışmasında 1'inci olan Toki Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi Baran Burak Alkın Yıldırım ödüllerinin protokol üyelerinin elinden aldı.
TOĞAN: BÜYÜK EMEK VE ÖZVERİYLE GÖREVLERİNİ YAPAN ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
İlçe Kaymakamı Tolga Toğan, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Geçmişten günümüze kadar güzel memleketimizi medeniyetler seviyesine taşımak için büyük bir emek ve özveriyle görevlerini yapan, bu uğurda şehit olan tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum.
Ahrete intikal etmiş olan başta başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun.
Görevleri başında olan öğretmenlerimize de aileleriyle birlikte huzurla, mutlulukla, başarılarla geçirebilecekleri nice yıllar ve görevler diliyorum. Hepinize teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”
Renginar SALİ

YORUM YAP