Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifine ortak eylem

Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifine ortak eylem

04.10.2024 11:34:04

Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Teç-Sen ve Öğretmen Sendikası Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne itirazlarımızı dile getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı önüne siyah çelenk bıraktı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi önüne yürüyerek yaptıkları açıklamalarda taleplerini dile getirdiler.

Eğitim-İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Teç-Sen ve Öğretmen Sendikası, Öğretmenlik mesleğini itibarsızlaştıran, emeklerini değersizleştiren, hazırlanma sürecinde görüşlerinin alınmadığı Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne itirazlarımızı dile getirmek için 2 Ekim 2024 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı önünde bir araya geldi. Teklifi protesto etmek için MEB önüne siyah çelenk bırakıldı. Ankara Valiliği ve emniyetin, engellemelerine rağmen Türkiye Büyük Millet Meclisi önüne yürüyerek basın açıklamalarını gerçekleştirdiler.
Yapılan açıklamalarda Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'nin geri çekilerek, eğitim emekçilerinin talepleri doğrultusunda yeni bir meslek kanunu yapılması istendi.
SENDİKALARIN TALEPLERİ
Sendikaların talepleri şöyle;
-Ünvanlarda ayrıştırmayı kabul etmiyoruz. Kıdem yılı esas alınarak ödemeler tüm öğretmenlere yapılmalı ve emekliliğe yansıtılmalı!
-Öğretmenlik diplomasını yok sayan Millî Eğitim Akademisini kabul etmiyoruz!
-ÇEDES, TÜRGEV vb. protokollerde görev almayı, öğretmenin asli görevlerini esneten okul dışı faaliyetlere katılma zorunluluğunu kabul etmiyoruz!
-Öğretmene hak vermekten ziyade öğretmeni baskılayan disiplin hükümlerine hayır diyoruz!
-Yeni Kanun, kamu-özel ayrımını ortadan kaldıran bir anlayışı gözeterek özel öğretim kurumlarındaki öğretmenlerin ücretlerini "taban maaş yasasıyla" güvenceye almalı!
-Meslek güvencesini ortadan kaldıran "Hizmet Sınıfı Değişikliği (34. Madde)" ÖMK'den çıkarılmalı!
-Ücretli, sözleşmeli değil; kadrolu ve güvenceli istihdam sağlanmalı!
-Bir meslek kanununda, mesleği yapanların hakları olur. Bu Kanun teklifinde ise görev ve sorumluluklar var, öğretmenin hakları yok!
Öğretmenin yalnızca adının olduğu fikir, talep ve itirazlarının yok sayıldığı, öğretmenlik mesleğini bitirme kanununa karşı mesleğimize sahip çıkıyor, mücadeleyi birlikte büyütüyoruz.” Renginar SALİ

YORUM YAP