“Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı mücadelemizi sürdüreceğiz!”

“Öğretmenlik Meslek Kanunu’na karşı mücadelemizi sürdüreceğiz!”

17.07.2024 11:01:07

KESK Konfederasyonu, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, TBMM Genel Kurul'da görüşülmekte olan Öğretmenlik Meslek Kanununa haklarını ve taleplerini içermediği gerekçesiyle protestosunu sürdürüyor.

TBMM Genel Kurul'da görüşülmekte olan Öğretmenlik Meslek Kanununa, tepkiler dinmiyor. KESK, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası, nöbet eyleminde.
“HAKLARIMIZI VE TALEPLERİMİZİ YOK SAYAN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU KARŞI DEMOKRATİK TEPKİMİZ KOLLUK GÜÇLERİNCE ŞİDDETLE ENGELLENDİ”
Konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: “Millî Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), eğitimin bileşenlerinin görüşlerini almadan masa başında hazırladığı yeni meslek kanunu görüşmeleri geçtiğimiz Salı gününden itibaren TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmektedir. Eğitim emekçilerinin çalışma ve yaşam koşullarını tek taraflı düzenleyen, haklarımızı ve taleplerimizi içermeyen meslek kanunu görüşmelerine 16 Temmuz Salı gününe kadar ara verileceği açıklanmıştır.
Eğitimin ana bileşenlerinden birisi olan eğitim ve bilim emekçilerini yok sayan, taleplerine ısrarla kulak tıkayan MEB bildiğini okumaya devam etmektedir. Eğitim sendikalarının, halen görevde olan ve atama bekleyen bir milyonu aşkın öğretmenin taleplerini yok sayan Öğretmenlik Meslek Kanunu'na (ÖMK) karşı demokratik tepkimizi göstermemiz, kolluk güçlerince şiddet kullanılarak engellenmiştir. Sendikamız üye ve yöneticilerinin demokratik tepkisini gösterme isteğine, polis şiddetiyle karşılık verilmiş ve MYK üyelerimiz, şube yöneticilerimiz ve üyelerimizin de aralarında olduğu çok sayıda arkadaşımız polis tarafından darp ve işkence edilerek gözaltına alınmıştır.
“BASKI VE TEHDİTLERE BOYUN EĞMEYECEĞİZ”
Bir milyonu aşkın öğretmeni ve öğretmen olarak atanmayı bekleyen yüz binlerce meslektaşımızı yakından ilgilendiren Öğretmenlik Meslek Kanunu'na karşı eleştiri ve itirazlarımıza gösterilen tahammülsüzlük, iktidarın ve MEB'in karanlık zihniyetini ortaya koymuştur. Eğitim Sen bu karanlık zihniyeti çok iyi tanımaktadır ve bu anlayışa karşı mücadelesini kesintisiz sürdürmeye kararlıdır.
Eğitim Sen, mücadele tarihi boyunca bu tür hukuk dışı müdahale ve saldırılar karşısında geri adım atmamış, bütün engellemelere rağmen eğitim emekçilerinin hakları ve taleplerini sahiplenmeyi sürdürmüştür. Kendilerini hukukun ve kanunların üzerinde sananlar şunu çok iyi bilmelidir ki, haklı taleplerimizi her türlü baskı ve engellemelere rağmen savunmaya devam edecek, baskı ve tehditlere asla boyun eğmeyeceğiz.
“BU KANUN SADECE EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN SORUNU DEĞİL”
Milli Egemenlik Parkı'nda sürdürdüğümüz oturma eylemi, ÖMK Meclis Genel Kurulu'nda görüşüldüğü süre boyunca devam edecektir. Buradan tüm eğitim ve bilim emekçilerine, velilerimize ve öğrencilerimize sesleniyoruz: Meclis'te görüşülen bu kanun sadece burada bulunan eğitim emekçilerinin sorunu değildir. Bugün ülkenin geleceğini yetiştiren eğitim emekçilerinin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve halkımızın desteğine ihtiyacı vardır.”
Renginar SALİ

YORUM YAP