Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar tarafından, "Sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık, şehir planlama ve mühendislik hizmetlerinin; ilgili mevzuata, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilebilmesi yönünde ilgili meslek odaları ile yerel yönetim arasında teknik işbirliği sağlamak ve tarafların bu yöndeki ortak sorumluluklarını tarih, kültür, doğa ve çevre değerlerine sahip çıkarak karşılıklı dayanışma içerisinde yerine getirmelerinin kurallarını belirlemek” amacıyla; TMMOB’ye bağlı meslek odaları arasında protokol imzalanmasına ilişkin teklif önerge olarak meclise sunulacak.
Sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için yerel yönetim ve meslek odaları ortak bir şekilde görev ile sorumluluk almaya başlayacak. Hayırlı olsun şimdiden… Ne kadar çok ihtiyacımız olduğu her halimizden belli, en önemlisi de gelecek açısından bu durum zaruri.
BOZUK ASANSÖR DERDİ
Kültür Merkezinin bir süredir bozulan ve tamir edilmeyen asansörü hakkında şikâyetler gazetelere düşmeden ilgili mercilere iletildi diye düşünüyorum. Neden gerekli tamiratın yapılmadığını yetkililer daha iyi bilir ama vatandaş tepkili. ‘Kursiyer az, zaten kullanan yok’ diyorsanız engellileri düşünün!
***
Aynı sorundan aylarca kendi binamızda muzdaribiz aslında… Silivri’de asansör tamiratı yapan firma bulmak neredeyse imkânsız. Bir de bin türlü düzenleme çıkartılmış asansör güvenliği namına; komedi resmen… Binaları yaparken denetlemeyen yetkililerimiz asansörlü bina satın aldığını düşünen mal sahiplerine muhteşem bir kazık atma konusunda olağanüstü performans sergiliyor…
Neyimiz doğru ki… Asansörlü daire mi, asansör belası mı satın aldığınıza dikkat edin. Müteahhidin çözmesi gereken sorunu, bir sürü mal sahibi bir araya gelemediği için hiç halledemiyor zaten… Asansörsüz bir binada evim olduğu için şükretmeye başladım, asansörlü bir yerde işyeri sahibi olmanın sıkıntısını çeke çeke… Gerçi evim bahçe, iş yerim birinci kat… İnsanın gözünün yükseklerde olmaması ne kadar güzel bir şeymiş : )))
ALGEÇİT ÇİLESİ HALEN VE DE ACİLEN SÖZÜM BEKLİYOR
Vatandaşlar, alt geçit sorununun çözümü yününde atılan adımlar konusundaki gelişmeleri soruyor. İstanbul Teknik Üniversitesinden gelen yetkililerin proje önerilerine ilişkin akıbet merak ediliyor. Malum okulların açılmasıyla alt geçit çilesi bir tık daha arttı.
Üniversite yetkililerinin önerileri, Silivri’deki teknik adamlar ve taksici esnafıyla değerlendirildikten sonra sunulan çözüm önerilerinin ikisinden ortak bir alternatif daha ortaya çıktı diyebiliriz. Yani teknik anlamda bu konuyu tartışmaktan ziyade düşünülen çözümün hayata geçirilmesi için sanıyorum şu gerçekte tıkanıyoruz Silivri Belediyesinin iyi niyeti yetmiyor. Karayollarının işbirliği, İBB’nin kaynakları lazım. Yine de bilinen bir acı gerçeğimize ilişkin çözüm beklentisini ifade etmiş olalım.
İyi haftalar...