Örgü Şenliği düzenlenecek

Örgü Şenliği düzenlenecek

16.10.2024 08:57:48

Evim Atölyem Silivri Sanatı ve Kadın Emeğini Geliştirme Derneği tarafından Örgü Şenliği etkinliği düzenlenecek.

Evim Atölyem Silivri Sanatı ve Kadın Emeğini Geliştirme Derneği Kurucu Üyeleri adına Rabia Gürleyen tarafından yapılan duyuruya göre 19 Ekim 2024 Cumartesi günü Kalepark Sosyal Tesislerinde saat 12.00 - 17.00 arasında Örgü Şenliği etkinliği düzenlenecek.
Gürleyen etkinliklerine dair şu paylaşımda bulundu: “Evim Atölyem Silivri Sanatı ve Kadın Emeğini Geliştirme Derneği olarak, Silivri Belediyesi ile işbirliği içinde düzenlediğimiz yeni etkinliğimizi sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. 19 Ekim 2024 Cumartesi Kalepark Sosyal Tesislerinde saat 12.00 - 17.00 arasında gerçekleşecek olan etkinliğimize Nako örgü yünleri ve Beşler Gurme sponsor olmuştur.
“BÜYÜKLERİMİZE HÜRMET EL EMEĞİNE KIYMET”
sloganıyla gerçekleşecek etkinliğimizde diz battaniyeleri örülecek olup bu battaniyeler huzurevinde yaşayan büyüklerimize hediye edilecektir.
Şenliğimiz, hobisi veya işi örgü olan kadınların yeteneklerini sergileyebilecekleri ve topluma katkıda bulunabilecekleri bir platform sağlamayı amaçlamaktadır. Bu işbirliği, kadın emeğinin değerini artırmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek adına anlamlı bir adımdır.
DERNEĞİMİZİN AMACI
Derneğimiz, sanat ve kadın emeği veya zanaat konularında hizmetler sunmak, kadınların evlerinde yaptıkları işleri sahaya çıkarmak ve kadınların toplum içinde görünür olmalarını, güçlenmelerini sağlamak amacıyla kurulmuştur. Sanatçı ve zanaatkar kadınların seslerini duyurabilecekleri, sorunlarını ifade edebilecekleri ve çözümler üretebilecekleri ilgili kurumlarca onaylanmış Silivri'de yaşayan kadınlarla Silivri'de kurulmuş ilk resmi STK'dır.
TOPLUMSAL FARKINDALIK VE EĞİTİM
Programımızda yer alan etkinlikler, birçok konuda farkındalık yaratacak ve toplumun bilinçlenmesine katkı sağlayacaktır. Bu etkinlikte kıymetli büyüklerimizi hatırlamak ve el emeğine kıymet vermek, başka bir etkinlikte tasarımın önemine dikkat çekmek, çevre koruma, sağlık veya kadın hakları gibi doğru yönde gelişmesini istediğimiz konulara değinilecektir. Tüm bu etkinlikler, daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkı sağlayacaktır.
TOPLUMSAL DAYANIŞMA VE KATILIM
Örgü Şenliği ile umut ediyoruz ki Evim Atölyem, ilçemizde gönüllü katılımı teşvik edecek ve toplumsal dayanışma duygusunu artıracaktır. Bu, bireylerin topluma olan aidiyet duygusunu ve sorumluluk bilincini de geliştirir.
Bu vesileyle, organizasyona maddi manevi destek sağlayan kurumlara ve emekleriyle destekleriyle aramıza katılacak arkadaşlara teşekkür ederiz.
Hep birlikte, bugünlerde fazlasıyla ihtiyacımız olan toplumsal dayanışmayı ve kadın emeğini daha da güçlendireceğiz.”
Buket KARAHIZIR

YORUM YAP