Ortaköy halkı dertli!

Ortaköy halkı dertli!

10.02.2015 11:49:18

Hürhaber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Sevginar Sali Uygun, Çanta ve Gümüşyaka’nın ardından Ortaköy halkının sorun, görüş ve beklentilerini vatandaş nezdinde mahalleyi başarıyla temsil eden CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu ve geçen dönem AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptığı halde siyasi kimliğini bir kenara bırakarak Ortaköy için çaba göstermekten imtina etmeyen Sezgin Emir ile birlikte dinledi.

Vatandaş gözüyle Ortaköy değerlendirmesi:

"ORTAKÖY’ÜN BALONU BELEDİYE KAPANINCA SÖNDÜ!”

Erol Altınöz: Belediye kapatıldıktan sonra Ortaköy kötü oldu.  Burada 45 sene esnaflık yaptım. Belediye olmadan çok hareketliydi, belediye varken daha güzel oldu, belediye çekildi Ortaköy’ün balonu söndü.

"MAĞDUR KESİM; ESNAF EŞRAFI”

Ortaköy kimsenin uğramadığı bir yer oldu. Evvelden villası, arsası olan belediyeye gelir,  ödemesini yatırır, köye girer kasaba-manava uğrardı. Şimdi tamamen kesildi. Köyün en mağduru esnaf. Tek ümidim üniversite ve kampüs. Çiftçilik yapan arkadaşlar var köyde. Ekse biçse ne geçecek eline; hayvancılık yasak, tarıma destek yok, tamamen bitmiş. Hükümet destek var diyor ama ben bir şey göremiyorum. Kimse memnun değil.

"24 TL ZAM ALAN EMEKLİ HALA HÜKÜMETE OY VERİYORSA NE DESEM BOŞ”

Belediyenin çalışmaları elindeki imkânlara göre yeter, fena değil. Genel seçimde hiçbir şey değişmez aynı tas aynı hamam devam eder. Çünkü bu millet muhtaç hale geldi. Emekliye 24 TL zam veriliyorsa ve hala emekliler bu hükümete rey veriyorsa söyleyecek bir şey yok.

"YARIM KALAN DÜĞÜN SALONU’NUN BİTMESİNİ İSTİYORUM”

Yaşar Uysal: Bizim bu Düğün Salonu işi uzayıp duruyor, bitmeye niyeti yok. Bir an önce yapılmasını istiyorum.

"POSTANE CADDESİ’NDE ALT YAPI SIKINTISI VAR”

Postane Caddesi’ne hiç alt yapı yok. Kendi imkanlarımız ile yaptığımız alt yapı hala öylece duruyor ve bugün artık kaldırmıyor. Sıkıntısını bizler yaşıyoruz. Su kanalımız bile yok. Yağmur yağdığı zaman her yer göl gibi oluyor.

"BELEDİYE KASAPOĞLU CADDESİ’NİN BOZUK YOLUYLA İLGİLENSİN”

Ergun Balcı: Kasapoğlu Caddesi var, tarla gibi. Belediyenin İletişim Merkezi’ne başvurduk ama kimse ilgilenmiyor.

"BAŞKAN VERDİĞİ SÖZLERİ TUTMADI / MUHTAR İLGİ VE ALAKA GÖSTERMİYOR”

Özcan Işıklar çok toplantılar yaptı ama verdiği sözleri hiç tutmadı. Koskoca cadde de lüks villaların olduğu yerde bir tane ışıklandırma yok. Yollar derseniz perişan. Keza muhtar deseniz o da aynı. Günde 5 defa arıyorum, ‘Gelin şuraya bir bakın. Belediyeye söyledik sizde söyleyin’ diye ama boş yani. Gerçekten yazık.

"DÖRT YOL AĞZINDA HER HAFTA KAZA OLUYOR”

Yalçın Yiğit: Dört yol ağzına bir giriş istiyoruz. Her hafta kaza oluyor. Ortaköy çok güzel bir yer ama eksikleri çok.

"ÇİFTÇİLİKTE VAZİYET SON YILLARIN EN VAHİM TABLOSU”

Tuncer Akpak: Çiftçilik yapıyorum. Çiftçilik de durum son yılların en düşük seviyesinde kar marjı olarak.

"ÖZCAN IŞIKLAR, GÜCÜNÜN ÜSTÜNDE HİZMET VERİYOR”

Belediyeden memnunuz. İş olarak kendi gücünün üstünde hizmet ediyor Özcan Başkanımız.

"MEMLEKET İÇİN NE SÖYLESEM BOŞ”

Memleketin gidişatından pek memnun değilim. Sürünün başına bir çoban geçiyor o çoban o sürüyü götürüyor, durum o mahiyette. Ne desem boş.

"ORTAKÖY’DE TÜRKİYE DURGUNLUĞU VAR!”

Bülent Budak: Ortaköy’de hayat Türkiye geneli gibi durgun. Sorunlar Ortaköy’e ait değil, genel sorunlar. Ortaköy’e lazım olan şey, canlılık getirecek aktiviteler. Durgunluğu önleyecek bazı çalışmalar lazım. Belediyenin tek eksiği o.

"YOLLAR GENİŞLETİLMELİ”

Yollar genişletilebilir, köyün giriş merkezi dar, orada bir sıkıntı var.

"CUMHURBAŞKANI PARTİ LİDERİYMİŞÇESİNE SİYASİ PROPAGANDA YAPIYOR!”

Memleketin hali için çok karamsarım. Önce ‘demokrasi’ lazım ama maalesef yok. Bağımsızlık yemini eden Cumhurbaşkanı bir parti lideri gibi propaganda yapıyor.

"MİLLETVEKİLİ ADAYLARI KENDİ YÖREMİZİN İNSANI OLSUN”

Milletvekilli adaylarının bizim yöremizden olmasını tercih ederim. En azından milletvekili adaylarını tanımayı isterim.

"GİDİŞAT KÖTÜ”

Ahmet Başkan: Ortaköy’de hayat çok kötü gidiyor. Verilen sözler tutulmuyor.

"ÇEŞMECİOĞLU VE EMİR SAYESİNDE ORTAKÖY’DE HER ŞEY GÜZEL GELİŞİYOR”

Orkun Koyuncuğlu: Ortaköy’de hayat iyi gidiyor. Şu anda her şey güzel gidiyor; İbrahim Çeşmecioğlu ve Sezgin Emir ağabeyimiz sayesinde. Meclis üyelerimizden memnunum. Niye memnun olmayalım ki? İstediğimiz zaman görüşebiliyor, derdimizi anlatabiliyoruz.

"ORTAKÖY’DE EKONOMİK DÜŞÜŞ BELEDİYENİN KAPANMASIYLA BAŞLADI”

Alper Eren: Ortaköy’de hayat bitmiş gibi bir şey. Durumu olan Silivri’ye yerleşiyor, köy merkezi zor şartlarda fabrikalarda çalışan insanlara kaldı. Esnaf olarak zor durumlar içerisindeyiz. Ekonomik seviye tamamen düştü. Bunlar daha önce belediyelerin kapanması, merkeze gelmesi ve mevcut belediyenin buraya daha kapsamlı bir birim açmamasıyla gelişti. Civar villaların patronlarının merkezde tutulması gerekirdi. Kaderine terk edilmiş bir vaziyetteyiz.

"MESLİS ÜYELERİNİN YETEMEDİĞİ DURUMLAR VAR!”

Meclis üyelerinden bir şikâyetimiz yok. İbrahim Çeşmecioğlu, sağ olsun, elinden geldiği kadar koşturuyor. Ona inanıyoruz. Ama onlar da yetmiyor. Meclis üyelerinin yetmediği bazı durumlar var.

"FAYDALI OLSUN İNANCIYLA YAPILDIĞINA İNANDIĞIM YOL TAM AKSİ ETKİ YARATTI”

Mesela; bizim en büyük sıkıntımız burada yolun durumu. Bir yanlış yönlendirilme oldu. Yolun kapanılması istenilmiş gibi UKOME’ye bilgi verilmiş daha önce belediyeden. O zaman ki Başkan Yardımcısı Zafer Bey’e gittik. Bizimle pek ilgilenmedi o zaman. ‘Poşetlerinizi taşımaya esnaf olarak adam tutun’ dedi. Burasının iyi niyetle yapıldığına inanıyoruz. Silivri Belediyesi kalkıp da esnafı bitirmek için yapmaz bunu. Daha iyi olsun diye yapıldı ama bir şekilde tutmadı bu olay. Yazlıkçıların hiçbiri köy merkezine girmiyor. Buraya girdikleri zaman kavga ediyor. Çoğu yolun terste olduğunu bilmiyor, kafa kafaya geliyorlar bu sefer geri geri gitmeye çalışıyorlar. Bir kere giren bir daha girmiyor.

"İNŞAAT HALİNDEKİ DÜĞÜN SALONU, UYUŞTURUCU KULLANAN VE İÇKİ İÇENLERİN MESKENİ…”

Yarım kalan bir Düğün Salonu inşaatımız var. İçeride uyuşturucu kullananlar, içki içenler, sabaha kadar oradaydılar. Sanırım bir hanım arkadaşımızın şikâyeti ile tedbir alınmış.

"İLKOKULUMUZ REZİL DURUMDA!”

Okul sorunumuz var. İlkokulumuz şu anda rezalet bir vaziyette. İkinci dönemden beri bir şekilde yapılacağı söylendi ama hala bekliyor. A parti B parti denmemesi gerekiyor, okul dökülüyor. Duvarlara bir yumruk girecek kadar yarıklar oluşmuş.

"BÖLGEMİZDEN MİLLETVEKİLİ ÇIKMASI SİLİVRİ’Yİ GELECEĞE TAŞIR”

Genel seçimlerde illa ki bölgemizden milletvekili adayı çıkmasını isteriz. Ama bu şartlarda zor gözüküyor. Belki mevcut Tülay Kaynarca’yı değerlendirirler, o da bir şans olur. İnşallah, her partiden birer aday çıksın ki Silivri’miz daha iyi yerlere gelsin.

"CAMİNİN MERKEZDEN KALDIRILMA SÖYLENTİSİ BİLE İNANAN İNSANLAR İÇİN ÜZÜNTÜ KAYNAĞI OLDU”

Caminin buradan kaldırılıp merkez dışına alınacağıyla ilgili bir söylenti var. Bu durum inanan insanlar için büyük bir sıkıntı. Eğer iş o aşamaya gelirse yerel basını geçtim ulusal basına kadar gidecek diye tahmin ediyorum. Yine burada Başkanımıza yanlış yönlendirme var. Cami yine buraya yerine yapılabilir. Onu da o şekilde değerlendirmek lazım. İbre tamamen şu anda caminin kalkması yönünde döndüğü için üzülüyoruz.

"EN BÜYÜK SORUNUMUZ UYUŞTURUCU, JANDARMA VURDUMDUYMAZ!”

Anıl Ergun: Ortaköy’de en büyük problem şu anda uyuşturucu! Uyuşturucu yaşı 12’ye kadar düştü. Belediyemizin vatandaşlarımız faydalansın diye yapmış olduğu minibüs durağında sabahlara kadar içki içiliyor, meydanda uyuşturucu satışı fevkalade devam ediyor. Yaz aylarında motosikletle, kış aylarında çeşitli arabalarla burada değişik dağıtımlar oluyor. Jandarma bu olaya bakmıyor, herhâlde işine gelmiyor.

"KÖYÜMÜZE ÇOK ACİL BİR OTOPARK LAZIM”

Özcan Işıklar’ın bu yolları arkadaşım gibi art niyetle yaptığını bende düşünmüyorum fakat esnafa büyük zararı var.  Benim dükkânım tam köşe başı kaldığı için beni kurtarıyor fakat sadece kendimi düşünmüyor, ‘bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ misali hesap yapmıyorum.

"İLK ETAP İÇİN 50 ARABALIK BİR OTOPARK”

Ortaköy’e yaz-kış giren çıkan araba sayısı belli. Atatürk oradan kaldırılıp, meydana veya diğer meydana alınabilir. Tahmin ediyorum 50 araba alacak şekilde bir otopark olur. Bunu ilk etap için söylüyorum.

"KAVAKLI’NIN YAPTIĞINI BİZ OLUR EDEMEDİK!”

Bizim köyümüzde şu var; Belediye Başkanı buraya geldiği zaman herkes susuyor, gittiği zaman arkasından ‘şöyle/böyle olmaz’ deniyor. Bu böyle olmamalı. Aynı problem Kavaklı’da oldu. Kavaklı itiraz etti ve kaldırttı. Biz burada yapamadık, toplanamadık. Biz sadece arkadan laf üretiyoruz, başka bir şey yaptığımız yok.

"ÖZCAN IŞIKLAR, SUNDUĞUMUZ PROJEYE ‘TAMAM’ DEMİŞTİ SONRA NE DEĞİŞTİ BİLMİYORUM”

Caminin merkezden kalkması doğru değil ve kesinlikle istemiyorum. Camimiz deprem hasarlı. Bu cami eninde sonunda yıkılacak. Yıkım raporu var. Cami yıkıldıktan sonra ya yerine yapılsın ya da minibüs durağının olduğu yere 25’e 25 bir cami verilsin, meydan bu tarafa doğru uzasın. Biz bu projeyi de sunduk kendisine. Özcan Başkan o zaman ‘tamam’ dedi, sonradan ne oldu bilmiyorum.

"BURADA DEREBEYLİK YÖNETİMİ İŞLEMİYOR; CAMİYLE İLGİLİ BİZLERİN FİKRİNİ ALMALI”

Bu camide ibadet eden bir sürü insan var, bence onların da fikirlerinin alınması lazım. Öyle kafama göre ‘ben bunu buradan yıkıyorum’ olmaz, caminin buradan kalkıp/kalkmaması bu caminin imamına, cemaatine ve köyün ileri gelen kişilerine sorulması lazım. Burası derebeylik değil! Caminin yerinin 800 metre ile alakası yok. Kuşbakışı ölçersen buradan da Silivri 5 kilometre. Bu köyde biz yaşıyorsak gelip herkesin fikrini alacak.

"JANDARMA İLE İLGİLİ BÜYÜK PROBLEMLERİMİZ VAR”

Jandarma sabah saat 06.00 ile 08.30 arası geliyor, şu meydanda adam arabasını park etmiş, eczaneye girmiş, şak fotoğrafı çekiyor, 200 TL gönderiyor ertesi gün. Buralara tabelalar dikildi. Madem bu şekilde oldu o zaman buradan yukarıya doğru gitmek serbestse bu yolda sıkıntı yok. O zaman yukarı girişe bir kapan kurulsun, vatandaş buradan yanılıp inmesin. Yanılan adam 250 TL ceza yiyor.

"JANDARMA AYNI HASSASİYETİ NEDEN ERİŞLER’İN KAMYONLARINA GÖSTERMİYOR?!”

Bununla beraber aynı Jandarma neden aynı hassasiyeti gösterip Erişler’in kamyonlarına ceza yazmıyor? Bu yola kamyon girmesi yasak, girilmez tabelası var. Yani kimine analık, kimine babalık… Ben bu konuyu gerekirse Jandarma Alay İl Alay Komutanına gerekirse Jandarma Genel Komutanlığına bir yazı yazarak bildiririm. Jandarma Trafik buraya gidecek Erişler’e sabah kahvaltısını yapacak, öğlen yemeğini yiyecek, sütünü-yumurtasını alacak Erişler’in arabasını koruyacak. Böyle bir dünya yok! Kimseye analık babalık olmasın. Hak, hukuk neyse o olsun istiyorum. Benim kimseden çekincem ya da korkum yok.

"BAŞKANI KÖYÜMÜZE BEKLERİZ”

Özcan Başkana da selamlarımı iletin. Seçimden seçime köye gelmesin. Biz burada vatandaşız. Biz Özcan Başkanı köyümüzde görmek isteriz. Ama geldiği zaman sanki arkasından atlılar kovalarmış gibi 5 dakikada dolanıp gitmesin. Gelsin; köy kahvehanelerinde teker teker otursun, milletle çay-kahve içsin, sorunlarını dinlesin. Biz farklı bir şey istemiyoruz.

"KADIKÖY’DE İMARSIZ YERE KURULAN MALİKÂNEYE KİMLER/NASIL İZİN VERİYOR?”

Köyümüzde bazı yerler imarlı bazı yerler imarsız. Sürekli arazide dolaşan bir insanım. Vatandaş belediyeye müracaat ediyor, misal; 1000 metrekare yerine inşaat yapacak, prosedür ne şekildeyse belirli evraklar isteniyor. Nedir bunun masrafı? Makbuz karşılığında 50-100 TL yatırılıyor, vatandaş ruhsatını alıyor ve inşaata başlıyor. Burada bir sıkıntı yok. İmarlı yeri olan vatandaş düzgün ve dürüst bir şekilde gidip müracaatını yapıyor. Kadıköy’de bir yer var, gerekirse pafta parselini de veririm, iki dönüm civarında, yerde imar yok, adam oraya malikane kurdu! Şikâyet ettik. Silivri Belediyesi Yapı Denetim’den kaçak yapıları takip eden Uğur’lar geldi, fotoğraf çektiler ve iş kapandı gitti. Birileri avanta mı alıyor? Şu anda ben inşaat yapıyorum. 50 bin TL belediyeye para yatırdım. Ben 50 bin TL yatırıyorsam o vatandaş imarsız yere nasıl malikane yapabiliyor? Kadıköy hattında imar olmayan yere nasıl ev yapılır? Bu izni kim veriyor? Bu izni Özcan Işıklar veriyorsa çıkıp halka bunu açıklayacak. Özcan Işıklar vermeyip orada İmar’dan sorumlu bir başkan yardımcısı veriyorsa ne şekilde/neye dayanarak veriyor? Bunu bilmek bizim en doğal hakkımız. A partisi B partisi yok; önemli olan dürüstlük. Kim sahtekârsa ben açık açık söylerim.

"BENİM KÖYÜMÜN SORUNUNU BENİM KÖYÜMDE DOĞUP BÜYÜYEN KİŞİLER BİLİR”

Milletvekili konusuna gelince ben kendi bölgemde benim insanım beni temsil etsin isterim. Misal; İbrahim Çeşmecioğlu ağabey bugün meclis üyesi, bir sorunum olduğu zaman ona gidebileyim. Ayrıştırmak amaçlı söylemiyorum ama Karslı bir adam benim köyümün sorununu bilemez. İstiyorum ki; Silivri’min insanı olsun, Silivri’de yaşayan insanlar olsun. Benim bölgemi bilen kişiler milletvekilliği yapsın ki ben yarın/öbür gün derdimi anlatabileyim.

"ORTAKÖY’DE DÜZENLİ BİR KENTLEŞME İHTİYACI VAR”

Serhat Nalçakan: Ortaköy’de hayat sakin gidiyor. Yaz mevsiminde yazlıkçıların gelmesiyle biraz daha farklı oluyor. Köy havasından kurtulmak için öncelikle eski binaların temizlenmesi gerekiyor. Biraz daha temiz ve düzenli olabilir.

"RUKNETTİN USTAYI TANIMIYORUZ, MEVCUT BAŞKAN ZİYARETİMİZE GELDİ”

Genel seçimler ülkemiz için hayırlı olur inşallah. Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlıyız. Başkan için duyduğumuz kötü bir şey yok, sıkıntımız da yok. Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ne de aynı zamanda üyeyiz. Başkan adaylarından Ruknettin ustayı tanımıyoruz, mevcut Başkanımız ziyaretimizde bulundu.

"GENÇLERİN ZAMANINI GEÇİREBİLECEĞİ HİÇBİR YER YOK!”

Anıl Daylan: Ortaköy’de hayat gayet güzel gidiyor ama bazı sorunlar var. Otopark olmayışı esnafların aleyhine büyük bir sıkıntı. Gençler olarak zaman geçirebileceğimiz bir yer yok. Düğün Salonu’nun tamamlanmasını istiyoruz. Oy kullanmadığım için genel seçimler için bir değerlendirmede bulunmuyorum. 

"HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMEK LAZIM”

Hüseyin Pehlivanoğlu: Esnafın, işçinin, emeklinin, memurun herkesin belli bir sıkıntısı var. Hayat şartları mı onu gerektiriyor, başka şeylerden mi kaynaklanıyor, ona fikir yürütmek bize düşmez. Herkes kendi mıntıkasını temiz tutarsa Türkiye’nin geneli temiz olur. Ama her şeyi devletten/belediyeden beklersek bu da bir yanlışlık.

"ALT YAPI YETERSİZLİĞİ SIKINTI YARATIYOR”

Alt yapı sorunumuz var.

"BELEDİYE VATANDAŞIN KAT İRTİFAKI ALABİLMESİ İÇİN İŞİ ÜZERİNE ALSIN”

Köyümüzün baş belası olan bir imar durumu var. Oturduğumuz evler apartman fakat hala arsa payı veriliyor. En büyük isteğimiz belediyenin bu konuya el atması. Ben kat irtifakı almaya kalksam buna gücüm yetmez ama belediye önayak olup da bu konuda bir kolaylık sağlar işi üzerine alır parayı benden alırsa hem belediye hem millet kazanır. İnşallah Türkiye daha iyi günlere gider.

"ESKİ GÜNLERİMİZİ ARAR OLDUK”

Ömer Eray: Ortaköy’de hayat eskisi gibi değil, duraklama var. Fabrikalar olmasa hiçbir canlılık olmayacak burada. Tarım bitti, hayvancılık bitti, küçük esnaf da yavaş yavaş tükeniyor; vergiler, şartlar, yasalar… Mesela ben emekliyim, hükümet emekli maaşımı kesti. Bir maaşı devlet alıyor, bir maaşı da ben alıyorum kesintiden. İyiye gitmiyor, daha iyi olacağına da hiç umudum yok. Yaşım 74, 61 senedir esnafım. Eski günlerimizi arıyoruz. Eskiden buralarda bereket vardı. Sahillerde oturan vatandaşlar gelir alışveriş yapardı, bunlar bitti. Şimdi vatandaş fabrikalarda boğaz tokluğuna hayat mücadelesi veriyor.

"ESNAF ODASI YÖNETİMİNDEN MEMNUNUM”

Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kayıtlıyım. Çocuklardan memnunum ama onların elinden gelecek bir şey yok ki.

"YOLA CEP DÜZENLEMESİ İSTİYORUZ”

Bir şikâyetimiz var, Başkan ile de birkaç sefer görüştük. Caminin altından buraya kadar bir cep istedik. Müşteri geliyor, çekip gidiyor adam. Söyledik söyledik onu da yapamadılar.

"ORTAKÖY’DE YAPILMASINI İSTEDİĞİM HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YOK”

Fatih Bilir: İşlerimiz iyi, çok şükür. Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na kaydımız bulunuyor, bir sıkıntımız yok, memnunuz. Ortaköy için herhangi bir hizmet talebim yok şu anda.

"KİRALIK EV YOK!”

Mehmet Bilir: Bir gelişme, yatırım yok. 2 ay oldu buraya geleli, kiralık ev bulamadığımız için evimi taşıyamıyorum. Yoksa memnunuz, çok güzel bir köy.

"YOLLARDAN ŞİKÂYETÇİYİZ”

Çağatay Özdamar: Ortaköy’de hayat şu anda baya durgun. Yollardan şikâyetçiyiz. Yol düzenlemesi yapılırsa şayet beklenen hareket gelir mi/gelmez mi bilmiyorum. Park sorunu dolayısıyla tartışmalar çok yaşanıyor.

"MECLİS ÜYELERİNDEN MEMNUNUZ”

Meclis üyelerinden memnunuz, hiçbir sıkıntımız yok.

"GİDİŞAT BELLİ, YORUMA GEREK YOK!”

Genel seçim için yorum yapmak istemiyorum, durum zaten belli. Küçük esnaf olarak memnun değilim.

"GENÇLER İÇİN UYGUN AKTİVİTELER TESİS EDİLMELİ”

İlker Emir: Durgunluk söz konusu Ortaköy’de. Düğün Salonu inşaatı tamamlanmadı, yollarımız ise böyle; bunlar sıkıntı oluşturuyor. Gençlere dönük aktiviteler, sosyal mekanlar olsa daha iyi olur diye düşünüyorum.

"ÜLKEMİZİN DURUMU İYİ”

Genel seçimler için düşüncem; şu an ülkenin durumunun iyi olduğu yönünde. 

"ORTAKÖY’DE YAPRAK BİLE KIPIRDAMIYOR”

Cahit Güvenç: Vaziyetler iyi değil. Ortaköy gayet sessiz ve sakin duruyor. Yaprak bile kıpıldamıyor. İnşaat sektörü tamamen öldü. Allah fakir fukaraya, esnafa güç kuvvet versin, ödemeleri zor yapıyoruz. Geçinmek zor, çorba parası çıkardık mı bereket versin diyeceğiz.

"İMAR AÇILIRSA ORTAKÖY GELİŞİR”

Hasan Selvi: Hayat gördüğünüz gibi gidiyor, kuş uçmaz kervan geçmez. Belediyeler kapandıktan sonra beldemiz böyle köy gibi bir hal aldı. Bu durgunluğun aşılması için; bana göre, burada bizim imarlarımız var, katların yükselmesi hareket getirir diye düşünüyorum. Bir Selimpaşa’ya bakın çehresi değişti, Silivri’miz çok güzel oldu. Çanta bizden uzak olmasın rağmen kat karşılığı ne güzel bir şeyler yapılıyor. Değirmenköy’de de olabilir.

"VATANDAŞLAR YÜRÜYÜŞ ALANI İSTİYOR”

Ortaköy Mahalle Muhtarı Ferhan Gülan: Ortaköy’de bir sıkıntımız yok ama tabi bazı hizmetler kısıtlı olabiliyor. Yol sıkıntılı, bir taraftan tersten gidilmesi lazım. Bu durumu iletiyoruz ama bir türlü düzelmedi. Dört yol kavşağında kazalar oluyor, orası için sinyalizasyon istedik. Vatandaş Selimpaşa-Ortaköy arasında tek taraflı yaya yürüyüş alanı olmasını istiyor.

"ORTAKÖY BEYOĞLU’NUN ARKA SOKAKLARI GİBİ OLDU”

Mustafa Çakıroğlu: Ortaköy’de esnaf bitik. İmarlar açık olmadığından dolayı inşaat  yapılamadığı için buradan devamlı göç veriyoruz. Hiçbir şekilde yatırım yok. Okulumuz yok. Okulumuz olmadığı için çocuklarımız dışarılarda okuyor. Araziyi satan bir daire alıp Silivri’de yaşıyor. İnsanlar arasında ayrımcılık yapmıyorum ama gelenler gidenleri aratıyor. Benzetmek gibi olmasın ama burası Beyoğlu’nun arka sokakları gibi oldu. Acayip acayip insanlar (tinerciler) yaşıyor. Ortaköy çok rezil bir halde. Ben Beylikdüzü’nden buraya yaşamak için özellikle geldim, cennet gibi bir yer ama insan kalitesi çok düşük. Bu da ekonomi yüzünden, ekonomi çok kötü.

"İNSANLARI ORTAKÖY’E GETİRECEK PROJELER YAPILMASI LAZIM”

Yapılmasını istediğim bazı yatırımlar var ama ne desek boş. Mesela okul yapılması lazım. Belediye kapandıktan sonra burada hiçbir resmi daire kalmadı. Buraya dışarıdan insan gelmiyor. Buraya insanları çekecek bir projenin hayata geçirilmesi gerekiyor.

EMİR: ORTAKÖY DÖRT YOL AĞZINDA GEOMETRİK BİR DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR

Geçtiğimiz dönem AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Sezgin Emir, siyaseten geçen sürecini kenara koyup bir vatandaş olarak Ortaköy’ü değerlendirdi. Emir, şunları kaydetti: "Ortaköy’ün girişi, dört yol ağzı dediğimiz bölge yani Selimpaşa, Kavaklı, Ovayenice ulaşım akslarının birleştiği noktada ciddi manada kazalar oluyor. Orada geometrik bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bununla ilgili güzergah İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğu için ilçe belediyesinin belli bir onaydan sonra düzenleme yapma yetkisi var. İvedi sorun olarak onu görüyoruz.

"ÜNİVERSİTE, KESİNLİKLE HAKLI BİR TALEP”

Mevcut belediye hizmet binası kaba inşaat pozisyonunda duruyor. Selimpaşa veya Kavaklı ile ilintili fakülte buraya ek kampüs açarsa bizim ara sokaklarımıza reel faydası olur diye düşünüyoruz. İnşallah Ortaköy’ümüz ve Silivri’miz bu manada güzel gelişir.

"EMSAL ARTIŞI ORTAKÖY’E SOMUT FAYDA SAĞLAYACAKTIR”

Planlamalarla ilgili de Aralık 2012’den beri özellikle son dönemde Selimpaşa E5-E6 arasında Selimpaşa-Kavaklı-Ortaköy bölgesini kapsayan 1/5000’lik plan çalışması oldu. Komisyonda bekliyor. Onun gündeme gelmesinden sonra mevcut E-6’nın üzerinde Kavaklı-Ortaköy’ün geniş arazisini ilgilendiren noktada da yeni bir plan çalışması ve mevcut köy halkımızın elindeki arsaları ilgilendiren emsal artışları olursa herkes için somut bir fayda olacaktır.

"PLAN UYGULAMASI VATANDAŞIMIZIN FAYDASINA OLACAK”

Bu konuda, sağ olsun, 1994-2009 yılları arasında kuruluştan kapanışa belediye başkanlığı yapan Erdinç Tabak Başkanımız gerçekten radikal ve güzel uygulamalar yaptı. Selimpaşa bu manada planlı olmanın avantajlarını halen yaşıyor. E6’nın üzerindeki özellikle bizim Kadıköy-Elbasan cephelerindeki plan dışı olan alanlarda da plan uygulaması olur ise direk vatandaşımızın lehine somut faydaları olacaktır diye düşünüyorum. İnşallah bunlar da olacak önümüzdeki süreçte.”

 

ÇEŞMECİOĞLU’NDAN TOKİ ÖRNEĞİ!

CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi İbrahim Çeşmecioğlu, hem Sezgin Emir’in plan ve emsallerle ilgili açılımlarına cevap verdi hem Ortaköy’ün sorunlarına ışık tuttu hem de gelişimi için projeler sundu. Çeşmecioğlu, şunları söyledi: "Konuşmama Sezgin Emir’in bıraktığı yerden devam edebilirim. Arkadaşımız ‘emsal artışı’ dedi ama şurada TOKİ var, TOKİ’ye verilen emsal artışını görüyorsunuz. Yanı başında 2,5 kat en fazla 3 kat emsal veriliyor. Arsası olan vatandaş ‘devletin ne gibi bir ayrıcalığı var?’ diye sitem ediyor. Bu iyi kurulmuş bir orantı değil. Vatandaş adına üzülüyorum. Sezgin Emir’i çok sever ve sayarım fakat uygulamalar genel manada bizim aramızdaki rakip parti ilişkilerini yansıtmıyor.

"YOL GÜNDEMİ UKOME’DE SÜRÜNCEMEDE KALDI!”

Yolun ters olması şikayet konusu. UKOME’ye (ULAŞIM KOORDİNASYON MERKEZİ) bu konuda defalarca yazdık ama konu hala sürüncemede bekliyor.

"DÖRT YOL AĞZI İÇİN ÇÖZÜM BULUNMALI”

Dört yol ağzında üst üste çok kazalar oldu. Evinde oturan kişiler güm-pat diye sıçramaktan ve bizlere telefon etmekten onlarda bezdi. Yolun ters olması konusu ile beraber onu da yazdık ama cevap verilmiyor. Cezalandırılmış bir durum gibi görmek istemiyorum ama buna mutlaka çözüm bulunmalı.

"BAĞIŞÇI İŞADAMI ANLAŞMAYA UYMADI”

Düğün Salonu uzun zamandır bekliyor. Yapımını bir işadamımız üstüne aldı. Belli bir zaman verdik fakat gelinen noktada o zamana uyulmadığını görüyoruz. Üzülerek söylüyorum, özeleştiri noktasında bunlara da değinmek lazım. Köylümüz bizim itici gücümüz. Elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

"DÜĞÜN SALONU YAPIMINI BELEDİYE ÜSTLENEBİLİR”

Yılbaşından sonra eğer bağışçı işadamımız bunu devam ettirmezse belediye olarak biz üstlenip devam edeceğiz noktasındaydı… Bu konuda en son Silivri Belediye Başkanımız Özcan Işıklar ile görüştüğümüzde bugün/yarın başlayacağız görüşündeydi. Salonun devamı için yakında yeşil ışık yakacağız.

"FENERBAHÇE ÜNİVERSİTESİ ORTAKÖY’Ü DE DEĞERLENDİRMELİ”

Yıldız Teknik Üniversitesi hala planlarımızda işlidir. Bu konuda Rektör ile görüşmeyi düşünüyorum ileriki zamanda. Kendisini ziyaret ederek, ‘Burada bir yeriniz var, ne düşünüyorsunuz?’ diye sormak isterim. Fenerbahçe Üniversitesi’ni biliyorsunuz, Selimpaşa’ya konuşlanması düşünülüyor. Selimpaşa bize sınırları çok yakın bir coğrafya olduğu için Fenerbahçe Üniversitesi burada bir şeyler yapmak isterse bu bizleri çok sevindirir. Ayrıca bir Fenerbahçeli olarak bunu söylüyorum, Sezgin Beşiktaşlıdır.

"MEYDAN VE ESNAF KÜLTÜRÜNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN EKONOMİ TABANLI DÜŞÜNCELERİM VAR”

Meydan Projesi çerçevesinde ahşaptan yapılacak olan küçük küçük dükkânlar düşünmüştüm. Burada müstahsil olarak tarlalarımızda yetiştirdiğimiz belediyenin tarım projesinin desteklediği ürünleri satmayı ve insanlara teşvik etmeyi istiyorum. Özellikle kadınların meydan ve esnaf kültürüne, ahi geleneğine sahip çıkmalarının gayesini taşıyorum. Kadınlar işin içinde olursa biraz daha zarafet, incelik, nitelik kazanacaktır meydanlarımız diye düşünüyorum. Oradaki düzenlemeler hayati önem taşıyor. Azalan ticaret hacmi ile birlikte köyde bir mutsuzluk hakim. Artık sokakta yüzü gülen insan bulmak çok zor. Meydandaki düzenlemenin acil olarak hayata geçirilmesi lazım. Ülkede üç önemli şey vardır; ekonomi, eğitim ve adalet. Bunlar aksar ise insanlar çok sıkıntı çeker.”

Hazal BAŞARAN / Sevginar Sali UYGUN

 

 

 

 

 

YORUM YAP