Ortaokul öğrencilerine yönelik “Hazırbulunuşluk Uygulaması” 14 - 15 Eylül’de

Ortaokul öğrencilerine yönelik “Hazırbulunuşluk Uygulaması” 14 - 15 Eylül’de

12.09.2024 10:38:33

İstanbul geneli ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Hazırbulunuşluk Uygulaması” 14 - 15 Eylül 2024 tarihlerinde EBA üzerinden çevrim içi gerçekleşecek.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Ölçme Değerlendirme Merkezi iş birliğinde, ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “Hazırbulunuşluk Uygulaması” 14 - 15 Eylül 2024 tarihlerinde EBA üzerinden çevrim içi gerçekleşecek.
Yürütülen bu uygulama, ortaokul 6, 7 ve 8. sınıfların eğitim-öğretim biriminin başında akademik yeterliliklerini değerlendirmeyi amaçlıyor. Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İngilizce, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük gibi temel derslerden uygulanan değerlendirme sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitim platformu olan EBA üzerinden çevrim içi gerçekleştirilecek.
HAZIRLIK SEVİYESİ BELİRLENİYOR
Temel derslerdeki mevcut bilgi düzeylerini ölçmeyi amaçlayan bu uygulama, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde eksik konuların tespiti ve bu eksiklerin giderilmesine yönelik çalışmalara zemin hazırlanıyor.
14-15 Eylül tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan "Hazırbulunuşluk Uygulaması", olayların katılacağı program içi bir sistem üzerinden ücretsiz olarak sunulacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP