
Önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Metropol FM'de Silivri'nin son 15 yılını değerlendirerek, “Selami Değirmenci, Hüseyin Turan, Volkan Yılmaz ve benim dönemlerim birlikte incelendiğinde, Silivri'nin plansız büyümekten nasıl korunduğu net şekilde görülür. Bugün Bora Balcıoğlu bu mirası daha ileriye taşıyacak” dedi.
Metropol FM'de Kamil Bilici'nin sunduğu “Bir Gündem” programında konuşan önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri'nin son 15 yılını ve kentsel gelişim sürecini değerlendirdi.
Silivri'de belediye başkanlığı yapan üç isme işaret eden Işıklar, “Selami Değirmenci, Hüseyin Turan ve Volkan Yılmaz dönemlerini bütüncül okumak gerekir. Hepimiz, bu kenti koruyarak büyütmenin derdine düştük. Bugün Silivri'nin hala 6 katı geçmeyen bir yapılaşması varsa, bu bilinçli planlamaların sonucudur” ifadelerini kullandı.
“KENTİ KORUMAK, DEĞERİNİ ARTIRDI”
Silivri'nin 900 kilometrekareye yaklaşan geniş bir alana sahip olduğuna dikkat çeken Işıklar, “İstanbul'da fiili nüfus 20 milyonu bulmuşken, Silivri hâlâ planlı kalabildiyse bu başarıdır. Kiptaş hariç yüksek yapı yok, çünkü bu toprakları imara açmayarak koruduk” dedi.
Hüseyin Turan dönemindeki altyapı yatırımlarına da değinen Işıklar, “Kadir Topbaş döneminde 1 milyar TL'ye yaklaşan altyapı yatırımı yapıldı. Bu çok önemliydi ama Hüseyin Turan bunu bile anlatmadı. Ben buradan onun adına söylüyorum” ifadelerini kullandı.
“SOSYAL DAYANIŞMA, KÜLTÜREL BİRLİKTE YAŞAM ÖNCELİĞİMİZ OLDU”
Kendi döneminde sosyal belediyecilik anlayışını öne çıkardığını vurgulayan Işıklar, “Sosyal yardımı sıraya girip başı öne eğerek alınan bir şey olmaktan çıkardık. Mahalle evleri, kadın atölyeleri, çocuklar için ücretsiz forma dağıtımı, engelli merkezleriyle Silivri'yi herkesin huzurla yaşayabileceği bir kent haline getirdik. 81 ilden gelen insanları bir arada yaşatmayı başardık” dedi.
Silivri'nin kültürel zenginliğinin ekonomik zenginlikten daha önemli olduğunu vurgulayan Işıklar, “Katar'ın, Kuveyt'in parası var ama kültürü yok. Biz kültürle zenginleştik” yorumunda bulundu.
“TARIM VİZYONU İLE GELECEĞE YATIRIM YAPTIK”
Silivri'nin tarım potansiyeline de dikkat çeken Işıklar, “416 kilometrekare birinci sınıf tarım arazimiz var. İstanbul'un 20 milyona yaklaşan nüfusu ayda milyonlarca kilo sebze tüketiyor. Biz bu ihtiyaca 30 dakikalık mesafedeyiz. Gümüşyaka'da kurduğumuz Tarım Üretim ve Araştırma Merkezi ile Silivri'yi üretim üssüne çevirdik” dedi.
Tarım Lisesi projesini de hatırlatan Işıklar, bu lisenin ambalajlama, lojistik, üretim planlaması ve pazarlama eğitimleriyle sadece çiftçi değil, tarım girişimcisi de yetiştirdiğini ifade etti.
“BU BİR VİZYON MESELESİDİR”
Silivri'nin gelecek vizyonunun günübirlik politikalarla değil, uzun soluklu stratejik planlamalarla kurulabileceğini söyleyen Işıklar, “Bu işler 50 yıllık vizyonlarla olur. Ben Hüseyin Turan'dan devraldım, üzerini inşa ettim. Şimdi Bora kardeşimiz de bu mirası daha ileriye taşıyacaktır. Silivri, tarım ve kentleşmede Türkiye'ye örnek olacak bir noktadadır” şeklinde konuştu.
Haber MERKEZİ