Özel Eğitim Sergisi beğeni topladı

Özel Eğitim Sergisi beğeni topladı

20.05.2024 12:28:16

Çağrıbey Ortaokulu öğrencileri, Dünya Engelliler Haftası'nda Özel Eğitim Sergisi düzenledi.

Çağrıbey Ortaokulu öğrencileri, 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. "Sevgiyle kucaklaşıp engelleri aşalım.” sloganıyla yola çıkan öğrenciler, özel eğitim sınıfıyla birlikte hazırladıkları ürünleri sergilediler.
Sergide, özel eğitim öğrencilerinin el emeği göz nuru eserleri sergilendi. Boyama, resim, el işi ve diğer el sanatları ürünlerinin yanı sıra, teknoloji tasarım dersi kapsamında yapılan çalışmalar da dikkat çekti. Serginin açılışı, okul yöneticileri, öğrenciler ve veliler tarafından coşkuyla karşılandı.
Okul Müdürü Erhan Yaman, serginin hazırlanmasında emeği geçen özel eğitim sınıfı öğretmenlerine, Teknoloji Tasarım öğretmenine ve öğrencilere teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin engelli bireylerin toplumda daha fazla görünür olmasına ve kabul görmesine katkı sağladığını belirtti.
Dünya Engelliler Haftası vesilesiyle düzenlenen bu etkinlik, öğrenciler arasında dayanışma ve empati duygularının pekiştirilmesine katkı sağlarken, toplumda engelli bireylere karşı farkındalık oluşturma amacına da hizmet etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP