Özgür Özel geldi, Berker Esen gitti

Özgür Özel geldi, Berker Esen gitti

6.11.2023 13:21:30

Özgür Özel, CHP'nin yeni Genel Başkanı olurken, Silivri İlçe Başkanlığı koltuğu Berker Esen'in Parti Meclisine seçilmesi nedeniyle yeni sahibini arıyor.
CHP'nin genel başkanlık değişikliği ile sonuçlanan kurultayında Silivri İlçe Başkanı Berker Esen de Parti Meclisine aday olarak seçildi. CHP'nin Genel Merkez kademesinde esen değişim rüzgarı, CHP İlçe Başkanlığına da sirayet etti. Parti Meclisindeki görev nedeniyle Esen'in Silivri İlçe Başkanlığı görevinden ayrılması sonrasında yerine gelecek yeni isim ilçedeki siyasi kulislerinin en çok konuşulan yeni konusu oldu.
CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, hafta sonu düzenlenen CHP Kurultayında Parti Meclisine aday oldu ve seçildi.
“CHP'NİN BANA KAZANDIRDIKLARI SAYMAKLA VE YAZIYA DÖKMEKLE BİTMEZ”
Parti Meclisine aday olduktan sonra yazılı bir açıklama paylaşan Esen, duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Kıymetli örgütüm, değerli Silivrili hemşerilerim, saygıdeğer basın mensupları! Babaevi olarak gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü'nün kapısından içeri ilk girdiğim andan beri karşılıklı saygıdan, yoldaşlıktan, sevgi ve güler yüzden başka hiçbir şey ile karşılaşmadım. Bu örgütün kapısından içeri ilk girdiğimde siyasete dair düşünceleri yeni oluşmaya başlayan bir bireydim. Bugün ise örgütümüz tarafından İlçe Başkanlığı görevine layık görülmüş; evli ve bir kız çocuğu babası, siyasi olarak bilgi birikimi oluşmuş, gençlik yaşlarının sonlarında olan bir bireyim. Ben bu partiyle büyüdüm ve bu partinin öz evladıyım. Demek istediğim odur ki; Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü'nün bana kazandırdıkları saymakla ve yazıya dökmekle bitmez.
Sizlere bu açıklamayı; gençliğimde bana siyasi ve manevi olarak büyük bir etkisi olan partim Cumhuriyet Halk Partisi'nden Parti Meclisi Adayı olarak yaptığımı ifade etmek isterim.
“UMUDUMU HİÇBİR ZAMAN KESMEDİĞİM PARTİM İÇİN BANA DAHA DA FAZLA UMUT KAZANDIRAN DEĞİŞİM RÜZGARI OLDU”
Gençlik Kolları Başkanlığı zamanlarında bu parti için uykusuz kalmış, bu partinin cefasını çekmiş, bayrağını pankartını asmış kısacası partinin mutfağında yetişmiş bir kardeşiniz olarak Cumhuriyet Halk Partisi mücadelesi verirken hayatına kısmen geç başlamış, partimizin başarısını ve menfaatini her türlü kişisel çıkarın önüne koyan ve İlçe Başkanı olarak halen aktif mücadele eden bir kardeşiniz, yol arkadaşınız olarak bu kararı almamın en önemli sebebi olan umudumu hiçbir zaman kesmediğim partim için bana daha da fazla umut kazandıran değişim rüzgarı oldu.
“İLÇEME, PARTİME VE ÜLKEME DAHA YARARLI OLABİLMEK ADINA PARTİ MECLİSİ ADAYI OLDUĞUMU BELİRTMEK İSTİYORUM”
Ben partimizde esen bu değişim rüzgarından, Türkiye genelinde alnımızın akıyla çıkacağımızı düşünüyor ve bu yüzden ilçeme, partime ve ülkeme daha yararlı olabilmek adına Parti Meclisi Adayı olduğumu belirtmek istiyorum. Bunu daha iyi bir Türkiye ve daha iyi bir CHP için istiyorum.
“PM'YE TÜM TÜRKİYE'DE CHP ÖRGÜTLERİNİN MUTLAK BAŞARISINI SAĞLAMAK İÇİN TALİBİM”
Ve size söz veriyorum,
Parti meclisi adayı olmam demek değildir ki; ben doğup büyüdüğüm, sokaklarında sayısız anı biriktirdiğim ve çarşısından esnafa ve hemşerilerimize selam vererek yaşadığım Silivri'mizde örgütümüzün verdiği mücadeleden elimi ayağımı çekeceğim. Aksine bu göreve, ilçemizin mücadelesini genel merkezimizde desteklemek, genel merkez imkanlarıyla daha yüksek bir noktaya taşımak ve sadece Silivri'de değil, tüm ilçelerde, tüm İstanbul'da, tüm Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerinin mutlak başarısını sağlamak için talibim.
Nasıl ki Silivri'mizde çalınmadık kapı girilmedik sokak bırakmadıysam parti meclisi üyesi olarak da iktidar için, sosyal demokrasi için yurdun dört bir yanında aynı azim ve kararlılıkla çalışacağım.
Ben parti meclisine; gençliğin dinamizmini genel merkeze yansıtmak, gençliğin daha fazla politize olması ve partimizin ana kademe politik süreçlerinde daha fazla katkı sağlayabilmesi, partimizin pırıl pırıl gençlerinin bayrak asmak için işgücünden daha fazlası olduklarını haykırmak için adayım.
Ben parti meclisine; gençliğe sadece bir yaş aralığı olarak bakılan onca yılın ardından artık partimizin yüzünü gençlere çevirmesini sağlamak ve bu uğurda çalışmak için adayım.
Ben parti meclisine; 2024 yerel seçimlerinde Silivri'yi ve en az 30 İstanbul ilçesini kazandırmak, İstanbul Büyükşehir Belediyemizdeki iktidarın devamını meclis çoğunluğuyla birlikte sağlamak ve ardından 2028 seçimlerinde tüm Türkiye'de iktidarın yolunu açma uğrunda mücadele etmek için adayım.
“TÜM İSİMSİZ KAHRAMANLARA TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİYORUM”
Bu duygu ve düşünceler ile Silivri İlçe Başkanlığı Binası'nın kapısından içeri girdiğim andan itibaren benden güler yüzünü, iyi niyetini ve desteğini eksik etmeyen tüm yol arkadaşlarıma, tüm parti büyüklerime, tüm isimsiz kahramanlara teşekkürü borç biliyorum.
Bu yolda, örgütünüzün bağrından kopmuş bu genç kardeşinizi destekleyeceğinizi ve yarı yolda bırakmayacağınızı adım gibi biliyorum. Çünkü örgütlü mücadele var ise; CHP var.
Yaşasın örgütlü mücadelemiz, yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!”
ESEN, CHP'NİN YENİ PARTİ MECLİSİNDE
466 oy ile Parti Meclisine seçildikten sonre Esen ikinci bir açıklama yaparak şunları ifade etti: “Örgütümüzün ve kurultay delegelerimizin desteğiyle az önce Parti Meclisi Seçimi'nden çıkan sonuca göre Parti Meclisi Üyesi seçildiğimi sizlerle paylaşmaktan onur duyarım.
Parti meclisi seçimi başlamadan 2 saat öncesinde adaylığımızı açıklamamıza, hiçbir kapsamlı çalışma yapmamamıza rağmen beni Parti Meclisi Üyeliği'ne layık gören Cumhuriyet Halk Partisi örgütlerimize ve kurultay delegelerimize çok teşekkür ediyorum.
2024 yerel seçimlerindeki parti hedeflerimiz ve 2028'deki iktidar yolunu arşınlamamız için şimdi her zamankinden daha fazla çalışma vakti.
Gençliğe yer verin, iktidara gidelim anlayışımızdan asla ve asla taviz vermeyeceğimi kuvvetle ifade etmek isterim.
Bu göreve gelmemde yılmak bilmeden çalışan yuvam olarak gördüğüm, ailem olarak gördüğüm Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Örgütü'me, Türkiye'nin her bir yanındaki Cumhuriyet Halk Partililere ve kurultay delegelerimize çok teşekkür ediyorum.”
CHP'NİN YENİ PARTİ MECLİSİ
CHP'nin Parti Meclisi şu şekilde oluştu:
-Gökhan Zeybek
- Özgür Karabat
- Bedirhan Berk Doğru
- Ozan Işık
- Deniz Yücel
- Gamze Taşcıer
- Murat Bakan
- Suat Özçağdaş
- Cem Aydın
- Baki Aydöner
- Ensar Aytekin
- M. Gül Çiftci Binici
- Selin Sayek Böke
- Canan Taşer
- Pınar Uzun Okakın
- Mahir Yüksel
- Erhan Adem
- Burhanettin Bulut
- Ecevit Keleş
- Ali Abbas Ertürk
- Hikmet Erbilgin
- Ali Haydar Fırat
- Bülent Nuri Çavuşoğlu
- Hüseyin Yaşar
- Berker Esen
- Ulaş Karasu
- Müslim Sarı
- Deniz Yavuzyılmaz
- Zeliha Aksaz Şahbaz
- Özgür Ceylan
- Hikmet Yalım Halıcı
- Erbil Aydınlık
- Sevgi Kılıç
- Yalçın Görgöz
- Orhan Sarıbal
- Turgay Özcan
- Melisa Uğraş
- Mehmet Tüm
- Ali Haydar Hakverdi
- Mehmet Necati Yağcı
- Sinem Kırçiçek
- Mustafa Sezgin Tanrıkulu
- İsmail Atakan Ünver
- Semra Dinçer
- Nevaf Bilek
- Hüseyin Can Güner
- Ahmet Hakan Uyanık
- Bora Terzi
- Ertan Akbaba
- Dursun Bulut
- Oğuz Kaan Salıcı
- Şengül Yeşildal
- Emin Umut Dikili
- Eylem Ertuğ Ertuğrul
- Sinan Adıyaman
- Mustafa Adıgüzel
- Erdal Aksünger
- Murat Çan
- Veli Özdemir
- Necdet Saraç
Bilim Kültür Sanat Platformu Üyeleri
- Yankı Bağcıoğlu
- Yalçın Karatepe
- Volkan Demir
- Baran Bozoğlu
- İlhan Uzgel
- Gülşah Deniz Atalar
- Fethi Açıkel
- Gökçe Gökçen
Yüksek Disiplin Kurulu Üyeleri
- Ayça Akpek Şenay
- Esin Fatma Temel
- Hümeyra Akkuş Sandıkcı
- İsmail Emre Telci
- Ekincan Aksoy
- Özkan Tice
- Aysemin Gülmez
- Deniz Çakır
- Süleyman Bülbül
- Deniz Demiröz
- Nurdan Yücal
- Turan Taşkın Özer
- Ali Balta
- Özgür Sağlam
- Remzi Kazmaz

 

YORUM YAP