Pamuk’tan parsel satışlarının iptal açıklaması

Pamuk’tan parsel satışlarının iptal açıklaması

9.09.2024 12:01:08

Cuma günü tekrar Silivri Belediye Meclisinde gündeme gelen T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Silivri'de satışa çıkardığı parsellerin iptal edilip edilmediği konusunda zaman Sami Barlas'ın açıklamasını haklı çıkardı.
Silivri'de parsel satışlarının iptal edilip edilmediği konusunda yaşanan belirsizlik, geçtiğimiz hafta Cuma günü yapılan Silivri Belediye Meclis Toplantısı'nda tekrar gündeme geldi. T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Silivri'de satışa çıkardığı parsellerin durumu üzerine yapılan tartışmalar, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ekrem Pamuk'un açıklamalarıyla netleşti. Son meclisten bir gün önceki AK Parti'li Sami Barlas tarafından satışın iptal edildiği açıklanmasına rağmen, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu meclis toplantısında satışın henüz tamamen iptal edilmediğini belirterek girişimlerinin sürdüğünü dile getirdi ve AK Partili meclis üyelerini bu konuda aktif olmaya çağırdı.
Cuma günkü meclis toplantısında, AK Parti Grup Sözcüsü Celalettin Yazıcı da konunun hala değerlendirme sürecinde olduğunu belirtti. Nihayetinde, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, Cumartesi günü yaptığı açıklamayla parsel satışlarının tamamen iptal edildiğini duyurdu. Pamuk, bu kararın hükümetin halkın taleplerine verdiği önemin bir göstergesi olduğunu vurguladı ve şu ifadeleri kullandı:“İlçe başkanlığı olarak siz değerli halkımızın isteklerini ilk günden itibaren duyurmak için kurumlarımızla istişare içinde olduk ve olmaya devam edeceğiz. Girişimlerimiz sonucunda, T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'mızın Silivri'de satışa çıkardığı parsellerin tamamının iptal edilmesi kesinlik kazanmış ve müzayede sitesinden satışlar geri çekilmiştir. Böylece hükümetimiz, vatandaşlarımızın taleplerine kayıtsız kalmamış ve gerekli adımları atmıştır.”
Pamuk, açıklamasının sonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Bölge Milletvekili Seda Gören Bölük ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Maliki Ejder Batur'a teşekkür ederek, vatandaşların taleplerini karşılamak için çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

 

Sevginar SALİ

YORUM YAP