Sevginar Sali

Pamuk’un ellerine sağlık!

Hafta başında eğitim-öğretim yılı başladı ama biz bu alandaki ülkemizin temel ihtiyaçlarını derinden etkileyen sorunlar yerine siyasetteki güç kapışmasını konuşmak zorunda kaldık. Tıpkı Narin'i hayattan kopartan akıl almaz, vicdanlara sığmaz olayın gerçek yüzü yerine faillerin hangi partiden olduğu gibi… Bir yanda eğitim, bir yanda insanlığımız can çekişiyor ama siyaset her şeyin üstünde kendi çıkarlarını konuşturuyor.
Yeni eğitim-öğretim yılı açılışına saatler kala yeni görev yeri tebliğ edilen İbrahim Hakkı Damat Bey, ülkemizin neresine atanırsa atansın karşılaşacağı sorunlarla boğuşurken, AK Parti İlçe Başkanından aldığı “Gelin, ne yapabiliriz, yüz yüze konuşalım” davetini bir adım sonrasını düşünse “Benim dertlerim bana yetiyor, kalsın” diyebilirdi. Devlet memuru olduğu ve konuşamadığı için tahmin yürütüyorum... Konuşabilse de, malum, güzel ülkemizde herkes her bildiğini, her vakit söyleyemiyor ne yazık ki!
AK Parti ziyaret fotoğrafı ile “Milli Eğitim bizde” mesajını kamuoyuna verme fırsatını değerlendiren AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk, Müdür Bey'in de kendi başına nasıl bir iş açtığına pişman olmuştur diyemiyorum. 40 yılda bir gündeme gelebildikleri bir mevzu oldu. Artık reklamın iyisi, kötüsü kısmına takılmamaları doğal.
Silivri kamuoyuyla tanışma fotoğrafını AK Parti İlçe Başkanlığında vermiş olmasının yarattığı hoşnutsuzluk dalgasını telafi etmek için olsa gerek İlçe Milli Eğitim Müdürü, bizzat Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nu okulların açılışı dolayısıyla gerçekleştirilecek çelenk sunma törenine davet eder. Ama gelin görün ki hesap edemediği Başkan Bey'in kuruluş yıldönümü vesilesiyle meydanda evvelinde CHP ile boy gösterme durumudur.
İlçe Milli Eğitim Müdürleri, AK Parti iktidarından bu yana siyasi bağlılıklarına dair zerre kuşkuya yer bırakmadılar. Bırakan da zaten kızağa alındı, ne görev ne yetki gördü. Çelenk töreni gününde, son CHP'linin alanı terk ettiğine emin olana kadar kendi törenine gelmeyen Müdür Bey'in çekinceleri, okul programı paylaşımında Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu isminin anılmaması ile kamuoyunda patlama noktasına geldi. Paylaşım ile ilgili Müdür Bey'in “Belediye Başkanının adına yer verilmesin” diye bir talimatı yüksek ihtimal yoktu. Hatta önceki dönemde de Milli Eğitimin, Cumhur İttifakı Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın adını da yazmadığı zamanlar oldu. Volkan Bey, ittifak zarar görmesin diye önceki Milli Eğitim Müdürlerinin AK Parti yandaşlığını tolere etti. Ancak şartlar değişti ve Başkan Balcıoğlu'nun bu anlayışı gösterecek bir durumu yoktu. Başkan Bey gösterse, tabandan ve hatta eğitim camiasından gelen tepkilere kayıtsız durulamazdı. Kaldı ki bu siyasi kozla AK Parti taraftarları, CHP'li Belediye Başkanını yok saymayı amaçlarken, tabanında ciddi bir konsolidasyona; yaptıkları haksızlıkla mağduriyeti oluşan Balcıoğlu'na ummadığı desteğin oluşmasını sağladılar.
Özetle, Ekrem Pamuk, Milli Eğitimin kendilerinde olduğunu hissettirmeye çalışırken, Silivri'nin CHP'de ve gerekirse karşılarında olabileceğini ortaya koyan bir tablonun oluşmasının fitilini ateşledi.
Milli Eğitim Müdürü, belediye başkanı ile aralarında gelişen durumdan rahatsız, tahmin ediyorum. AK Partili olmak dışında kendisine bir yol tanımayan sisteme CHP'nin karşı çıkması ise yetmez; şartları değiştirmeye potansiyelini harekete geçirmek zorunluluğu ortada. Pamuk'un kalkıştığı gövde gösterisi, rakiplerinin güç devşirmesine yol açmış olarak gündemde.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat'ı, yeni görev yerinin ilk günlerinde siyasi kurbana çeviren gelişmeler zincirinden Başkan Bora Balcıoğlu, el yordamıyla kahramanlaşarak çıktı. AK Parti İlçe Başkanı Ekrem Pamuk'un ellerine sağlık!

 

YORUM YAP