Proje kapışması mı, iş birliği mi?

Proje kapışması mı, iş birliği mi?

22.07.2024 11:36:40

Ülke gündemine yansıyan Kadınlar Plajı'nın kapatılmasının ardından, Selimpaşa'da yapılacak yeni sahil yatırımının Valilik mi yoksa Silivri Belediyesi'nin baskısıyla İBB aracılığıyla mı hayata geçirileceği merak uyandırdı.
Yeni Silivri Belediye yönetiminin, öncekiler tarafından Selimpaşa Kadınlar Plajını ‘ideolojik' gerekçelerle kapattıkları suçlamaları üzerine artan gerilimin ardından önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ile görüştü. Valiliğin Kadınlar Plajını tekrar açmak ve halk plajı yatırımını hayata geçirme kararlılığı ile sahaya inmesi Silivri Belediyesi'nin baskısıyla İBB'nin de Selimpaşa Sahil Şeridi ile ilgili hazır projelerinin olduğunu anımsamasına yol açtı. Selimpaşa sahili, proje kapışmasına mı işbirliğine mi sahne olacak zaman gösterecek.
GÜL, SELİMPAŞA SAHİLİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU
İstanbul Valisi Davut Gül, 21 Temmuz 2024 Pazar günü mesaisinde Silivri'deydi. Selimpaşa'da sahil şeridinde incelemeler yapan Vali Gül, plajlarda denetimlerde bulunarak bilgi aldı. Vali Gül'e, Vali Yardımcısı Ahmet Süheyl Üçer ve Silivri Kaymakamı Tolga Toğan'ın izinde olması nedeniyle vekaleten Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş eşlik etti.
KADINLAR VE HALK PLAJI PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLECEK
Geçtiğimiz hafta da İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Süheyl Üçer, Silivri'ye gelerek Kaymakamlıkta bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Silivri Belediyesi'nin yeni yönetimi tarafından kapatılan, önceki dönem yönetiminin hizmete açtığı Selimpaşa Kadınlar Plajı'nın yeniden oluşturulması ve buna ek olarak bölgede 100-150 şezlong kapasiteli bir Halk Plajı yatırımı yapılması konuları ele alındı.
YILMAZ, GÜL'E PLAJ KONUSUNU AKTARDI
Haziran ayı başında Selimpaşa Kadınlar Plajı'nın kapatılmasından sonra, önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül ile görüşerek süreç ve talepler hakkında bilgi verdi.
VALİLİK YER TAHSİSİNİ ALDI
Öğrenildiğine göre İstanbul Valiliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yer tahsisini aldı. Selimpaşa'da Kadir Has Üniversitesi önünde, Demirören Sitesi ve Dere arasında kalan toplamda 14 bin 2 metrekare alanda İçişleri Bakanlığı'nın “Plajlar Halkındır” uygulaması çerçevesinde bir bölümü kadınlara özel olmak üzere halk plajını hayata geçirmeyi planlıyor.
İŞLETMELER İLE İLGİLİ TESPİT VE TOPLANTI TALİMATI
Vali Yardımcısı Ahmet Süheyl Üçer'in hafta içi ziyaretinden sonra İstanbul Valisi Davut Gül de Pazar günü Selimpaşa'ya gelerek yerinde incelemelerde bulundu. Gül'ün, “Plajlar Halkındır” projesini hayata geçirecekleri alandaki işletmelerin hukuki durumuyla ilgili tespit yapılması ve Silivri Belediyesi yetkililerinin de katılacağı bir toplantı düzenlenmesi talimatı verdiği öğrenildi.
SİLİVRİ BELEDİYESİ, İBB ARACILIĞIYLA HAREKETE GEÇTİ
Valiliğin projesi gündeme geldikten sonra Silivri Belediyesi'nin de İBB aracılığıyla sürece müdahil olmak üzere harekete geçtiği öğrenildi. İBB'nin bölge ile ilgili projesi olduğu bilgisi Valiliğe aktarılacak. Hangi kurumun yatırımını hayata geçireceği, bir işbirliği mümkün olup olmayacağı konusu ilgi odağı oluşturdu.

 Sevginar SALİ

 

 

YORUM YAP