“Ranta uzak, halka yakın olmak önceliğimiz”

“Ranta uzak, halka yakın olmak önceliğimiz”

11.10.2024 19:10:45

Yeni Mahalle'de Yaşam Parkı açılışında konuşan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “Benim için belediyecilik, insana dokunmaktır. Şehri yalnızca binalarla değil, insanlarımızın mutluluğu ile inşa etmek esastır. Belediyecilik, yalnızca yollar ve binalar yapmak değildir; aynı zamanda halkımıza huzur, çocuklarımıza güvenli oyun alanları, annelerimize rahat nefes alabilecekleri mekanlar sunmaktır. Bizim için ranta uzak, halka yakın olmak en büyük önceliktir” dedi. site 2_27
Yeni Mahalle'ye Yaşam Parkı kazandırıldı. Parkın açılışı 11 Ekim 2024 tarihinde Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, protokol üyeleri, Yeni Mahalle Muhtarı Müslüm Üstün ve bölge sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılış töreni Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
ÜSTÜN, MAHALLE SAKİNLERİ ADINA TEŞEKKÜR ETTİ
Yeni Mahalle Muhtarı Müslim Üstün, açılışta yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Silivri yeni mahallede ikinci parkımızın. Yaşam Parkımızın açılış törenine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Kıymetli başkanım, çocuklar sizi o kadar seviyor ki ilk yatırımınızı park olarak yaptınız. Mahallem, şahsım adına sizlere çok teşekkür ediyoruz. Yeni Mahallemize yeni yatırımların devamı gelsin inşallah. Bugün Dünya Kız Çocukları Günü münasebetiyle tüm evlatlarımızı selamlıyor, gözlerinden öpüyorum.
“BUNDAN SONRA YAPILACAK YENİ PARKA NARİN GÜRAN İSMİNİ VERELİM”
Başkanım, bundan sonra yapacağınız parka, siz de uygun görürseniz, yakın zamanda katledilen Narin Güran, kızımızın adını verelim.
“EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜRLER”
Tekrardan bu parkın yapımında başta başkanım olmak üzere emeğe geçen bütün belediye personelimize teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun.”
BALCIOĞLU: BÖLGEDEKİ PARK İHTİYACINI HIZLICA GİDERMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ
Çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, açılışta duygu ve düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bugün burada, Yeni Mahalle'mize kazandırdığımız Yaşam Parkı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Bu park, yalnızca bir yeşil alan değil; bu bölgenin gerçekten ihtiyaç duyduğu bir proje. "Silivri Birlikte Güzel" diyerek, bu şehri hep birlikte daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugün açılışını yaptığımız bu park da, işte bu büyük hedefin bir parçası. Çünkü hemşehrilerimizden gelen talepler doğrultusunda bu bölgede bir park ihtiyacı vardı ve bunu hızlıca gidermenin mutluluğunu yaşıyoruz.
“YEŞİL ALAN VE PARK KONUSUNU ÇOK ÖNEMSİYORUM”
Yeşil alan ve park konusunu inanın çok önemsiyorum. Parklar şehirlerin nefes alma ve dinlenme alanlarıdır. Parklar, bir şehrin sağlıklı gelişiminin ve insanların mutluluğunun temel göstergelerinden biridir.
“BU ŞEHRİ HER GEÇEN GÜN DAHA DA GÜZELLEŞTİRMEK TEMEL PRENSİBİMİZ”
Güzel bir söz vardır: “İşleyen demir ışıldar.” İşte biz de çok çalışmanın ve üretmenin önemine inanıyoruz. Hemşerilerimize hizmet etmek, bu şehri her geçen gün daha da güzelleştirmek, benim ve yol arkadaşlarımın en temel prensibidir. Ve inanın, çalıştıkça enerjimiz artıyor. Çünkü biz biliyoruz ki, Silivri'nin çocukları eşit olacak, özgürce oynayacak ve en güzel imkanlarla büyüyecek.
İMAMOĞLU'NUN SELAMLARINI İLETTİ
Bugün burada ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'nun en içten selamlarını ve sevgilerini de sizlere iletmek istiyorum. Kendisiyle her zaman olduğu gibi omuz omuza vererek, Silivri'miz ve İstanbul'umuz için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ekrem Başkanımızın da dediği gibi, hep birlikte daha güçlü, daha güzel bir Silivri ve İstanbul için kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz.
“RANTA UZAK, HALKA YAKIN OLMAK ÖNCELİĞİMİZ”
Benim için belediyecilik, insana dokunmaktır. Şehri yalnızca binalarla değil, insanlarımızın mutluluğu ile inşa etmek esastır. Belediyecilik, yalnızca yollar ve binalar yapmak değildir; aynı zamanda halkımıza huzur, çocuklarımıza güvenli oyun alanları, annelerimize rahat nefes alabilecekleri mekanlar sunmaktır. Bizim için ranta uzak, halka yakın olmak en büyük önceliktir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi: "Millete efendilik yoktur, hizmet vardır." Biz de bu düsturla hareket ediyor, sizlere hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Her kararı sizlerle birlikte alıyor, Silivri'yi hep birlikte geleceğe taşımak için çaba sarf ediyoruz.
YAŞAM PARKI'NIN FİZİKİ ÖZELLİKLERİ
Bugün açılışını yaptığımız Yaşam Parkı, Silivri'nin yeni nefes alma noktası olacak. Çocuklarımız burada özgürce koşup oynayacak, ailelerimiz huzurla dinlenecek ve herkesin keyifle vakit geçireceği bir yaşam alanı haline gelecek. 850 metrekarelik bu alanda, 165 metrekare sert zemin ve 400 metrekare yeşil alan, ağaçlarla donatıldı. 130 metrekarelik çift kuleli oyun alanı ise çocuklarımızın mutluluğu için özenle tasarlandı. Ayrıca, spor yapmak isteyen hemşerilerimiz için üçlü fitness aletleri grubunu parkımıza ekleyerek, sağlıklı ve aktif bir yaşamı teşvik ediyoruz. Dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek isteyenler için de oturma ve piknik alanlarını modern kent mobilyaları ile donattık.
“SİLİVRİ'NİN TÜM ÇOCUKLARI, ADİL İMKANLARA SAHİP OLACAK, GÜZEL KOŞULLARDA BÜYÜYECEK”
Bu şehirde yaşayan her bir çocuk, benim için kendi evladım gibidir. Hiçbirini birbirinden ayırmıyorum ve hepsinin mutluluğu, geleceği için en iyisini istiyorum. Silivri'nin tüm çocukları, eşit olacak, adil imkanlara sahip olacak ve en güzel koşullarda büyüyecekler. Bugün açılışını yaptığımız bu park da onların özgürce oynayıp, neşe içinde büyümeleri için tasarlandı. Bizim en büyük zenginliğimiz, çocuklarımızın gözlerindeki ışıltı ve yüzlerindeki tebessümdür. Onların sağlıklı, mutlu ve özgür bireyler olarak yetişmesi için çalışmaya devam edeceğiz.
“8 PROJEYİ TAMAMLADIK, 12 YENİ PARK PROJE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
Biz bu şehri daha yeşil, daha yaşanabilir bir hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bugüne kadar 8 projeyi başarıyla tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk. Ancak yalnızca bu projelerle yetinmiyoruz. Değirmenköy, Gümüşyaka, Kavaklı, Piri Mehmet Paşa, Selimpaşa ve Yeni Mahalle'de 12 yeni park projemizin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Bu projeler tamamlandığında, Silivri'mize daha fazla yeşil alan, daha çok park ve spor sahası kazandırmış olacağız.
Tabi ki bu kadarla bitmeyecek! Beyciler, Çeltik ve Gümüşyaka mahallelerinde 3 yeni park projemiz daha bulunuyor ve bu projelere çok yakında başlamayı hedefliyoruz. İnşallah, önümüzdeki günlerde Kavaklı'daki parkımızın açılışını da hep birlikte yapacağız. Böylelikle toplamda 23 park ve yeşil alan düzenlemesini tamamlayarak Silivri'yi daha yeşil bir geleceğe kavuşturacağız.
“19 SPOR SAHASI HEDEFİMİZ VAR”
Gençlerimiz için de büyük adımlar atıyoruz. 19 spor sahası hedefimiz var. Gençlerimizin zamanlarını ekran başında değil, spor sahalarında geçirmelerini sağlamak için 8 yeni saha inşa edeceğiz. Bununla birlikte, eskimeye yüz tutmuş 11 spor sahasını da yenileyip modernize ederek halkımızın hizmetine sunacağız.
“YENİ YAŞAM ALANLARI KAZANDIRACAĞIZ”
Bu çalışmalarımız tamamlandığında, çocuklarımızın neşeyle oynayacağı, gençlerimizin spor yapacağı ve ailelerimizin huzurla vakit geçireceği yaşam alanlarını Silivri'mize kazandırmış olacağız. Çünkü biz, Silivri'mizin daha güzel, daha yaşanabilir bir şehir olmasını istiyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.
“DAHA YEŞİL, DAHA YAŞANABİLİR BİR SİLİVRİ”
Birlikte başardık, birlikte daha da fazlasını başaracağız. Daha yeşil, daha yaşanabilir bir Silivri için hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Ve biliyorum ki, birlikte durduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok.
Bu park, hepimize hayırlı olsun. Çocuklarımızın neşesiyle, annelerimizin huzuruyla dolu bu güzel alan, Silivri'mizin en değerli köşelerinden biri olacak.
Hepinize katılımınız için teşekkür ediyor, parkımızın tadını çıkarmanızı diliyorum.”
Konuşmanın ardından parkın açılışı coşku içinde çocukların katılımıyla gerçekleştirildi.
Sevginar SALİ

 

YORUM YAP