Saadet Partisi’nden Büyük Ortadoğu Projesi’ne tepki

Saadet Partisi’nden Büyük Ortadoğu Projesi’ne tepki

19.07.2024 10:31:19

Saadet Partisi, Silivri de dahil Türkiye genelinde, Gazze'ye ses olmak ve Büyük Ortadoğu Projesi'ne tepki için sesini yükseltti.

Saadet Partisi, eş zamanlı olarak düzenlediği basın açıklamasıyla Büyük Ortadoğu Projesi'ne karşı tepkisini dile getirdi. Parti temsilcileri ve destekçileri, Gazze'ye ses olmak ve ihanetin belgesi olan Büyük Ortadoğu Projesi'ne dur demek amacıyla meydanlarda toplandı.
“KADİM COĞRAFYAMIZ TEHDİT ALTINDA”
Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Aziz ve muhterem milletimiz… İhanetin ve zulmün belgesi, Büyük Ortadoğu Projesi'ne dur demek ve Gazze'ye ses olmak için bugün bu meydanda toplandık. Güzel ülkemiz Türkiye'mizin de içinde bulunduğu kadim coğrafyamız, uzun bir süredir şeytani bir projeden dolayı türlü savaşlar, iç karışıklıklar ve büyük buhranlarla karşı karşıya kalmıştır. Küresel emperyalizmin paydaşları olan Batılı ülkeler, iki kutuplu dünya düzeninin çökmesinden sonra kendilerine yeni bir düşman ve yeni bir proje buldular. Adına da ‘Büyük Ortadoğu Projesi' dediler. Siyonistler, bu plan gereğince, sapkın inançlarının karanlığında, Büyük Ortadoğu Projesi'ni hayata geçirerek Arz-ı Mevud'a ulaşmayı, böylece tüm dünyayı kendisine köle yapmak istiyorlar. Bu plan dahilinde; Suriye, Libya, Afganistan, Irak ve Yemen başta olmak üzere 22 İslam ülkesinin sınırları doğrudan tehdit altında.”
PROJENİN YIKICI ETKİLERİ
Açıklamada, projenin etkileri ve sonuçlarına da değinildi: “Etnik ve mezhepsel farklılıklar, düşmanlık sebebine dönüştürüldü. Bu hedefe ulaşmak için iç savaşlar çıkartıldı. Müslüman toplumlar tefrikaya düşürüldü… Bunun neticesinde milyonlarca Müslüman vahşice katledildi, kadim coğrafyamızın güzel şehirleri harabeye döndü, büyük göç akınları başladı… Suriyeli Aylan Bebeğin kıyıya vurmuş cesedi hâla gözlerimizin önünde. Babasının gözleri önünde öldürülen Muhammed Durra'nın çığlıkları hâla kulaklarımızda. Irak Ebu Gureyb Hapishanesinde, Amerikan askerleri tarafından kirletilen Müslüman kızların kahrını, acılarını hâla yüreğimizde hissediyoruz…”
GAZZE'DEKİ VAHŞET VE SOYKIRIM
Gazze'de yaşanan son olaylara da vurgu yapılan açıklamada, “7 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen vahşi soykırım sonucunda Gazze'de 40 binden fazla Filistinli kardeşimiz şehit oldu. 100 binin üzerinde ise yaralımız var. Daha 1 aylık olmayan bebekler, henüz okula başlamamış çocuklar katledildi; mülteci kamplarına sığınan yaşlıların ve kadınların üzerine hunharca bombalar yağdırıldı. Camiler, yardım konvoyları, ambulanslar, hastaneler, kamplar, çadırlar bombalandı. Bitmedi zulümleri… Gazze, hâla aç.. Gazze, hâla susuz.. Gazze, hâla acı içinde.. Gazze, hâla yanıyor..” ifadeleri kullanıldı.
BİRLİK VE BERABERLİK ÇAĞRISI
Açıklamanın sonunda, Saadet Partisi liderleri ve temsilcileri, Müslüman ülkeleri birlik ve beraberliğe çağırarak, Büyük Ortadoğu Projesi'ne karşı durmak için daha kararlı adımlar atılması gerektiğini belirttiler: “Bizler, Müslümanların son kalesi olan bu aziz toprakların, bu kadim beldenin insanları olarak; bu mel'un planı yırtıp atmak ve Büyük Ortadoğu Projesine dur demek için toplandık. Bizi, mezheplerimiz, ırklarımız ve kimliklerimiz üzerinden birbirimize düşürmeye çalışan Büyük Ortadoğu Projesine karşı direneceğiz! Biz bu oyunu bozarız! Büyük İsrail Projesini, Arz-ı Mevud planlarını, Türkiye'yi parçalama hayallerini Allah'ın izniyle yerle yeksan edeceğiz.”
Saadet Partisi'nin düzenlediği bu eş zamanlı basın açıklaması, partinin Büyük Ortadoğu Projesi'ne karşı duruşunu ve Filistin'e olan desteğini güçlü bir şekilde vurguladı. Sevginar Sali

YORUM YAP