Sağlık Sektörünün Parlayan Yıldızı: Hemşirelik Bölümü artık İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde! Sen de Geleceğin Kahramanı Ol!'

Sağlık Sektörünün Parlayan Yıldızı: Hemşirelik Bölümü artık İstanbul Rumeli Üniversitesi’nde! Sen de Geleceğin Kahramanı Ol!'

29.07.2024 14:51:39

Bu bir tanıtımdır

İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü bu yıl öğrenci alımı yapacak ve tam burslu eğitim imkanı sunulacak.

TAM BURSLU EĞİTİM İMKANI
İstanbul Rumeli Üniversitesi (IRÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde Hemşirelik Bölümü (lisans programı) bu yıl öğrenci alımı gerçekleştirecek ve tüm öğrencilere tam burslu eğitim verecektir.
İRÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, dünyada mevcut hemşire sayısının yetersiz olduğunu, bu yetersizliğin toplumun sağlık sorunlarının kontrolünü güçleştirdiğini bildirmektedir.
KÜRESEL HEMŞİRELİK BAKIMI SORUNU
Özellikle hemşirelik bakımı yetersizliğine bağlı artan sağlık sorunlarının getirdiği ekonomik yükün dünya gündeminde çözüm bekleyen konularından biri olarak gösterildiğini duyurmaktadır.
GELECEĞİN SAĞLIK EĞİLİMLERİ
İnsan ömrü uzadığı ve kronik hastalıkların da paralelinde arttığı günümüzde her sorunu hastanede çözmek mümkün değil. Bu nedenle gelecekte hastanelerin küçüleceği, uzaktan sağlığa yatırım artacağı gündemin yeni konusudur. Tele sağlığın kilit noktasının ise hemşireler olacağı rapor edildiğine göre buna hazırlanmak son derece önemlidir. İRÜ Hemşirelik Bölümü olarak yeterli niteliklere sahip hemşire mezunları ile ülkemizin hemşire açığının kapatılmasına ve bakım hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına destek sağlayacak mezunlar vereceğini belirtti.
Rumeli Üniversitesinin hemşirelik bölümü tarafından sağlık kurumları ile işbirliğine dayalı uygulamalı eğitim,toplumun gereksinimlerine odaklı hizmet sunabilecek hemşireleri yetiştirmesinin yanı sıra tüm öğrencilerine önemli kariyer fırsatı sağlayacak ve kariyerlerini şekillendirmelerine onlara yardımcı olacağının altı çizildi.
SAYIN: BİRÇOK ALANDA ÇALIŞMA FIRSATI BULACAKLAR
İstanbul Rumeli Üniversitesi Hemşirelik bölüm başkanı Prof. Dr. Yazile SAYIN, İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünü tercih eden lisans programı mezunu olacak öğrencilerin sağlık sektörünün hastaneler, eğitim kurumları, iş sağlığı, okul sağlığı, evde bakım hizmetleri, rehabilitasyon merkezleri, ilaç sektörü gibi birçok alanında çalışma fırsatı bulabileceklerini duyurdu. Ayrıca ulusal/ uluslararası öğrencilerin tercih ettiği İstanbul gibi büyük bir şehirde yer alan Üniversitemizin farklı kültürlerdeki öğrencileri ile de birlikte öğrenme fırsatı bulacaklarına dikkati çekti.
ULUSLARARASI EĞİTİM VE KARİYER İMKANLARI
Rumeli Üniversitesinin meslek alanında uzman öğretim üyeleri eşliğinde yetiştirilecek olan öğrencilerimiz yurt içi ve yurt dışı yüksek lisans ve devamında doktora öğrenimi fırsatı yakalayarak sağlık sektöründe nitelikli çalışan ihtiyacına katkı sağlayacaklardır. Öğrencilerimize sunulan dil eğitimleri ile meslek bilgi ve becerilerini uluslararası düzeyde sunma ve geliştirme fırsatı sunulmaktadır. Lisans üstü eğitimle akademik olarak yükselme fırsatı sağlanan öğrencilerimiz kendi meslek adaylarının yetiştirilmesinde değerli bir akademisyen bireyler olarak aramızda yer almalarını beklemekteyiz.”
Renginar SALİ

 

YORUM YAP