“Sağlıklı eğitim, güvenli okul haktır; Hakkımızı alacağız!”

“Sağlıklı eğitim, güvenli okul haktır; Hakkımızı alacağız!”

23.09.2024 11:07:04

Silivri Eğitim-İş Temsilciliği yönetim ve üyeleri, “Sağlıklı Eğitim, Güvenli Okul” sloganıyla Eğitim-İş İstanbul şubeleri tarafından İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasına katıldı.

Eğitim-İş, okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, iş gücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanması için, tüm Türkiye'de milli eğitim müdürlükleri önünde, Ankara'da ise Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.
Eğitim İş İstanbul Şubeleri de İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün önünde basın açıklamasında bulundu.
Milli Eğitim Bakanlığı önündeki eyleme Genel Başkan Kadem Özbay ve yönetimi Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur ve MYK Üyeleri ile üyeleri katıldı.
“VATANI KORUMAK ÇOCUKLARI KORUMAKLA BAŞLAR!”
“Sağlıklı Eğitim, Güvenli Okul” sloganıyla Eğitim-İş İstanbul şubeleri, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde okullarda temizlik ve güvenlik ihtiyacı ile personel istihdamı üzerine yapılan basın açıklamasına Silivri Eğitim-İş Temsilciliği yönetim ve üyeleri de katılım sağladı.
“SAĞLIKLI EĞİTİM VE GÜVENLİ OKULLAR İSTİYORUZ”
Eğitimcileri açıklamaları şöyle: “Okullarda gerekli hijyenin sağlanması, temizlik sorunlarının giderilmesi, okulların daha güvenli olması, iş gücü uyum protokolünün iptal edilmesi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacının kalıcı kadrolu personelle sağlanmasını talep ediyoruz.
“HAFTADA 3 GÜNE AYDA 8.447 TL”
29 Ağustos 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan “İşgücü Programlarının Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” kamu kurumlarında kalıcı istihdam yerine geçici ve düşük ücretli sömürünün önünü açmıştır. Haftanın 3 günü 8 bin 447 TL'ye çalıştırılacak kişilerle okulların güvenliğini ve temizliği sağlanamaz. Eğitimden tasarruf olmaz!
“OKULLARA ÇALIŞAN BULMAK ZOR!”
Birçok okul yöneticisi, bu koşullarda çalışacak insan bulamadıklarını, gelenlerin de okulları ve şartları görüp bir daha dönmemek üzere okuldan çıktığını belirtmiştir. Okulların sabun, tuvalet kağıdı gibi hayati ihtiyaçlarını bile gideremeyip bu ihtiyaçları velilerin sırtına yükleyen Bakanlık okulların temizliğinden elini tamamen çekmiştir.
Sağlıklı eğitim ve güvenli okul, eğitim emekçileri için de öğrencilerimiz için de bir haktır; bu haktan vazgeçmeyeceğiz!
Bu konuda farkındalık yaratmak, kamuoyunu bilgilendirmek için sosyal medyada seferberlik başlattık. Okullarımıza “Sağlıklı eğitim, güvenli okul” kokartlarıyla giderek işyerlerimizi eylem alanımız yaptık. Şimdi de Türkiye'nin her ilindeki meydanlardan sesleniyoruz: “Sağlıklı eğitim, güvenli okul haktır; Hakkımızı alacağız!”
Haber MERKEZİ

YORUM YAP