Satışa karşı çıkış, mezbaha savunması

Satışa karşı çıkış, mezbaha savunması

21.09.2023 15:54:58

CHP kurmayları Değirmenköy'de küçük sanayi sitesi arsasının satışına karşı duruşları ile İBB'nin mezbaha yerini ticari amaçla kiralama kararının iptalini vatandaşlara anlattı.
CHP İlçe Başkanı Berker Esen, İBB Meclis Üyesi Melih Yıldız, geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve milletvekili adayı Doruk Bulut, Değirmenköy'de bir kahve toplantısı düzenledi. Toplantının konusunu İBB'nin ticari faaliyet olarak kiralama kararından vazgeçtiği mezbaha yeri ve Değirmenköy'de Silivri Belediyesi'nin satışa çıkardığı küçük sanayi arsası oluşturdu. Toplantıya CHP Meclis Üyeleri Lütfü Vardar, Cabbar Doğan, Mehmet Yönet, Ersin Taşkın, Gümüşyaka Mahalle Başkanı Ekrem Kanburoğlu, Değirmenköy Muhtarı da katıldılar.
ESEN: ESNAFIN SADECE DEĞİRMENKÖY HALKINA DEĞİL CİVAR İLÇELERE DE İŞ YAPTIĞI NOKTASINDA TALEBİMİZİ DİLE GETİRDİK
CHP İlçe Başkanı Berk Esen, yaptığı konuşmada şu sözlerine yer verdi: “Yakın zamanda biliyorsunuz ki Değirmenköy'ü çok ilgilendiren konular mecliste gündem oldu ve kamuoyunu meşgul etti. Dolayısıyla bizler de Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak bu konuları sizlerle paylaşmak üzere bir kez daha bir araya geldik. Bu ziyaretlerimizi sürdürmeye de devam edeceğiz. Hepinizin yakından bildiği Değirmenköy'ümüzün sanayisi, esnaflara bir tebligat gelerek, boşaltılması talebi oldu. Esnaflarımızla konuştuktan sonra burada sadece Değirmenköy halkına değil, civar ilçe, köylere ve fabrikalara da iş yaptıkları noktasında talebimizi dile getirdik.
“DEPREM RİSKİNİ HİÇ BİRİMİZİN GÖZ ARDI EDEMEYECEĞİ BİR GERÇEK”
Daha sonrasında gelen tebligatta da bir deprem riski konusundan bahsedildi. Esnaftan iş yerlerini boşaltmaları talep ediliyordu. Elbette ki deprem riski hiçbirimizin göz ardı edemeyeceği bir gerçek. Bugün eğer bir yapı riskli ise yıkılıp yenilenmesi ya da yeniden onarılması gerekendir.
“ESNAF, KADERİNE TERK EDİP YOL GÖSTERMEDEN KAPI DIŞI EDİLDİ”
Fakat esnafı kaderine terk edip onlara bir yol göstermeden, kapı dışarı ederek ve dinlemeden bir süreç gerçekleşti. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak bunu dile getirdik. Belediyenin, belediye yönetiminin, esnafın sesine kulak vermesini ve bu çağrıya kayıtsız kalmamasını söyledik. Çok fazla kamuoyu olduktan sonra bu görüşmeler sağlandı ve görüşmeler neticesinde bir yol izlendi. Ama hâlâ bir sonuç elde edilmiş değil.
“OY BİRLİĞİYLE GEÇİRDİĞİMİZ SATIN ALMA KAMUDA KALMALI”
Biliyorsunuz, bir de geçtiğimiz günlerde bir satış geldi. Burada hep beraber oy birliğiyle geçirdiğimiz bir satın alma vardı. Değirmenköy'ün kalbi olarak adlandırdığımız bu arsayı biz belediye ile oy birliğiyle halka kazandırdık. Fakat bunu yaparken amacımız neydi? Burada çok değerli bir arazi olmasından dolayı özele geçmemesi. Bunun kamuda kalması anlamında biz hep beraber bir karar alıp bunu geçirdik.
“SATILAN YER DEĞERLİYSE KAMUDA KALMASI HEPİMİZE YARARLI OLUR”
Daha sonrasında belediye yönetiminin bir an satışla karşımıza gelmesini de yadırgadım. Bizim için burada önemli olan Değirmenköy'ün kalbi diye adlandırdığımız ve kamunun malı olan, hepimizin toprağı olan bu yerin satılmasına karşı olduğumuzu belirttik ve meclis üyelerimiz ile ret verdik. Buradaki amacımız bu değerli arsa belediyenin envanterinde kalsın, kamuda kalsın, kamuoyuyla biz bu arsayı değerlendirelim. Birazdan arkadaşlarımla da söz paylaşacağım. Bizim olaya bakışımız budur. Elbette ki belediye satış yapabilir, buna itirazımız yoktur ama satılan yer değerli ise ve böyle bir anlam ifade ediyorsa kamuda kalması hepimize yararlı olacaktır.
“KİRALAMA KARARI GÖRÜŞMELERİMİZ SONUCUNDA İPTAL EDİLDİ”
Bir diğer konu olarak bir de mezbaha konusu gündeme geldi. Tabii belediye burada eksiye düşünce bir anda açıklama getiremeyeceği bir tabloya gelince, karşımıza farklı bir gündem getirdi. Ve biz burada ilk öğrendiğimiz günden itibaren ilgileneceğimizi belirttiğimiz takdirde bir skandal varmış gibi gündem yaratılmaya kalkıldı. Mezbaha yeri ile ilgili bir kiralama kararı oldu ancak bizlerin yaptığı görüşmeler ile encümeninin almış olduğu bu kararı iptal ettirdik ve burada bu kiralama kararı da iptal olmuş oldu.
“BÜYÜKŞEHİR NEZDİNDE SÜREÇLERİ TAKİP EDECEĞİZ”
Burada da Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak vatandaşlarımızın yararına olan bu işe hep beraber imza atmış olduk ve sonrasında da burayı nasıl değerlendireceğimiz noktasında tasarruflarımızı sizlerle de paylaşarak büyükşehir nezdinde süreçleri takip edeceğiz. Bunu da sizlerle paylaşmak istedim. Dilediğiniz için teşekkür ediyorum. Bugünkü ziyaretimizin ana gündemi budur. Bu gündem ile sizleri ziyaret ettik. Teşekkür ederiz. Sağ olun, var olun.”
BULUT: DEPREM BAHANESİYLE YIKILDI, AMA ARKASINDA BAŞKA KONULAR GÜNDEM OLDU
CHP eski Meclis Üyesi ve son seçimlerde milletvekili adayı olan Doruk Bulut, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Başkanımızın dediği gibi köyün kalbi, Değirmenköy Kamyon Kooperatifi'nin yeri ve Değirmenköy'de yaklaşık 13 tane esnafımızın bulunduğu deprem bahanesiyle yıkılmak istenen ama arkasında başka konuların gündemde olduğu bir mağduriyeti dillendirmek ve bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için siyasi bakışımızı sizlerle paylaşabilmek için buradayız.
“SATIŞININ DEĞİRMENKÖY TARIMINA HİZMET EDEN AİLELERE FAYDASI YOK”
Değirmenköy'deki bu sanayi arsasının belediye kamuya geçmesiyle ilgili hiçbir problem yok ama buranın satışının Değirmenköy'ün tarımına hizmet eden ailelere bir faydası var mı? Kesinlikle yok. Tarımdan geçinen aileler, kendi araçlarını, traktörlerini burada tamir ettiremeyecek de nerede edecektir? Burası bir kooperatif eliyle veya bir Yap İşlet Devret modeliyle veya kat karşılığı sistemiyle Belediye tarafından Değirmenköy'ün esnaf sanatkarlarına verilse, tarıma hizmet etse daha iyi olmaz mı? Onlarca dükkanla bu insanların istihdamına yardım etse iyi olmaz mı? Aynı zamanda etrafında onlarca sanayisi olan Değirmenköy'ün onlarca sanayi işletmesinin bir partneri olabilse, insanlarımız orada çalışabilse, Çorlu'da, Silivri'de esnaf sanatkarımız dükkân açabileceğine, Silivri Belediyesi'nin yapmış olduğu ihaleyle burada mekan sahibi olup vatandaşımıza hizmet edebilse daha iyi olmaz mı?
“SİLİVRİ BELEDİYESİNİN KARŞISINDA DEĞİLİZ, MİLLETİMİZİN YARARINA OLACAK PROJELERİ DESTEKLİYORUZ”
Bizler Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak hem tarıma, hem istihdama, hem bölge insanının taleplerine cevap verecek olan organizasyonların içindeyiz. Biz kamunun, Silivri Belediyesinin karşısında değil, milletimizin paydasını sağlayacak, milletimizin yararına olacak bu projeleri desteklemek, önermek için sizlerle bir aradayız.
“SİYASİ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Tıpkı mezbaha yerinin kiralanmasındaki tavrımızla nasıl iptal ettirdiysek aynı şekilde Silivri Belediye Başkanına ve Silivri Belediyesini yöneten bürokrasiyi buranın bir kooperatif eliyle yapılması, buranın kat karşılığı bir şekilde Değirmenköy insanlarının faydasını sağlayacak bir organizasyon haline getirilmesi için siyasi mücadelemizi sürdüreceğiz. İnşallah bu konuyu köylünün faydasına getirecek bir şekilde tamamlamayı ümit ediyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyorum.”
IŞIKLAR: KÜÇÜK AİLE TARIMI SANAYİSİNİN GELİŞMESİNE ÖNCELÜK EDECEK BÖLGELERDEN BİRİYDİ
Geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar, konuya şu şekilde değindi: “Aslında Doruk kardeşim beraber görev yaptığımız dönemdeki konuyu özetledi. Bu durum öncesi olan bir konu. Değirmenköy-Çorlu-Silivri arasında sınır teşkil ediyor. Silivri'nin küçük-orta boy sanayisinin gelişmesine öncülük edebilecek bir alan. Silivri'de 600'e yaklaşmış bir sanayi var. Değirmenköy'ün buna aracılık edecek, küçük sanayisini geliştirecek bir yapısı da vardı. Bizim bölgemiz tarımsal amaçlı bir bölge. Tarım sadece tarlada başlayıp tarlada biten bir faaliyet değil. Tarım deyince arpa, buğday anlayıp sadece arpa buğday dağıtılan bir tarım haline getirilmek isteniyor,oysa öyle olmadığını hepimiz biliyoruz. Bugün kozmetik, kimya, ilaç sanayi gibi aklınıza gelen birçok alanda ana girdisinin, özellikle 600'e yakın sanayinin, fabrikanın birçok girdisinin tarımla alakalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Şimdi bunları destekleyen küçük-orta ölçekli, küçük aile tarımı sanayisinin gelişmesine öncülük edecek bölgelerden biriydi Değirmenköy.
“KÜÇÜK ESNAFIN DESTEKLENMESİ GEREKEN BİR DÖNEMİ YAŞIYORUZ”
Özellikle pandemiden beri küçük esnafın desteklenmesi gereken bir dönemi yaşıyoruz. Bunlar bir fabrikanın sağlayamayacağı istihdamı sağlar. Gidersiniz,kocaman fabrikada 10 kişi koca makinada çalışır. Bir küçük-orta ölçekli bir esnafta 20 kişi çalışır ve öğretir. Ustalık öğretir, sanayi öğretir, kalfa yetiştirir ve fabrikalara iş yapan bir sanayi geliştirir. Silivri sanayisine de böyle bir ilişki ihtiyaç var. Bizim bunları geliştirmemiz gerekir.
“BELEDİYE YER SATABİLİR, BİZ DE SATTIK, KARŞILIĞINDA YER ALDIK”
Belediyenin sermayesi insandır. Belediye sosyal sermayesi olan bir yerdir. Belediye yer satabilir. Hatta 18 tane yer vardı, satılıyordu, 17'sine “evet''dedi arkadaşlar. Neden? Biz de zamanında yer sattık. Belediye ticari bir kuruluş değil. Biz de yer sattık, karşılığında tuttuk yer aldık. Silivri'nin göbeğini, PTT'nin bulunduğu yeri satın aldık. 2 buçuk dönüm. Bugün metrekaresi 250.000 TL. 700.000.000 TL yapar. Sattığımız yer ise Selimpaşa Doğantepe. Aldığımız yer Silivri'nin göbeği.
“İHTİYAÇ YOKSA SATARSIN, BURASI LAZIM!”
Neresi lazımsa orasını alıyoruz, neresine ihtiyaç yoksa orasını satarsın. Burası lazım! O zaman burasını satmayacağız. Lazım olmayan yer neresi ise o 17 tane yeri satarsın, burasını alırsın. Yani söylemek istediğim şu, insanlara yol açan, yol gösteren, burada orta ölçekli ve küçük sanayi aile şirketleri büyütecek bir yapı varsa eğer burası önemlidir.
“ “HAZİNE BİZE VERİRSE, BURASINI SÖZ SİZE VERECEĞİM” SÖZÜ VERDİM”
Benim ilk dönemimde, hatırlar arkadaşlar, onlarla toplantı yaptık ve “hazine bize verirse, burasını söz size vereceğim'' dedik. Öyle bir söz de var. Kamuda devamlılık esastır.
“DİPLOMA VAR, MESLEK YOK”
Tarım lisesi açtık. Başka açabiliyor muyuz? Ara eleman yetiştirecek teknik eleman yetiştirecek. Üniversite var 280 tane. Diploma var, meslek yok! Ya buradan meslek liselerinden eleman yetiştirip küçük sanayiyi geliştirebilir miyiz? Bunların hesabını yapmak kimin işi? Sokaklar diplomalı işsizlerle dolu. E şimdi biz nerede yetiştireceğiz? Yaparak öğrenme, görerek öğrenme kaldı mı? Yok! Çarşıya, sanayiye gidip bakın. Meslek öğretecek yapı kaldı mı?
“KÖTÜ NİYET YOK, TOPLUMSAL BAKIŞ AÇISIYLA YAKLAŞIYORUZ”
Belediyeden şimdi özellikle rica ediyoruz. Yani burayla ilgili bir kötü niyet yok. Biz tamamen toplumsal bir bakış açısıyla yaklaşıyoruz. Köyü bir niyet olsa o 17 tanesine “evet'' demezdi arkadaşlar. Öyle bir niyet yok. Burasının hassasiyetinin özellikle dikkate alınmasını istiyoruz. Buna da destek olunmasını istiyoruz ve hepinize teşekkür ediyorum. Sağ olun.”
ESEN: HEP BERABER BU SATIŞA KARŞI KOYALIM
CHP İlçe Başkanı Berker Esen tekrar söz alarak şunları söyledi: “Bizlere bu konuda destek olun, hep beraber yerel iktidarı, yerel yönetimi uyaralım ve hep beraber bu satışa karşı koyalım. Biz daha önceki durumlarda da başka mahallelerde de bu itirazlarımızı yükselttiğimizde haklılığımız ortaya çıktı.
Bugün Kavaklı Mahallesi'nde halkının en değerli arazisi, ilaç sanayi yapılması için bir şirkete verilmişti. O zaman itiraz ettik. Belediye Başkanı, o zaman bizi haklı buldu, kendisi de karşı çıktı ama sonrasında destek olmak zorunda kaldı ve 2 buçuk yıldır betonarme yapı Kavaklı'nın kalbinde duruyor. Çanta'da sizler plan beklerken, bir kişiye parsel bazında plan yapıldı. Yani bunlar bizim, kamunun vicdanını yaralayan olaylar. Biz buna itiraz ediyoruz. Belediyenin böyle yanlışları var ve biz bu yanlışları uyarmak zorundayız ve yine uyarıyoruz.”
“DEĞİRMENKÖY, TRAKYA'NIN BİR NUMARALI KÖYÜ OLUR”
Bir vatandaş “Bizim burada belediyemiz varken kendi kendimize yetiyorduk. Belediyemiz gideli 14 yıl oldu. Daha iyi olacağı yerde her şey daha kötüye gitti. Silivri Belediyesinin Değirmenköy'den aldığını, para olarak kazandığının 3'te 1'ini Değirmenköy'e hizmet olarak verse, Değirmenköy Trakya'nın bir numaralı köyü olur.
“MEZBAHA YOK DİYE HAYVANCILIĞI BIRAKTILAR”
Sanayi yerine gelirsek, bunca insan ne yapacak nereye gidecek? 65 Yaşındaki adam traktörünü tamir ettirmeye nereye gidecek? Bu insanlara çare bulunması lazım. Mezbaha gelince, evet imzanızla iptal olmuş ancak burasını hizmete açın Sayın Başkan. Açın ki Ahmet, Mehmet burada hayvancılığa devam etsin. Burada kesim yok diye Değirmenköy'ün üçte biri hayvancılığı bıraktı. Tarla yollarına girilmiyor.
“SADECE SEÇİM ZAMANI GELİP BURAYI DİNLEMEKLE OLMUYOR”
Sadece seçim zamanı gelip burayı dinlemekle olmuyor. Seçim geçeli 4,5 sene oldu. Göreve veya muhalefette 4,5 senede kaç kişi gelip hal hatır sordu? Biz hep burada el ele birbirimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Köyümüzde 75-80 tane fabrika var. Aldığımız hizmete bakın. Silivri Belediyesi'ne geçeli o kadar yıl oldu aldığımız hizmetlere bakın. Futbol sahası, kapalı pazar yeri, basket sahası, ortaya yeşillendirme, bir iki tane de yol. Aşağıdaki mahalleyi su bastığı için Doruk Başkan ile gırtlak gırtlağa gelmiştik. Ancak alt yapı sorunu çözüldü, teşekkür ederiz. Benim sorunum çözüldü, Allah razı olsun. Ama yıllarca mücadele ettik.” dedi.
IŞIKLAR: GENÇ KARDEŞLERİM DAHA DA İYİSİNİ YAPACAKLAR
Bunun üzerine söz alan geçmiş dönem Belediye Başkanı Özcan Işıklar. “ “Aldığı'' derken, belediyenin mi yoksa devletin aldığını mı söylüyorsun?” diye sordu. Vatandaşın “Belediyenin aldığı” yanıtı üzerine Işıklar şu açıklamayı yaptı: “Belediyeler buradan ne alıyor biliyor musun? Emlak vergisi. Ortalama 1000 TL mi? Değirmenköy'de tahmini 2000 hane var. 2 Milyon TL yapar. Bu para ile Değirmenköy'ü ancak 3 ay süpürürsün. Yani “aldığı paranın 3'te 1'ini'' diyorsun ya o para yetmez. Esas parayı devlet alıyor. İller Bankası ise kişi başına 40 TL belediyeye ödüyor. Ben sana 2009'dan 2014'e kadar süreçten bahsedeyim. Şu yan yol kapalıydı. Şuradaki meydan kapalıydı. Oradaki yol yoktu, futbol sahaları yoktu, bu granitin metrekaresi ne kadar biliyor musun? 4 Bin TL. Kaymakamlık Binası'nın önü de böyle. Bu adalettir. Burasının orası ile bir farkı yok. Bak bu yapılmış yan yol Belediye kuruluğundan beri 53 yıldır açılmamıştı. Ben buradan o parayı alarak mı burasını yaptım? Hayır. Bizim bakışımız böyleydi. Böyle yaptık. Şehir adaleti böyledir. Bundan sonra arkadaşlarım yönetimi aldığında da böyle yapacak. Adalet sadece mahkeme salonlarında sağlanmaz. Bak eski belediyenin yanındaki parka. Orasını dükkanlarla dolu yapamaz mıydık? Verilsinler kiraya belediyeye rant sağlansın. Ama park yaptık, insanlara nefes alanı sağladık. Nefes alan bir meydan yarattık burada. Şehirler meydan ile nefes alır. Buraya kaymakam ile geldiğimizde burasını ilçe zannetmişti. Sizin bahsettiğiniz gibi bir para yok. Ama bu genç kardeşlerim daha da iyisini yapacaklar, siz emin olun. Yok canımızla 8-9 tane belediye alıp bunları yapan bir zihniyetten geliyoruz. Ama o bahsettiğiniz gibi bir para yok, onu bilin.”
ESER: YERİNDE YÖNETİMİ ÖNEMSİYORUZ
CHP İlçe Başkanı Berker Esen söz alarak şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak aslında iktidar olduğumuzda vaatlerinden birisi, yerinde yönetimi önemsiyoruz. Buralarda belediyeler kapatılıp mahalle oldu. Biz istiyoruz ki yerinde üretim olsun, beldeler yeniden canlansın ve burada hizmetlerini kendi üretebilirsin. “Kendi yağımızda kavruluyorduk'' diyorsunuz. Biz bunu önemsiyoruz.
“İKTİDARIMIZDA BU DURUMU DÜZELTEYECEĞİZ”
Köy tüzel kişiliklerin kalkması ihanetti. Bugün bu ülkede köy diye bir şey kalmadı. Artık büyükşehirlerde hepsi mahalle oldu. Bugün “Bekirli Köyü'' diyoruz aslında mahalle oldu. Şişli, Nişantaşı Mahallesi ile aynı. Nişantaşı'nda hayvan bakabilir misin? Bakamazsın. Bekirli'de de bakamazsın. Yasak.İşte böyle bir saçma zihniyet bizi bu duruma getirdi. Buna karşıyız. İktidarımızda bu durumu da düzelteceğiz.”
YILDIZ: KİMSEYE KIYAK YAPILMIŞ BİR DURUM YOK
CHP Meclis Üyesi Melih Yıldız, görüşlerini şöyle açıkladı: “Arkadaşımın sorduğu mezbaha yerinden başlıyayım. Şimdi ilçede öyle bir gündem yaratıldı ki işte bu mezbaha yeri “kime kıyak yapıldı, kime peşkeş çekildi?'' falan filan. Böyle bu tür söylemlerde bulundular ama işin altına araştırmadan sadece Büyükşehir Belediyesi'ni yargılamaya uğraştılar. Burada kimseye kıyak yapılmış bir durum yok, çünkü alınan karar sadece buranın kiralanmasıyla alakalı. Yani burası kiralanmadı. Encümenden sadece bunun üzerine bir karar geldi, ama henüz kiralanmış değildi. İhalesi yapılmamış ve ihalesi yapılıp da birine verilmiş değil. Dolayısıyla biz meclis üyesi arkadaşlarımızla bunun doğru olmadığını ifade ederek, iptal ettirdik.
“MEZBAHALARI BİZDEN ÖNCEKİ YÖNETİM KAPATTI”
Bir diğer konu biz geldiğimizde 2009 yılında Silivri'de 2 tane mezbaha vardı. Hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimiz Gümüşyaka ve Değirmenköy'de hayvan kesimlerini yapıyorlardı. 2009 yılında bizden önceki yönetim bunların hepsini kapattı. Ne oldu? Buradaki kasaplar, üreticiler Esenyurt'a gitmek zorunda kaldı.
“İKİNCİ İHALENİN NETİCESİNDE MEZBAHA FAALİYETE GEÇECEK”
Onun akabinde 2013 yılında başlayan Kestanelik Mezbahane Tesisi var. Kestanelik Mezbahane Tesisi yarım kalmış bir tesisti. 2019 yılında göreve geldiğimizde burayı tamamlayarak hayata geçirmek için yola çıktık, orada tam teşekküllü bir mezbaha var. Şu anda birinci ihalesi yapıldı. Bir kişiye kiraya verildi fakat ÇED raporunu alamadığı için işletemedi. Şimdi tekrar ihaleye çıkıldı ve bu ihalenin neticesinde de oradaki mezbaha faaliyete geçecek. Orada tam teşekküllü İstanbul Avrupa yakasının tamamına hizmet verebilecek bir mezbahane var ve bunu şu anki mevcut Ekrem İmamoğlu Başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi hayata geçirmiş durumda. Ben inanıyorum ki buradaki hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizin ihtiyacını karşılayacak bir mezbahane en yakın zamanda hayata geçecek.
“TEKKE DÜŞTÜ, KEL GÖRÜNDÜ”
Az önce arsa satışlarından bahsettik. Bu arsa satışlarının neden böyle bir gündemin belediye meclis gündemine geldiğinden bahsetmedik. Yıllardan beri bütçeyle alakalı güzellemeler yapanlar, “bu belediyenin mali yapısını düzelttik'' diyenler en sonunda işçi eylemiyle karşı karşıya kaldılar. Yani ne oldu? Takke düştü kel göründü arkadaşlar, demek ki onların dediği gibi değilmiş. İşçiler eyleme başlayınca, belediyenin 3 tane en büyük müdürlüğü; Çevreve Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü eylem yaptı. Eylemin sebebi de şu maaşlarındaki düşük bedelden dolayı, ücretlerinde iyileştirmeye istenilen ve 2 seneden beri bu seslendirilen bir sorundu ve işçiler arasında en sonunda eylemle noktalandı. Bu eylem yapıldıktan sonra da belediye yönetiminin aklı başına geldi.
“ARSA SATIŞLARININ MECLİS GÜNDEMİNE GELMESİNİN YEGANE SEBEBİ”
Ve dolayısıyla bu arsa satışlarının belediye meclis gündemine gelmesinin yegane sebebi budur. 18 tane arsa satışı. Biz bunların 17 tanesine neden evet dediğimizde ifade edelim ki daha anlaşılır olsun. Belediye çalışanlarının maaşlarındaki iyileştirmeden dolayı biz buna “evet'' dedik bu satışları. Fakat bu tanesine evet diyemezdik. O da Değirmenköy'deki az önce gündemde olan ve bahsettiğimiz konuydu. Demek ki bir şeyleri yapmak için, onlar da eskiden “mali yapısı çok bozuk'' dedikleri belediyeyi demek ki aynı konuma getirdiler ki arsaları satmak zorunda kaldılar.
“SATILMAMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Biz hep sizlerle birlikte hem de Cumhuriyet Halk Partisi muhalefet grubu olarak buranın satılmamasıyla ilgili elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Çünkü burası sizin mülkünüz arkadaşlar. Burası yıllardan beri değirmen ve halkın hizmetinde olan bir yer. Biz istiyoruz ki burası değirmen ve halkın hizmetinde kalmaya, Değirmenköy halkının ihtiyaçlarına cevap vermeye devam etsin. Biz bunu elimizden geldiğince gündemde tutacağız ve Değirmenköy halkının uhdesinde kalması için Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak elimizden geleni yapacağız.”

Sevginar SALİ

YORUM YAP