“Seçimi kazanmamıza diğer partiler de sevindi”

“Seçimi kazanmamıza diğer partiler de sevindi”

13.06.2024 09:17:09

CHP'nin örgüt toplantısında konuşan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, “31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiğimiz bu başarı, sadece bir başlangıçtır” derken, “Partili partisiz herkesten güzel tebrik ve teşekkür ziyaretlerimiz devam ediyor, hiç şikayetçi değiliz, devam edecek. Ben şunu bir kez daha gördüm, bizim seçimi kazanmamıza inanın diğer partiler de sevinmiş durumda. Bu, bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Daha kararlı, mütevazı bir şekilde hizmet etme yolculuğumuz olduğunu hiç unutmuyoruz” şeklinde konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanlığı'nın 12 Haziran 2024 Çarşamba akşamı Mega Saray'da düzenlediği “Büyük Örgüt Toplantısına, PM Üyesi Berker Esen ve İl Başkanı Özgür Çelik ile katılım gösteren Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri, sonucu ve sonraki süreç hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

BALCIOĞLU: GÜZEL BİR ORGANİZASYONLA BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK
Örgüt karşısında heyecanlandığını belirterek konuşmasına başlayan Başkan Balcıoğlu, “Bir anda ceketi çıkarıp kolları sıvamak geldi içimden” diyerek bütün katılımcıları selamladı. “Özgür Başkanıma (CHP İl Başkanı Özgür Çelik) bir parantez açmak istiyorum” diyen Balcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine aynı salonda, adaylığımız açıklandıktan sonra bir toplantı düzenlemiştik ve ben kendisine bir söz vermiştim. Demiştim ki "Başkanım, 31 Mart akşamı saat 21:45'te sizi arayacağız ve Silivri'yi kazandık diyeceğim." Onun da önderliğinde, inanın, Silivri'mizde ve İstanbul'umuzda çok güzel bir organizasyonla büyük bir başarıya imza attık. Kendisine teşekkürlerimi, sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Evet, il başkan yardımcılarımız aramızda, kıymetli geçmiş dönem ilçe başkanlarımız, değerli geçmiş dönem belediye başkanlarımız. Buradan Cumhuriyet Halk Parti'mizin çok kıymetli kadın kolları başkanımız, değerli kadınlarımız, Gençlik Kolları başkanımız, kıymetli saygıdeğer Halk Partisi üyelerimiz, demokrasimizin kahramanları, hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum.
Bugün elde ettiği başarıyı kutlamak ve bu başarıya imza atan siz değerli yol arkadaşlarıma teşekkür etmek için bir araya geldik. Bu anlamlı günde, partimizin önemli isimlerinin ve örgütümüzün her kademesinde katılım gösteren üyelerimizin burada olması bizlere güç ve moral veriyor. Mahalle başkanlarımızı da gönülden kutluyorum, onları da burada görüyorum ve sizler de güç veriyorsunuz.
“CHP'NİN GELECEĞİ İÇİN NE DENLİ KARARLI VE AZİMLİ OLDUĞUMUZ BİR KEZ DAHA GÖZLER ÖNÜNDE”
Sevgili dostlar, değerli büyüklerim, bu salonda bir araya gelmiş olmak, Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceği için ne denli kararlı ve azimli olduğumuzu bir kez daha gözler önüne seriyor. Hepinizin emeği, fedakarlığı ve inancı olmasaydı, bugün burada partimizin bayrağını gururla dalgalandıramazdık. Hepinize bu coşkulu katılımınız için yürekten teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyorum.
Bu arada, yerel basınımıza da bir parantez açmak istiyorum. Onlar da aramızda, onlara da kucak dolusu teşekkür ederim. Hoş geldiniz diyorum sizlere de.
“DAHA AYDINLIK BİR SİLİVRİ VE DAHA GÜÇLÜ BİR CHP İÇİN NELER YAPABİLECEĞİMİZİ KONUŞMAK ÜZERE TOPLANDIK”
Partimize olan inancınız ve seçim sürecindeki fedakar çalışmalarınız sayesinde Silivri halkının güvenini kazanmamıza yardımcı oldunuz. Bugün burada, bu güvenin verdiği sorumlulukla, daha aydınlık bir Silivri ve daha güçlü bir Cumhuriyet Halk Partisi için neler yapabileceğimizi konuşmak üzere toplandık.”
“BİZİM SEÇİMİ KAZANMAMIZA DİĞER PARTİLER DE SEVİNMİŞ DURUMDA”
“31 Mart yerel seçimlerinde elde ettiğimiz bu başarı, sadece bir başlangıçtır” diyen Balcıoğlu, “Ben özellikle her gittiğim yerde de vurguluyorum, seçimden bu yana yaklaşık 50 gün geçti, güzel bir teveccüh var. Partili partisiz herkesten güzel tebrik ve teşekkür ziyaretlerimiz devam ediyor, hiç şikayetçi değiliz, devam edecek. Ben şunu bir kez daha gördüm, bizim seçimi kazanmamıza inanın diğer partiler de sevinmiş durumda. Hiç kimse şikayetçi değil, herkes memnun. İşte bu, bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Daha kararlı, daha mütevazı bir şekilde hizmet etme yolculuğumuz olduğunu hiç unutmuyoruz” şeklinde konuştu.
“HALKIMIZIN BİZE VERDİĞİ GÖREVLE TARİHİ YENİDEN YAZMAK İÇİN CANLA BAŞLA, ÇALIŞIYORUZ”
“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Atatürk'ün mirasını yeniden şekillendireceğimiz günlerde hep birlikte yol yürüyeceğiz” ifadeleri ile sözlerini sürdüren Başkan Balcıoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bıraktığı emaneti, Cumhuriyet'in değerlerini ve ilkelerini koruma ve yüceltme sorumluluğunu taşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyet Halk Partisi'ni Cumhuriyetimizin en büyük eserlerinden biri olarak ifade ettiğini hiçbir zaman unutmuyoruz. Atatürk, "Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir" derken sosyal adaleti, eşitliği ve halk iradesini ön planda tutan bir yönetim anlayışını vurgulamıştır. Bizler de bu mirasa layık olmak için buradayız. Her zaman söylüyorum, en iyi bildiğimiz şey haddimizi bilmektir. Biz bu bilinçle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında halkımızın bize verdiği görevle tarihi yeniden yazmak için canla başla, gece gündüz çalışıyoruz.
Seçim döneminde yine bu salonda sizlere söz vermiştim: "Çok çalışacağım, hiç yorulmayacağım, size örnek bir Belediye Başkanı olacağım" demiştim. Şimdi o sözü tutmak için seçimlerden bu yana ara vermeden çalışıyorum. İnanıyorum ki sizler de nasıl ki seçimlerde Silivri'ye yeniden iktidar olmak için benimle çalıştınız, şimdi de bu yereldeki iktidarı genelde taşımak için aynı azim ve kararlılıkla çalışacaksınız” dedi.
“ELİMİZDE BİR YATIRIMCI KREDİSİ VAR”
Balcıoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Genel Başkanımız Özgür Özel'in seçim sonuçlarını değerlendirirken, halkımız bize sadece belediyeleri yönetme yetkisi değil, aynı zamanda gençlerimize daha iyi bir gelecek sunmak ve Silivri'ye hak ettiği modern hizmetleri getirme fırsatı verdiğini söyledi. Elimizde bir kredi var, bu kredi tüketici kredisi değil, bir yatırımcı kredisi. Halkımız geleceğine yatırım yaptı ve bizden 5 yıl boyunca bu krediyi en iyi şekilde değerlendirip nasıl yöneteceğimizi göstermemizi bekliyor. Biliyorum, sorumluluğumuz fazla, sorumluluğumuzun da farkındayız. Alanımız büyük, 2 mahalle arası 60 km, 900 km karelik bir yüz ölçümüne sahibiz. Hiç korkmuyoruz, cesaretimiz var, bilgimiz var, tecrübemiz var. Cesaretimizi sizlerden alıyoruz, hiç korkmuyoruz.”
“SİLİVRİ'NİN GELECEĞİNE YAPTIĞINIZ KATKILAR ASLA UNUTULMAYACAKTIR”
“Cumhuriyet Halk Partisi örgütümüzün değerli üyeleri, seçim sürecinde gösterdiğiniz özveri ve titiz çalışma, adalet ve demokrasiye olan bağlılığımızı bir kez daha kanıtladı” diyen Balcıoğlu, “Her birimizin emeği, bu başarının temel taşını oluşturmaktadır. Okul sorumlularımızdan, asil ve yedek sandık görevlerimizden, okul girişimcilerimize, avukatlarımıza, müşahitlerimize, kapı kapı dolaşıp oy isteyen kadın kollarımıza, gece gündüz demeden partinin bayrağını pankartını asan gençlik kollarımıza kadar her birimizin gösterdiği çaba ve çalışma azmi, adaletin ve demokrasinin savunucusu olduğumuzu bir kez daha ortaya koymuş durumda. Sandık başında sabahlayanlar, en ufak bir haksızlığa göz yummayanlar, adaleti ve demokrasinin savunucuları olarak sizlerin emeği bu başarının en büyük mimarıdır, herkes bunu böyle bilmek zorunda. Bugün size sunacağımız teşekkür belgeleri sadece birer kağıt parçası değil, emeğinizin ve mücadelemizin birer nişanesi olarak tarihe geçecektir. Silivri'nin geleceğine yaptığınız katkılar asla unutulmayacaktır. Sizler, Silivri'de yazdığımız tarihi başarının mimarlarısınız. Gururla söylüyorum, önceki dönemdeki oy oranımızı, aldığımız oy sayısını, çıkardığımız meclis üyesi sayısını sizlerin bu büyük özverisiyle elde etmiş durumdayız.
“HEP BİRLİKTE BAŞARDIK”
Önderimizin bir sözü var: "Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. Başarı ise, başaracağım diye başlayarak sonunda başardım diyebilenindir." Ben yola çıkarken, zafer benimdir demiştim. Sizlerle birlikte başaracağız, birlikte yöneteceğiz demiştim. Birlikte yönetim, birlikte karar alacağız, birlikte uygulayacağız demiştim. İşte zafer bizim, işte başardık. Bugün gururla söylüyorum, hep birlikte başardık. Şimdi, hep birlikte el ele Silivri'yi geleceğe taşıma zamanı.
“BU BAŞARI BİRLİKTE DAHA BÜYÜK İŞLER BAŞARABİLECEĞİMİZİ DE BİR İŞARETİDİR”
Kıymetli yol arkadaşlarım, bu başarı birlikte daha büyük işler başarabileceğimizi de bir işaretidir. Bizler, halkımızın bize olan güvenini boşa çıkarmamak için daha çok çalışacağız. Silivri'ye daha güzel bir gelecek sunmak, Atatürk'ün mirasını en iyi şekilde yüceltmek için el birliğiyle hareket edeceğiz. Her geçen gün iktidara yürüdüğümüzün bilinci, ciddiyeti ve sorumluluğu ile hareket etmek zorundayız. Hemşerilerimiz bize güvendi, biz de bu güveni boşa çıkarmayacak, hemşerilerimizin beklentilerini en iyi şekilde karşılayacağız.
“TAŞIN ALTINA SADECE ELLERİNİ DEĞİL GÖVDELERİNİ KOYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Cumhuriyet Halk Partisi sosyal belediyecilik anlayışıyla hemşerilerimize hizmet edecek, Türkiye'ye modern belediyecilik hizmetlerini getiren parti olarak, bu büyük mirası daha ileriye taşımak için kararlı çalışacağız. Evet, değerli Cumhuriyet Halk Partili ailem, bu seçim süreci zorlu bir mücadeleydi. Hep birlikte büyük bir azimle çalıştık, engelleri aştık. Sizler, partimize ve halkımıza olan inancımızla bu başarıyı mümkün kıldınız. Bu başarıda emeği geçen, başta Cumhuriyet Halk Partisi Silivri örgütünün her bir üyesine, seçim sürecinde gece gündüz demeden çalışan yol arkadaşlarıma, taşın altına sadece ellerini değil gövdelerini koyan herkese yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“DAHA YENİ BAŞLIYORUZ”
“Evet, unutmayın, başımızın üzerindeki cam tavan kırıldı” diyen Balcıoğlu, “Baba evinde artık az değiliz, daha çoğuz. Yarın daha da çok olacağız. Ülkemizin geleceğini hep birlikte kuracağız. Daha yeni başlıyoruz. Çok teşekkür ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” ifadeleri ile konuşmasını tamamladı.

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP