Silivri Baldöktü Lisesi takımı Siber Güvenlik-CTF Yarışması Türkiye Finalinde

Silivri Baldöktü Lisesi takımı Siber Güvenlik-CTF Yarışması Türkiye Finalinde

30.04.2025 10:21:39

Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Cumhurbaşkanlığı destekli siber güvenlik yarışmasının Teknopark İstanbul'da düzenlenen Türkiye finalinde önemli bir tecrübe kazandı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayi Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi'nin katkılarıyla düzenlenen yarışmanın finali Teknopark İstanbul'da gerçekleşti.
Şerife Baldöktü Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi Bilişim Teknolojileri alanı öğrencileri Yusuf Bulut, Okan Güral ve Mert Eren Gülal'dan oluşan takım ön eleme ve yarı final etaplarını geçerek katılmaya hak kazandığı Türkiye final yarışması geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi.
Yarışma öncesi Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Altan Köroğlu ve Zafer Andaç Özer Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi yöneticileri ile bir toplantıya katıldı. Trendyol ve BlackBox Siber Güvenlik Düşünce Kuruluşu yöneticilerinin de katıldığı toplantıda özellikle siber güvenlikle ilgilenen öğrencilerimizin gelecekte nasıl adımlar atabileceği, eğitim ve iş bulma konularında bilgi alış verişi gerçekleştirildi. Ayrıca öğrencilere sektörün uzmanları tarafından eğitim düzenlenmesi kararlaştırıldı.
İstanbul ve farklı illerden 10 takımın yarıştığı final tamamlandı. Ardından ödül törenine geçildi. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Aydın ve Savunma Sanayi Müşaviri Alpaslan Kesici'in de katıldığı törende ilk üçe giren takımlara ödülleri verildi.
İlçemiz okul öğrencileri, bu zorlu yarışmada çok önemli bir tecrübe edindi ve yeni dostluklar kazandı.
Okul yönetimi, öğrenci ve öğretmenlerini tebrik etti.
Haber Merkezi

YORUM YAP