Silivri Belediyesinden deprem bölgesine okula hazırlık desteği

Silivri Belediyesinden deprem bölgesine okula hazırlık desteği

1.09.2023 10:23:38

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 5 Eylül Salı günü Kumlu ve Belen'de 5 Bin'e yakın öğrenciye okul ihtiyaçlarını ulaştırmak için bölgede olacağını açıkladı.
Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Silivri Eğitim Akademisinde açılan ücretsiz İngilizce kursunda eğitimlerini başarıyla tamamlayan 80 kursiyer için düzenlenen sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Volkan Yılmaz, eğitim-öğretime dönmeye hazırlanan depremzede öğrencilerin yanında olacaklarını söyledi. Başkan Volkan Yılmaz, 5 Eylül Salı günü Kumlu ve Belen'de yaklaşık 5 000 çocuğun okul çantaları ve 1 yıllık kırtasiye malzemelerini Silivri Belediyesi olarak ulaştıracaklarını müjdeledi.
KUMLU VE BELEN'DEKİ ÖĞRENCİLERİN KIRTASİYE MALZEMELERİ SİLİVRİ BELEDİYESİNDEN
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, depremin ilk saatlerinden itibaren etkilenen bölgelere yönelik afet yardımı ve insani desteklerini, resmi kurumlar ve bağışçıların işbirliği ile yürüttü. Silivri Belediyesi şimdi de deprem bölgesinde yeniden çalacak okul zili öncesinde öğrencilerin yanında. Başkan Bey konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Buradan da bir şeyi ifade etmek istiyorum; büyük bir deprem yaşadık. Bölgelerdeki çocuklar okullardan ayrı kaldılar. Devletimizin büyük çabasıyla bu yıl onların da okulları açılıyor. Biz Silivri Belediyesi olarak depremden ağır yara alan Hatay'ın 4 ilçesinde çadır köy ve konteyner köy kurmuştuk. Salı günü Kumlu ve Belen ilçelerine gideceğiz. Oradaki ilkokul çocuklarımızın tamamına, yaklaşık 5.000 çocuğumuza okul çantalarını ve 1 yıllık kırtasiye malzemelerini Silivri Belediyesi olarak ulaştıracağız. Ben de bizzat orada olacağım.”

Sevginar SALİ

 

YORUM YAP